Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Megi233

Sympatektomia piersiowa

Polecane posty

Proszę o wpisy osób, które poddały się tej operacji i jakie są efekty po czasie... Są może osoby które już się zdecydowały lub rozważają taką możliwość (jak Ja) Mam zamiar rozpocząć już przygotowania do konsultacji - zrobić wszystkie wymagane badania.

Gość Kacha 26
Czesc polecam Dr Tomasza Stefaniak zapytaj go o wszystko :) dowiesz sie c i jak:) on przymuje w gdansku ale jest ,ozliwosc konsultacji równiez w warszawie;) blizej:) jego namiary: t.j.stefaniak@wp.pl lub telefonicznie (664123979). Ja tez mam zamiar wykonac zabieg:)pozdrawiam

Gość sympatektomia
ja właśnie dzisiaj wróciłem z zabiegu robiono mi wczoraj lewą strone, a efekt jest od razu i aż mi się cięzko przyzwyczaić że dłonie są suche, a zabieg miałem robiony w łodzi pozderko piszcie jak chcecie na meila sledz83@wp.pl

Gość sympatektomia
ja właśnie dzisiaj wróciłem z zabiegu robiono mi wczoraj lewą strone,a prawą 3 tygodnie temu-efekt jest od razu i aż mi się cięzko przyzwyczaić że dłonie są suche, a zabieg miałem robiony w łodzi pozderko piszcie jak chcecie więcej infiormacji na meila sledz83@wp.pl, w temacie zaznaczcie o co chodzi.

Gość Julianfox
Nowo powstała strona o problemie nadpotliwości dłoni-stóp... Chcemy podzielić sie z Wami tym co mamy, troską i ciepłą rozmową.Wchodząc kliknijcie na kontakt a nastepnie Forum. Nie wstydz sie- daj swoje zdjęcie i poznaj nas wszystkich z całej Polski... Zapraszamy http://sympatektomia.terazwww.pl/

Gość nie stefaniak
Cala sympatektomia to ogromna farsa!Ja jestem 6 lat po tej operacji i moje zycie to koszmar!Jak mozna paralizowac wszystkie gorne funkcje skory klamrowaniem pni ukladu wspolczulnego a wy ludzie cieszycie sie ,ze to za darmo?Wy sie boga bojcie ,NFZ jemu placi pieniadze a wy dajecie dziecko na rzez ..tyle lat i tak duzo do zrobienia w zyciu a nie minie rok lub dwa i prania nie nadazycie wywieszac jak zobaczycie co to jest Compensacyjne Pocenie..system monetarny odebral glowe ludziom a nawet etyka lekarska z ktora ten gosc powinien sie klasc do lozka i budzic nie gra tu zadnej roli..czerwienienie?Nadpotliwosc?Popatzrcie na swiat ludzie wymieraja z takich tragedii a wy sie pchacie z pod deszczu pod rynne..pocieknie wam tak po dupsku ,ze odrazu sie postawicie do pionu z tym "problemem"-co to za relacje 2 tygodnie po ?A po angielsku juz sie niechce zajzec na kilka portali i stron gdzie ludzie przezywaja tragedie,depresje i popelniaja samobojstwa?Kto za to odpowiedzxialny pozniej bedzie jak mozecie sie tak dawac wkrecac,gdzie jest rozum?To operacja nieodwracalna dla przypadkow samobojczych z powodu nadpotliwosci a nie wyrostek!

Gość gość
Witam! 3 tyg. temu przeszłam sympatektomię klatki piersiowej obustronną. Dzień przed operacją pojechałam do szpitala i zrobili mi wszelkie badania ( pobranie krwi, rentgen, i wiele innych ale nie znam nazw) Na następny dzień zupełnie na czczo pojechałam do szpitala,gdzie dostałam leki uspokajajace przed operacją. Operacja przebiegała w narkozie.Poprzebudzeniu czułam okropny ból i pieczenie w klatce piersiowej około godziny, pózniej było już coraz lepiej po 8 godzinach ( osłabiona ale sprawna) ubrałam się i mogłam wrócić do domu. Nacięcia były wykonane pod pachą, praktycznie ich nie widać po 3 tyg. Ręce mam suche, pachy suche a mało tego uspokoiły się stopy!:) Pocę się trochę w nocy na plecach ,udach i tyłku. Ale nie jest to bardzo uciązliwe. Jedyne co zauwarzyłam ze skutków ubocznych , to ,to że marzne i musze sie cieplej ubierać, czasami nawet się trzęsę kiedy nie jest bardzo zimno i mam dziwny lekki ucisk w klatce piersiowej. Chiałam się podzieli moimi przezyciami bo sama korzystałam z forów. Pozdrawiam

Gość gość
Witam! 3 tyg. temu przeszłam sympatektomię klatki piersiowej obustronną. Dzień przed operacją pojechałam do szpitala i zrobili mi wszelkie badania ( pobranie krwi, rentgen, i wiele innych ale nie znam nazw) Na następny dzień zupełnie na czczo pojechałam do szpitala,gdzie dostałam leki uspokajajace przed operacją. Operacja przebiegała w narkozie.Poprzebudzeniu czułam okropny ból i pieczenie w klatce piersiowej około godziny, pózniej było już coraz lepiej po 8 godzinach ( osłabiona ale sprawna) ubrałam się i mogłam wrócić do domu. Nacięcia były wykonane pod pachą, praktycznie ich nie widać po 3 tyg. Ręce mam suche, pachy suche a mało tego uspokoiły się stopy!:) Pocę się trochę w nocy na plecach ,udach i tyłku. Ale nie jest to bardzo uciązliwe. Jedyne co zauwarzyłam ze skutków ubocznych , to ,to że marzne i musze sie cieplej ubierać, czasami nawet się trzęsę kiedy nie jest bardzo zimno i mam dziwny lekki ucisk w klatce piersiowej. Chiałam się podzieli moimi przezyciami bo sama korzystałam z forów. Pozdrawiam

Gość gość
Witam! 3 tyg. temu przeszłam sympatektomię klatki piersiowej obustronną. Dzień przed operacją pojechałam do szpitala i zrobili mi wszelkie badania ( pobranie krwi, rentgen, i wiele innych ale nie znam nazw) Na następny dzień zupełnie na czczo pojechałam do szpitala,gdzie dostałam leki uspokajajace przed operacją. Operacja przebiegała w narkozie.Poprzebudzeniu czułam okropny ból i pieczenie w klatce piersiowej około godziny, pózniej było już coraz lepiej po 8 godzinach ( osłabiona ale sprawna) ubrałam się i mogłam wrócić do domu. Nacięcia były wykonane pod pachą, praktycznie ich nie widać po 3 tyg. Ręce mam suche, pachy suche a mało tego uspokoiły się stopy! Pocę się trochę w nocy na plecach ,udach i tyłku. Ale nie jest to bardzo uciązliwe. Jedyne co zauwarzyłam ze skutków ubocznych , to ,to że marzne i musze sie cieplej ubierać, czasami nawet się trzęsę kiedy nie jest bardzo zimno i mam dziwny lekki ucisk w klatce piersiowej. Chiałam się podzieli moimi przezyciami bo sama korzystałam z forów. Pozdrawiam A gdzie wykonałaś zabieg? :)

Gość gość
Hej! Ja juz jestem prawie tydzien po operacji.. rece sa suche ale od kilku dni zauwazylem ze sa lekko wilgotne..Dr stefaniak mowil o tym ze rece moga lekko sie pocic na kilka dni po operacji ...czy ktos moze sie podzielic doswiadczeniami ? :)

Gość gość
Hej ludziki

Gość Sucha dłon
Polecam sympatektomie piersiowa w Gdańsku u dr Stefaniaka. Operacja polega na zakleszczeniu nerwow.Jest to bezpieczniejsze niz przeciecie nerwów! Zabieg w razie koniecznosci odwracalny.Jestem juz kilka lat po☺Efekty mega.Owszem wystepuje potliwosc kompensacyjna-poce sie podczas wysilku na brzuchu,udach-ale tylko podczas wysiłku fizycznego-to nic w porownaniu ze strumieniami potu lejacymi sie z pod pach i dłoni!POLECAM SERDECZNIE!Skoncz swoj HORROR ludziku☺

Gość Sucha dłon
Zapomnialam dodac

Gość gość
Witam!  Mam 17 lat i jestem już pół roku po zabiegu sympatektomii piersiowej. To była jedna z najlepszych moich decyzji. Całkowicie zapomniałam jak to jest mieć mokre ręce. Efekt był już po obudzeniu się po operacji. Jestem na prawdę po wrażeniem. Myślałam, że nigdy już nie będę miała suchych dłoni, ale myliłam się. Co do efektów ubocznych - odczuwam większą potliwość na plecach, ale w żaden sposób mi to nie przeszkadza. Zauważyłam również, że szybciej marznę. Oprócz tego nie odczuwam innych efektów ubocznych. Pozdrawiam!

Gość Dorota

Witajcie, poszukuję osób do badania psychologicznego dotyczącego najogólniej ujmując konsekwencji nadmiernej potliwości.
Szukam osób, które cierpią na tę dolegliwość i skłonne by były wypełnić kilka kwestionariuszy.
Może jest wśród Was ktoś lub może znacie kogoś, kto chciałby wziąć udział w badaniu?
Osoby, które chciałaby pomóc i wziąć udział w badaniu proszę o kontakt mailowy

hhmag2019@gmail.com

Z góry bardzo dziękuję - Dorota

Gość Orz

Hej wszystkim, zapraszam Was na nowe forum poświęcone w 100 %  problemu nadpotliwości i erytrofobii, stare forum niestety umarło i chcialbym abyśmy rozwineli nowe. pozdrawiam 🙂 (Proszę o rejestracje i wpisanie się w temacie:) )

http://www.sympatektomia.fora.pl/

witam poszukuje kliniki prywatnie w celu operacji w zwiazku erytrofobią, gdańsk opdpada w tym roku zabiegi podobno nie sa wykonywane

moze ktos mial robiona sympatekomie na poziomie th1...

Przez całe dzieciństwo i dorosłe życie miałam zawsze mokre dłonie i pachy. Pod pachy w końcu odkryłam etiaxil i to znacznie pomogło, natomiast z dłońmi nie potrafiłam sobie poradzić, a chyba nie muszę pisać jak bardzo to krępujące podać mokrą dłoń na powitanie, odebrać pieniądze w sklepie czy np. załatwić coś w urzędzie. Znajoma poleciła mi zabieg sympatektomii, bo sama jest po nim już chyba 5 czy 6 lat i bardzo sobie chwali (też miała problem z mokrymi dłońmi).

Sympatektomię miałam 2,5 miesiąca temu. Dłonie od zabiegu mam od razu suche, pachy tak samo, po długich latach mogłam zrezygnować z etiaxilu i wystarcza mi zwykły dezodorant z Rossmana (a wcześniej jakbym na 5 dni odstawiła etiaxil to od razu miała bym wielkie mokre ślady). Jako skutek uboczny pot leci mi po brzuchu, po plecach, pod piersiami (a wcześniej za mocno się w tych miejscach nie pociłam). Nie jest to cały czas ale jak były te upały w lipcu to pot spływał strużkami że koszulka w kilkadziesiąt minut po założeniu była  cała mokra. Albo np. wczoraj duszno, powietrze stało, już jak siedziałam na mieszkaniu pot leciał bardzo, po krótkim spacerze  byłam zlana potem  jakby ktoś mnie wodą oblał… Dziś jest chłodniej i problemu już nie ma. W pracy gdzie mamy klimatyzację, też ten problem nie występuje.

Na chwilę obecną z zabiegu można powiedzieć że jestem zadowolona, jak to pocenie „zastępcze” czy kompensacyjne jak kto woli  się nie nasili. Jeśli będzie tak jak teraz że jest ono tylko w upalne dni, czy podczas wysiłku to jest to do przeżycia, bo przecież tych upałów nie ma nie wiadomo ile (a jak już pisałam przy chłodniejszej pogodzie tego nie ma), a wcześniej dłonie pociły mi się cały rok i jest to bardziej krępujące bo to przecież dłoń podaje się na przywitanie, dłonią podpisuje się dokumenty, czy trzyma się ją  np. podczas tańca itp.

Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować