Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulo

wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość bulo

Mam pytanie odnosnie wizyty u ginekologa. Za nie dlugo planujemy z partnerka rozpoczac zycie seksualne, ona jest dziewica a ja bardzo zazdrosny. Chce zapytac czy mozna odwiedzic ginekologa w celu uzyskania jakiejs metody antykoncepcyjnej oprocz prezerwatyw tak aby ona nie musiala sie rozbierac przy ginekologu i czy moge byc przy niej podczas tej wizyty? Nie mam zaufania do ginekologow.

Gość lololololol
buahahah:-D żal mi Twojej dziewczyny, poród też będziesz przyjmować Ty?:) możesz być przywizycie, ale MUSI rozebrac sie do badania bosz:D:D:D skad sie biora tacy smieszni ludzie?:D

Gość bulo
Poprostu nie oddam jej w czyjes rece:P

Gość olabogaaaaaaaa
chłopie jak bedzie w ciazy to bedzie co 3 tygodnie badana;p w ten sposob wyobrazasz sobie inaczej???????? a moze zostan ginekologiem;p

Troche sie uśmiałam :) Chyba młody jestes bardzo, ze zazdrosny o taka bzdure ;] Ginekolog to lekarz taki jak kazdy inny. Wyobraz sobie, ze takich pacjentek jak Twoja dziewczyna on w ciagu dnia widzi kilka... nascie, kilka... dziesiat i to nie jest dla niego zaden nowy widok, wiec wrzuc na luz i nie panikuj, nic jej sie nie stanie. A badanie jest konieczne i musze Cie zmartwic, bardzo watpie, abys mogl w nim uczestniczyc, ale moze jak powiesz lekarzowi o swoich rozterkach hi hi to kto wie :)

Gość bulo
Do porodu to rozumiem ze jest to konieczne ale przy wyborze tabletek antykoncepcyjnych niewydaje mi sie to konieczne. Denerwuje sie tym ze jakis obcy facet moze robic cos mojej dziewczynie cos czego ja nie robilem i nazywac to praca. Wiem ze sa ginekolodzy ktorzy badaja bo maja taka prace ale sa tacy ktorzy badaja dla przyjemnosci i dlatego bardzo chce byc przy niej moze nawet nie bedzie sie tak bala. Nie przepadalem nigdy za biologia ale to mogloby byc najlepsze wyjscie zeby zostac ginekologiem:D

bulo wez sie chlopie do czegos a nie wymyslaj to jakies teorie spiskowe. Chyba ze ci nie zalezy na zdrowiu swojej dziewczyny. Moze jak ona pojdzie do ginekologa to ty sie wybierzesz do psychiatry ok?

Ja proponuje, aby Twoja dziewczyna zapytala kolezanki jakiego polecaja ginekologa, zawsze to fajnie isc do kogos sprawdzonego. A moze jej sie poszczesci i nie bedzie jej wcale badal? :)

Gość marta2a1
niech twoja dziewczyna się wybierze do kobiety ginekologa:)

Gość O rany...
Ze niby ginekolog bada dla przyjemnosci? Ale sie teraz zalamalam... Ja chce byc ginekologiem, za 8 miesiecy koncze studia medyczne i zapewniem Cie ze gadasz kompletne bzdury. Tego sie nawet nie da czytac. Jak to bedzie robil jej cos czego nigdy Ty nie robiles? Buahahaha!!! A tak przy okazji - lekarz zawsze przy pierwszej wizycie pyta sie pacjentki czy juz wspolzyla i jezeli mowi ze jest dziewica, to bada ja nie przez pochwe, a przez odbyt.

Gość odginekologaaaaaaa
wszystkie kobiety chodza do ginekologow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zalosny jestes!!!!!! nie zgwalci jej przeciez!!!!!a jak tak myslisz to niech ona idzie z toba do psychiatry!!!!

Gość bulo
Badanie ma byc czyms co polepsza nam zycie ale jezeli to ma ja bolec to nie chce tego dla niej. Pisalem wlasnie ze jest dziewica a slyszalem ze badanie przez odbyt jest bolesne. Chodzi o to aby nie wpasc ale skoro tyle z tym zachodu to wole z nia nie kochac az dotad kiedy bedziemy chcieli miec dzieci. Nie mowie ze wszyscy ginekolodzy tacy sa, jezeli Cie urazilem przepraszam.

Gość sgdfg
jak idzie po tabletki i niedługo straci błone, to lekarz prawdopodobnie zbada tylko krew, a jakieś tam cytologie czy inne cipne badania po defloracji Możesz ją wysłać do ginekolożki, ale tak w ogóle - jesteś idiotą

Gość bulo
Niebardzo mnie zrozumieliscie ale i tak dzieki za pomoc

Gość ciekawe co na to
a co na to twoja dziewczyna? musi mieć twoje pozwolenie? Ja się nie pytam faceta czy moge iść do gina, po prostu idę i już, a on nawet nie wie do gina chodziłam nawet jak byłam dziewicą , poszłam do kobiety, badanie było przez odbyt i nic nie bolało :)

Gość gogooo
Człowieku, przecież ginekolog to lekarz a nie zboczeniec. A jak dziewczyna ma jakąś wadę o której nie wie, albo inny problem - cokolwiek miałoby to być, to co nie może bez Ciebie się zbadać. To chore jest. A badanie przez odbyt rzeczywiście nie jest bolesne. Kiedyś tam jeden wypytywał mnie o szczególy mojej wizyty - chodzę do faceta - dobitnie mu wytłumaczyłam kto to jest lekarz i musiał to zaakceptować.

Gość justa76.1976
Prawda jest taka że rzadko który ginekolog bada kobietę która jest dziewicą radzi przyjść jak już nie będzie znam takiego który nie chciał zbadać dorosłej 24 letniej kobiety bo była dziewicą ;) Więc podejrzewam że pogada z Twoją dziewczyną i wypisze tabletki a zbada przy następnej wizycie

Gość bulo
Dzieki takiej odpowiedzi oczekiwalem;)

Gość gogooo
Bzdura! To jak odmowa przyjęcia pacjentki. Lepiej się przyzwyczajaj do tego, że Twoją kobietę będzie jednak badał ginekolog i oby jak najczęściej - to dla zdrowia. I przełknij te gorzką pigułkę wreszcie!!!

Gość justa76.1976
Z doświadczenia wiem że ginekolog do którego chodzę nie bada odsyła do pani ginekolog która zajmuje się leczeniem młodych dziewcząt.

Gość justa76.1976
Dodam jeszcze że też uważam że wizyta u ginekologa to nic wielkiego jak każdy inny lekarz jest on po to aby nam pomagać a nie szkodzić... czy podglądać ;)

Gość bulo
No a jak jest z tymi tabletkami lekarz bada przepisuje a potem sie sprawdza czy dzialaja? Jak nie to inne?

Gość fdgfnhjnhk
co do wyboru tabletek to zazwyczaj przepisują na chybił-trafił i jak nie ma skutków ubocznych to znaczy, że jej pasują. Napiszę jeszcze, że trochę Cię rozumiem, bo mój partner też jest o mnie zazdrosny, ale ja chodzę do kobiety ginekologa i jest ok. Aha i jeszcze jedno dość często się zdarza, że lekarze nie chcą wypisywać młodym dziewczętom pigułek, bo niosą one ze sobą skutki uboczne, więc może zastanówcie się nad prezerwatywami i dodatkowo na unikaniu dni płodnych.

Gość gogooo
Zgadzam się. Po ile w ogóle macie lat? Mnie tam nikt nie odsyłał do innego lekarza. Moje siostry też badano normalnie, nawet nie przez odbyt na pierwszej wizycie i mnóstwo moich znajomych również.

Gość bulo
Ja juz mam 18 a ona bedzie miec na wakacjach. Oboje nie chcemy prezerwatyw przynajmniej nie za pierwszym razem.

Gość o boże
co jeden to głupszy. poszczęści sięi nie będzie badana? to na jakiej podstawie ma jej wybrać tabletki? a może się okaże, że jest chora, chyba lepiej to wcześniej wykryć.

Gość gogooo
Z racji waszego młodego wieku to może Cię trochę rozumiem. Ale uwierz mi najlepiej będzie jak lekarz jednak zbada Twoją dziewczynę i dodatkowo na podstawie wywiadu dobierze jakieś pigułki. Pewnie nie ma się czym martwić, ale chyba lepiej wiedzieć, że nic jej nie dolega. Sex jest dla dorosłych więc czas dojrzeć kochani.

Gość bulo
Boje sie tez tego ze jak nawet by jej nie badal tak jak powinien to mi tego nie powie:( a zdarzaja sie i takie przypadki ale chce zeby byla zdrowa

ojej bulo nie przesadzaj! ginekolog to normalny lekarz, a do doboru tabletek badania są wskazane. poza tym, co to za jakieś paranoje, że lekarz od razu ma jakiś dziwne myśli? lekarz bada codziennie 73456534 ilości pacjentek, widzi codziennie wszelkiego rodzaju cipki, myślisz, że cipka twojej dziewczyny jest czymś szczególnym i będzie miał kosmate myśli? :P toż to scenariusz niczym z filmu. a do badania razem... nie zgodziłabym się nigdy, żeby mój chłopak był przy mnie przy badaniu. rozumiem usg by zobaczyc płod itp, ale normalne badania to nie. poleciłabym do pierwszego badania jednak ginekologa-faceta. są delikatniejsi - przynajmniej to wiem z praktyki własnej ;)

Gość leona12344
koles to jak ona idzie po tabletki to oczywiste ze powinna zrobic badanie cytologiczne i lekarz musi ja zbadac tego tez jej zabronisz to badanie wykrywa raka