Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mampytanieee

do kobiet w ciazy

Polecane posty

Gość mampytanieee

czy farbujecie w czasie ciazy wlosy? albo uzywacie jakis odsiwiaczy? co prawda nie jestem jeszcze wciazy ale zastanawia mnie czy mozna wtedy farbowac wlosy czy to nie ma zlego wplywu na dziecko? mam tyle siwych wlsow ze musze je farbowac czesto. teraz chce wyprobowac z odsiwiaczem

Gość mamaLilly
Oczywiscie ze farbuje wlosy i obcinam je i maluje paznokcie i nawet wypilam wczoraj lampke wina

Podobno nie zaleca się farbowania w pierwszym trymestrze.Później można bez obaw.Poszukaj jakiejś delikatniejszej farby lub szamponu albo pofarbuj u fryzjera.Przecież nie będziesz chodzić całą ciążę z siwymi odrostami.

Gość mampytanieee
na razie bylo to pytanie czysto teoretyczne a ze topik na ktry zagladaja kobiety w ciazy dlatego zadalam to pytanie i chcialam sie zapytac jak robia inne kobiety.

Nie farbuję włosów od początku ciąży, w pierwszym i drugim trymestrze strasznie mi wypadały, były suche i łamliwe, więc pomimo wszystko zrezygnowałam z farbowania. Teraz już wszystko wróciło do normy, ale szczerze powiedziawszy nie zamierzam narazie farbować włosów, ponieważ świetnie się teraz regenerują, są gęstsze i mocniejsze. Ale jeśli chodzi o sam wpływ na dziecko, to czytałam w poradniku, że owszem, opary z farby do włosów mają wpływ na maleństwo podobnie jak farby do malowania ( olejne i inne).

Gość
Farbuje.. baaaa nawet rozjasniam:):)

Ja jestem w 17tc i ostatnio farbowalam wlosy. Tez sie zastanawialam czy mozna,ale poczytalam troche i doszlam do wniosku ze tak

z tego co wiem, nie powinno sie farbowac tylko dlatego , ze nadmierna ilosc hormonow w 1 trymestrze moze wplynac na 'efekt inny od spodziewanego' a to nie prawda ze szkodza dziecku - bzdury

Gość a co sadzicie o stosowaniu
odsiwiaczy np lozione k ?

Z tego co wiem to przeświadczenie, że nie można farbować włosów wzięło się stąd, że kiedyś farby do włosów miały inny skład- bardziej toksyczny. Teraz to się zmieniło. A jedyne co jest odradzane to częste stosowanie farb z amoniakiem i przebywanie zbyt długo w zakładzie fryzjerskim i wdychanie tych wszystkich oparów. A poza tym wszystko jest dozwolone:) A co do odsiwiaczy to nie mam pojęcia nawet jak one działają:P Zacofana jestem heh