Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwowa panikara.

Ciąża?!

Polecane posty

Gość nerwowa panikara.

Przedwczoraj trochę mnie i mojego faceta poniosło i kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Był to stosunek przerywany. Dzisiaj boli mnie podbrzusze [może nie całkiem boli, jest to uczucie jakby wzdęcia], czasami lewy jajnik. Chciałabym się zapytać, czy może to być wczesny objaw ciąży? Naczytałam się dzisiaj wielu wypowiedzi na ten temat, ale w żadnym z nich nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. Tak wiem, że nasza decyzja była ryzykowna, ale wiadomo \'mądry Polak po szkodzie\'. Prosiłabym o pomoc. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość lalalalalalallala
tak, moze

Gość cumuś
Niekoniecznie. Może być to wynik stresu ;). Może wmawiasz sobie ten ból ;). Ale radziłabym pójście do ginekologa, lepiej jest się upewnić.

Gość malpanka
Ja bym się tu zgodziła z cumuś- to może być stres. Tak wcześnie nie da się określić czy jest się w ciąży czy nie. Umów się z ginem jak najprędzej, niech Cię przebada. Jak było to w piątek to jeszcze możesz przyjąć Postinor. Tylko pamiętaj, że z każdą godziną zmniejsza się jego działanie, ale zawsze coś. Tak poza tematem dziewczyno mogłaś się wcześniej zastanowić, a nie teraz panikować. Zawsze trzeba mieć przy sobie jakieś zabezpieczenie [chociażby prezerwatywę, która kosztuje grosze w porównaniu do Postinoru, albo], bo nigdy nic nie wiadomo!

Gość blabl a bla
Dziewczyno głupia jesteś. Trzeba było wcześniej pomyśleć zanim się uprawiało seks bez zabezpieczeń. Możesz być, ale nie musisz. Każdy organizm reaguje inaczej. Jedyne co teraz możesz to biec do gina, a potem do apteki, ewentualnie modlić się o mózg, bo trzeba być naprawde inteligentnym, żeby znaleźć się w takiej sytuacji jak Ty :]. Poza tym pozdrów swojego nieodpowiedzialnego partnera. Dzieci ile wy wogole macie lat?! Założę się ze nie więcej niż 16.

Gość do blablabla
taaaaaaaaaak, pierwszy objaw ciązy po jednym dniu :O

boze co za idiotka:o moze odrazu ci sie brzuch pojaiwł:o? a za tydzien urodzisz co:o? przeciez na objawy ciazawe trzeba troche poczekac:o zamiast sie seksic to moze troche dorosnij

Gość agnieszkakcb
stosunek przerywany bez zabezpieczenia , 5 dzien cyklu zatem dzien nieplodny, do wytrysku nie doszlo...w tym dniu wzielam 2 tabletki antykoncepcyjne (dodam, ze nie bralam ich pol roku czasu) odstawilam po 4 dniach z czego po 2 dostalam miesiaczke. 2 tyg po stosunku zrobilam test ciazowy wyszedl negatywnie, gdyby nie objawy tj : w pierwszych dniach sennosc, zgaga, obecnie wzdety brzuch jak balon niemartwilabym sie i bylabym raczej spokojna, ale cos myslec w tej sytuacji? no przeciez nie mialabym wzdec ok 5 dniu z rzedu non stop? czy to urojenie czy rzeczywiscie ciaza?;/

urojenie. Ze stosunku przerywanego ciężko o ciążę, a skoro uważasz, że nie był to dzień płodny to zdecydowanie nie masz się czym martwić

Gość agnieszkakcb
no ale co z tymi wzdeciami? czy moga one byc wynikiem stresu? do tego chwilami mam silne bole jednej z piers i jajnika ... jedna chwila zapomnienia a jak siada na psychike echh

Gość mmamaahav
ja mam to samo. Tez wspolzylam bez zabezpieczenia w ostatnich dniach [stosunek przerywany]. Nawet nie jestem w stanie okreslic czy mialam dni plodne- to chyba ze stresu. Boli mnie podbrzusze, ale troche inaczej niz przy miesiaczce. Tak jaKbym miala tam wzdęcia. Czasami mam ból jajników. Dodam ze do miesiaczki jeszcze mam sporo czasu [wg moich obliczen powinnam dostac za 7-10 dni]. Dzisiaj zaobserwowałam u siebie śluz ciągnący mętny, nieprzejrzysty [czyli po owulacyjny, tak?]. Nie wiem czy to wymysł mojej chorej wuobraźni, bo zyję od piątku w ciągłym stresie. Czytałam na różnych forach i jedni piszą, ze to moze być objaw ciąży inni nie. Już się pogubiłam w tym wszystkim, a przez tą niewiedzę mam mętlik w głowie, a co za tym idzie- coraz bardziej się stresuję i boję.

Gość mmamaahav
Aha. No i chciałabym dodać, że czasami mi burczy w podbrzuszu.