Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulo

wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość madzialenkaaa
To niech idzie do PANI ginekolog. chyba, że lekarki podejrzewasz o to, że są lesbijkami...

Gość bulo
Dobra ostatnie pytanie i bende spokojny. Rozumiem cytologie badanie wziernikiem usg ale co lekarz lekarka badaja wkladajac tam palce?

Gość popopopokahontazzzz
nic, po prostu robi palcówkę

Gość no nie tak nie
bada szyjkę macicy czy jest prawidłowa, czy nie ma tyłozgięcia itp. nie przejmuj się, dopóki dziewczyna jest dziewicą to nikt jej nie będzie nic wkładał i robił cytologii ! co najwyżej zrobi usg ! lekarz ją zaprosi na badanie ginekologiczne mniej więcej 3 miesiące po rozpoczęciu brania tabletek i współżycia

Gość gogooo
Lekarz obydwoma palcami obmacuje sklepienie pochwy, szyjkę macicy, jej ujście zewnętrzne. Następnie, "ustalając" macicę ręką wewnętrzną, drugą ręką - spoczywającą na podbrzuszu pacjentki bada położenie macicy, jej topografię w stosunku do ścian miednicy, wielkość, konsystencję. W badaniu dwuręcznym wyczuwalne są również przydatki - jajniki i jajowody, które dzięki obmacywaniu można scharakteryzować pod względem wielkości, konsystencji, bolesności.

Gość gogooo
Jeśli dziewczynie nic nie dolega i na nic się nie skarży, prawdopodobnie lekarz nie będzie jej badał aż tak dokładnie. Ale to nie jest wykluczone.

Gość bulo
Jak lekarz moze sprawdzic jajowody i jajniki palcami reke musial by chyba po lokiec lozyc?:)

Gość gogooo
A Ty masz 18 lat i pewnie studia medyczne ukończone co? A skąd pediatra wie, że dziecko ma zapalenie płuc - otwiera mu klatkę i patrzy czy nie bucha ogniem??? Zastanów się jakie pytania zadajesz, bo stracę do Ciebie szacunek.

Gość bulo
No dobra ale wtedy slucha jak oddycha a w tym przypadku wiecej zobaczy na usg:) Chyba poprostu z tym poczekamy jeszcze

Gość gogooo
Nie ucz ojca dzieci robić!!! Mają swoje metody, których się uczą kupę lat. Troche szacunku dla ludzi wykształconych chłopcze! W ten sposób wykryto niejedną wadę i w porę rozpoczęto leczenie. Nie jedną kobietę uratowano przed śmiercią. A Ciebie to już nic nie uratuje przed głupotą. Do szkoły uczyć się!!! Nie dojrzałeś jeszcze do seksu - przepraszam jestem zmęczona a Ty ciągle prowokujesz!

Gość gogooo
Badanie musi być kompleksowe. Nie ufam lekarzom, którzy nie wykorzystują wszystkich metod, aby wykluczyć chorobę czy też potwierdzić diagnozę. Koniec idę spać!

Gość veda
Gdyby włożył rękę po łokieć to mógłby jej np. serce wyjąć, albo tchawicę przeczyścić... Ty chyba nie wiesz gdzie są jajniki i co to macica! Oj do szkoły chłopcze do szkoły!!!

Gość bulo
lol jak zbeszczaja:)

Gość veda
Skoro wiesz lepiej jak lekarz powinien badać, to sam to zrób!

Gość bulo
Wiesz ze z checia:P Poza tym juz nie mam biologi od roku. Dobra dzieki za pomoc ;)

Gość veda
Ale masz młody i chłonny umysł wiec to wykorzystaj. Poczytaj trochę książek - polecam "Sex egzotyczny" nie pamietam autora. Oprócz kilkunastu stron z propozycjami pozycji seksualnych, wieksza część poświęcona jest innej edukacji - od historii po pigułki i aids. Prosto napisana i zawierająca wiele ciekawych tresci.

żenada - ktoś tu opuścił lekcję z wychowania seksualnego. Gdzie Ty chłopie dorastałeś - w jaskini? Nie sądziłam że w dzisiejszych czasach egzystują jeszcze tak prymitywne jednostki

Gość parówka z berlina
Chłopcze, przeceniasz taką wizytę. U mnie za każdym razem rozmowa przed badaniem trwa ze 2-3 minuty, cytologia razem z montowaniem i wyjmowaniem wziernika - jakąś minutę albo i mniej, badanie palcami 20 sekund, badanie cycków jakieś 2 minuty. Ty jestes młodym śpikiem, to ci się wydaje, że dla lekarza nie ma większej przyjemności i podniety niz godzinami mietosić twoją laskę. A to jest stary zając z kredytami na karku, bo musiał nakupować tych wszystkich usg i innych aparatów, musiuał wynająć lokal i teraz chodzi tylko o to, żeby tych pacjentek przyszło dużo i żeby za długo nie siedziały.

Gość nigdy więcej
ja mając takiego faceta jak ty uciekłabym od niego czym prędzej i jak najdalej ! cieszę się, że nie spotykam się już z niedojrzałymi psychicznie i niedokształconymi siurkami jednak seks powinien być tylko dla dorosłych, niektórych dorosłych...:)

Temat poruszony przez autora został wyeksploatowany do granic mozliwości (a nawet dalej) na topiku: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3815042&start=0 A tym Paniom, które mieszają go z błotem polecam lekturę topiku: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3711319&start=0 który pokazuje, że wizyta u gina-faceta niekoniecznie jest calkiem aseksualna i obawy autora mają jednak racjębytu nawet gdy są przesadzone. W opisanej sytuacji uważam, że optymalnym wysciem jest skorzystanie z uslug lekarki tej specjalności.

Gość siksa20
Oby tylko owa lekarka nie okazała się lesbą!!! Chłopak jest niedojrzały i trochę błota może mu tylko pomóc!!!

Gość parówka z berlina
bywalec-> bujaj wory gdzie indziej Człowieku, ty masz obsesję. Tak, dla ciebie i twojej stuknietej baby, która z takim cymbałem wytrzymuje, jest to faktycznie optymalne rozwiazanie. Masz jeszcze inne propozycje, jak ulepszyc świat ? Mam znajomego, co "pomaga" swojej orientalnej żonie - sam tez jest orientalny - szukac pracy. Moze być jubiler, moze byćsprzedawanie ubrań w butiku, alenie może to być kelnerka , bo "klienci by sie gapili na jej cycki" i nawet próbowali ja podrywać. Tu chyba mamy do czynienia z podobnym przypadkiem

parówka----> oho.... jeszcze jedna orędowniczka tezy o wyższości gin-facetów nad gin-kobietami sie odezwała :P Mnie to zwisa :classic_cool: Rozkraczaj się przed kim chcesz :P Ja tylko probuje doradzić autorowi.

Gość parówka z berlina
Bzdura. Nigdzie nie napisałam, że lekarka jest gorsza od lekarza. Napisałam za to, że żaden facet nie ma prawa wybierać kobiecie lekarzy, sprzedawców, kolegów, współpracowników itp. itd.

Gość bulo
W koncu ktos mnie zrozumial dzieki za linki;) Moze teraz nie bedziecie mnie tak zbeszczac tylko troche zrozumiecie

Bulo, to że masz obiekcje odnośnie płci ginekologa partnerki jest najzupełniej normalne. Ja też zawsze miałem i poprosiłem żonę, żeby chodziła do kobiety. I chodzi (pomijam sytuacje awaryjne, jak np. poród, bo tu trzeba działać szybko, płeć lekarza nie ważna). W kafeterii założyłem post "Czy liczycie się ze zdaniem partnera przy wyborze ginekologa?" w dziale "zdrowie i uroda". Na 48 stronach w sumie wypowiedziało sie 8 facetów. 1 twierdził, że gin facet mu nie przeszkadza, 7 (ze mną włącznie), że im przeszkadza. Więc głowa do góry, nie jesteś sam.

Gość bulo
Tak mnie to zdziwilo wlasnie, ze nikogo to nie obchodzi. Ja sie poprostu o nia martwie i nie chce zeby badal ja byle kto co wiecej mysle ze takie zeczy jak zdrowie ukochanej faceta powinno bardzo obchodzic:)

Gość paranojaaa
W tym właśnie problem, że Tobie nie zależy na zdrowiu Twojej dziewczyny :/ Przed wypisaniem tabletek najważniejsze są badania, a Ty chcesz ją od takowych odwieść...Jeśli chcesz zrobić coś dla jej dobra, to pozwól jej iść do specjalisty. I przestań stwarzać sobie (i niestety nie tylko sobie) problemy - bo to również może odbić się na zdrowiu.

Niklas!! 🖐️ Kopę lat! A raczej tygodni... ;) Myślałem, że Cię nasze rozmówczynie skutecznie wdeptały w klawiaturę :D Cieszę, się że jednak żyjesz :D:D

Gość siksa20
Jeśli ma mnie badać lekarz to dobry - jeśli jest to akurat facet, to mój mężczyzna nie powinien się czepiać, bo zdrowie najważniejsze. W moim mieście znam jednego ginekologa - kobietę, która jest kompetentna, reszta to felczerki - niemiłe, niedelikatne, a i ona w trudniejszym przypadku odesłała mnie do faceta.