w kropce. 0 Napisano Listopad 2, 2008 dziewczyny czy potraficie mi cos doradzic? sprawa wyglada tak ze od tygodnia biore tabletki (tak normalnie to moje 4 opakowanie). zawsze przecinam sobie listek zeby mogl mi sie zmiescic w portfelu. niestety zgubilam 1 tabletke ktora mialam wziac dzisiaj. wzielam z poniedzialku. i teraz tak: co bedzie jesli bede brala tabletke o 1 do przodu (w niedziele z pon., w poniedzialek z wtorku itd. ) i w srode za 2 tygodnie nie wezme? co bedzie z krwawieniem? zawsze w srode bralam ost. tabletke i w piatek wieczorem juz mialam krwawienie. a co sie stanie jesli nie wezme jutro tej jednej tabletki i we wtorek wezme normalnie z wtorku? czy wystarczy przez tydzien stosowac prezerwatywe (lub nie wspolzyc) czy juz do konca opakowania nie bede zapezpieczona? prosze o jakies porady :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziewczyna666 0 Napisano Listopad 2, 2008 jeżeli masz jakies zapasowe opakowanie to wez tą tabletke... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
w kropce. 0 Napisano Listopad 2, 2008 nie mam dlatego tylko te 2 rozwiazania przyszly mi do glowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość inkalol Napisano Listopad 2, 2008 jesli to sa tabletki jednofazowe to nie ma znaczenia z ktorego dnia bierzesz tabletke, te dni sa tylko dla nas jakby uproszczeniem zeby sie nie zgubic. a najlepszym sposobem by bylo skrocic ten cykl o jeden dzien wtedy wezmiesz tylko 20 tab i okres dostaniesz dzien wczesniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
w kropce. 0 Napisano Listopad 2, 2008 jednofazowe - biore Logest. Czyli mam brac tabletki normalnie, skroci mi sie cykl o 1 dzien (i zamiast w srode wziac ost. tabletke to wezme we wtorek) ale wowczas musze skrocic sama te 7-dniowa przerwe (i 1 tabletke wziac w srode a nie w czwartek jak bylo do tej pory) mam racje? dziekuje za pomoc:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość odginekologaaaaaaa Napisano Listopad 2, 2008 tak po prostu w tym cyklu wez sobie 20 tabletek tylko:) wazne jest zeby zrobic 7 dniowa przerwe! a nie dluzsza czy krotsza! ja tez teraz bede brala do 20 tabletki bo chce o jeden dzien przesunac zaczynanie tabl:) bo zawsze bralam 1 tabl w sobote a niedawno zrobilam przerwe i wyjdzie ze 1 tabltke wezme w niedziele a tak nie chce , chce zeby bylo po staremu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
w kropce. 0 Napisano Listopad 2, 2008 ok. Już wszystko w tel. sobie zapisałam żeby później się nie pomylic. Dziekuje bardzo za tak szybka porade :) ciesze sie, że w razie jakichkolwiek kłopotów (choc oby ich bylo jak najmniej) bede mogla na Was liczyc:) pozdrawiam goraco:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach