Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poppa

ale porażka, po cmentarzu podjechaliśmy do rodziny a oni nas nie wpuścili

Polecane posty

Gość poppa

wyszedł gospodarz domu i powiedział, że zaraz wychodzą gdzieś i nie mogą nas przyjąć. Powiem, że nie chcieliśmy ich obciążać, gościć się i jeść.Byliśmy po obiedzie, po kawie. Chcieliśmy tylko przy herbacie posiedzieć,pogadać a oni nam odmówili :-O Byliśmy na grobach również ich rodziców i rodziny Co o tym sądzicie, jakie macie zdanie ?

Gość trzeba było przed wizytą
zadzwonić

Gość goście goście
wiesz co, jeżeli oni maja nalot rodziny co roku, to trzeba ich zrozumieć, aczkolwiek grzeczne to nie było z ich strony, potrafię sie jednak postawić w ich sytuacji, ponieważ moi rodzice mieszkają blisko cmentarza i cała rodzina się co roku do nich zwala bez zawiadomienia, skutkiem czego matka od rana przy garach i też czasami ma ocjotę udać że nikogo nie ma w domu

ojej -troche poszanowania dlla czyjejs prywatnosci,moze naprawde nie przyszliscie w pore :O a oni sie wykazali duza asertywnoscia, nie masz sie co oburzac,ja tez nie raz tak robie,gdy z roznych powodow nie moge kogos przyjac i ty pewnie tez,tylko u siebie tego nie zauwazasz troche tolerancji:)

Gość ehhhh.....
cenie ludzi ktorzy potrafia postawic na swoim. powinnas zadzwonic oczywiscie

Gość przed wizytą u kogoś
wypadałoby tego kogoś powiadomić oni byli umówieni i co - mieli zrezygnować z planów bo jaśniepaństwo się zjechało???

Gość goście goście
a poza tym dzwoni sie wcześniej i się pyta czy ludzie nie mają jakichs swoich planów

Gość przed wizytą u kogoś
mnie by było wstyd przyłazić do kogoś niezapowiedzianym nawet (a może zwłaszcza) w święto!!!

Gość saphirre.
a o jakiej rodzinie tu mowimy? Wujkowie, babcia?

Gość WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
kulturalnie z waszej strony byłoby wczesniej zadzwonic i przynajmniej spytac czy można wpaśc na kawkę. ja nie znoszę jak ktoś niespodziewanie przyhodzi do mnie i czeka aż się go ugości.

Gość
Skoro gdzieś się wybierali, to faktycznie nie mogli Was przyjąć, więc nie rozumiem o co Ci chodzi. :O Gdybyście się z nimi wcześniej umówili z pewnością byłoby inaczej. :)

Gość poppa
a ja w dalszym ciągu nie wierzę i jestem podejrzliwa.Nie mogli posiedzieć z nami pół godz przy herbacie ?On jest chrzestnym naszego dziecka a mój ich dziecka. Wypadałoby nas przyjąć, skoro się pofatygowaliśmy, jeszcze byliśmy z dzieckiem małym :-O Podejrzewam, że ktoś u nich był bo widziałam samochód i pili alkohol , głupio im było lub nie potrzebowali naszego towarzystwa

Gość WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
nie ważne co robili i czy byli z kimś czy sami. macie telefon? to się nim posługujcie.

Gość goście goście
ty no nie przesadzaj, mieli rzucac wszystko bo niezapowiedzianie wpadliście z wizytą, może faktycznie mieli kogoś, może faktycznie pili alkohol, byli w końcu w swoim domu, prawda? dzwoni się kobieto wcześniej, żeby uniknąć takich sytuacji

Gość goście goście
"wypqadałoby nas przyjąć skoro sie pofatygowaliśmy" ;) daj spokój, chyba teraz żartujesz

Gość
Skoro było tak, jak podejrzewasz, to tym bardziej powinnaś ich zrozumieć. Teraz, w erze telefonów komórkowych nie jest trudno zadzwonić i zapytać, czy możecie ich odwiedzić, a jeżeli termin odwiedzin nie pasowałby im z pewnością zaproponowaliby inny. Takie niespodziewane wizyty są dużym nietaktem i wybierając się do nich bez uprzedzenia być może postawiliście ich w głupiej sytuacji. Powinniście przy okazji przeprosić i w przyszłości zachowywać się tak, jak jest to przyjęte. :)

Gość pewnie jesteście wieśniakami
i wstydzili się was pokazac znajomym:P

Gość do poppy
Kłamiesz dziecko jak najęta. To prowokacja. Ciekawe, że dostrzegłaś,że pili alkohol, skoro sama napisałaś,że gospodarz do was wyszedł.... Masz rentgena w oczach,że zauważyłas,że piją??? I nie wciskaj,że wyczułas alkohol od gospodarza, bo pewnie tak będziesz chciała ratować swoja historyjkę. Gdyby tak było napisałabyś o tym już na samym początku. Jakie jeszcze dziwne detale dodasz,żeby uwiarygodnić swoją prowo.

Gość poppa
zastanawiam się poważnie na zerwaniu kontaktów z nimi nie wiem, dla was to normalne, podjeżdża ktoś a ten wyskakuje z domu żeby czasem nie wejść.Brak kultury, ja na jego miejscu wpuściłabym i powiedziała : Mogę tylko kawką poczęstować bo wychodzimy zaraz do Kasi, umówiliśmy się :-) Ale pogadajmy jeszcze

Gość do poppy
Twoje ostatnie zdanie jest znamienne...."pogadajmy chwilę". Lubisz być w centrum zainteresowania, prawda? To się nazywa osobowośc histrioniczna, poszukaj w googlach.

Gość chyba tylko na wsiach
sa jeszcze takie zwyczaje, że rodzina dalsza i bliższa oraz znajomi nawiedzają sie bez uprzedzenia w niedziele i świeta

Gość ja tam nie widze problemu
gdy bez zapowiedzi wpadnie ktoś, kogo lubie i szanuje, ale i tak zawsze wtrącam że mogli uprzedzić. gorzej gdy zwali sie rodzina z dzieciakami która widze raz na ruski rok :P

Gość proszę pytaj
ja nie lubię nawet jak moi rodzice wpadaja bez zapowiedzi, wystarczy że zadzownią 5 minut wcześniej, że są w poblizu i wejdą. a co dopiero jakas większa wizyta, lubię gościc u siebie rodzinę i znajomych, ale jak wiem, keidy przyjdą, zrobię wczesniej zakupy, albo chcoiaż upieke ciasto. Autorko, nawet gdyby Cię na herbatę zaprosili to byś pieprzyła, że przyszłiście tacy zziębnięci, głodni, a oni niczym poza herbatą Was nie poczęstowali. wieś

Gość poppa
akurat wcześniej byliśmy u mojej mamy, gdzie zjedliśmy obfity obiad i deser - na co nawiasem mówiąc dałam swojej mamie pieniądze bo też to był wydatek dla niej a do nich później podjechaliśmy i naprawdę nie byliśmy głodni i nie o to nam chodziło

Gość kaska--------
poppa - zrozum wreszcie, ze nie o zadne jedzenie czy picie tu chodzi!!! Nie przychodzi sie do nikogo bez wczesniejszego umowienia sie. I tyle. Dotrze to w koncu do ciebie???

Gość skoro gdzieś
mieli wyjśc to dlaczego niby mieli z wami siedziec? mieli swoje plany a was w nich nie było - proste jak juz wczesniej wspomniano ISTNIEJA TELEFONY nie FATYGOWAŁABYŚ się hahhahah wielka pani sie znalazła coś czuję, że to oni maja ciebie dość i pewnie ich zadowoli twój konic kontaktów z nimi

Gość ja tam nie widze problemu
następnym razem Wy ich nie wpuscicie i bedzie kwita:P