Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka156

usg dopochwowe

Polecane posty

Gość Anka156

Witam wszystkich! Mam nastepujace pytanie, czy lekarz robiac badanie usg dopochwowe jest w stanie zobaczyc ciaze na 22 dzien od wspolzycia?

Gość gosiako77
Jeżeli badanie będzie wykonywane w 22 dniu cyklu i jeżeli doszło do zapłodnienia, to będzie to ok.7-8 dzień po zapłodnieniu, czyli dzień, kiedy to zarodek ląduje już w macicy i tam się zadomawia. USG jest bardzo czułe i można to zobaczyć. Uprzedź lekarza o tej możliwości, to on Ci powinien wszystko wyjaśnić. Ale z tego co wiem, to na USG można obserwować nawet rodzące się jajeczka, czyli wzrastające pęcherzyki Gaffa z których to uwalniane jest jajeczko podczas dni płodnych. Pozdrawiam

Gość Anka156
dziekuje za info bo mialam juz robione takie usg wlasnie na 22 dzien od wspolzycia i uprzedzilam lekarza ze moge byc w ciazy ale wykluczyl i chcialam sie tylko upwenic czy rzeczywiscie jest mozliwe zobaczenie zarodka w takim krotkim okresie, dzieki

Gość zdesperowana0010
czy to jest mozliwe tak wczesnie rozpoznac ciąze to ja miałam robione 7 tygodni po stosunku i niewiem czy napewno byłoby juz dobrze widac

Gość Anka156
no mi lekarka powiedziala ze jezeli minelo od stosunku 3 tygodnie to nie ma ciazy i byla tego pewna wiec mysle ze widac juz

Gość zdesperowana0010
no fakt pewnie to sie ma aparatem wiec ja tez moge byc spokojna

Gość Anka156
"no fakt pewnie to sie ma aparatem wiec ja tez moge byc spokojna" nie rozumiem 1 zdania:)) ale mysle ze mozesz byc spokojna:) ja mam nadzieje ze tez:)

jak bylam u ginkologa, to dowiedzialam sie, ze usg dopochwowe moze stwierdzic ewentualna ciaze w szostym, siodmym tygodniu, nie wczesniej!

Gość zdesperowana0010
czyli mysle ze moge byc spokoja

Gość Anka156
ja tez oge byc spokojna bo dostalam wlasnie krwawienie:))

Gość kaaaaaaaaaaaak
czyli 7 tydz.juz widzi?

Gość azalea
mi lekarz wykryl 5,5 tyg. podczas gdy tydzien wczesniej jeszcze nie mogl stwierdzic.