Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

like_

jest tu ktos z Hamburga?

Polecane posty

Gość HolaOla........
ja:P

HolaOla........ moze orientujesz sie w cenach wynajmu mieszkania gdzie w centrum? wyjezdzam do Hamburga wnet...

Gość HolaOla........
zalezy jakie jakie rejony,jakie mieszkanie .... jestem co wieczorr jak cos to pisz

Gość zniczka
Hola, mam pytanie. Czy Hamburg jest ladnym miastem, nadajacym sie na zwiedzanie jak np. Paryz czy Rzym? Bo np. Warszawy nie zaliczylabym do miasta, ktore warto polecic turystom. Pytam sie, bo chce w grudniu pojechac na pare dni do jakiegos miasta, a do hamburga sa bardzo tanie bilety:D

niedaleko stacji Berliner Tor, okolice St.Georg.... ? kwota jakiego rzedu to jest? i ile E miesiecznie wydaje sie na jedzenie, raczej skromnie?

male mieszkanie, jednopokojowe, kawalerka, ew. akademik

Gość HolaOla........
do zniczka,no jasne :D jak to w radiu mowia Hamburg jest najpiekniejszym miastem swiata:D sczegolnie w okresie przedswiatecznym jest super.naprawde polecam:)

Gość HolaOla........
kawalerka ok 350 mniej nie znajdziesz,jak sie pokoj wynajmuje to z 200-250 sie placi a na jedzenie to tak ok 150 wydasz,nie wiem jak jesz i jak chcesz jesc;) a masz znajomosci jakies na wynajem mieszkania?bo jak przyjedziesz tak na slepo to ci troche ciezko bedzie ....

Gość mam pytanie a nawet wiecej
czy to bezpieczne miasto? toczy sie "zycie nocne" w centrum? jezdzisz czasem do Polski, jesli tak, to czym, za ile? nic tam nie lata procz LOTu... ile kosztuje karta na wszystkie linie komunikacji miejskiej? jest jaka polonia, polski kosciol,klub, cos takiego?

Gość HolaOla........
o boze:D wiecej nie moglas??:D a wiec tak... czy hh jest bezpieczny?jak to w duzym miescie,jak bedziesz spacerowala noca po gettach:D to zawsze ci sie moze cos stac.mi sie jeszcze nic nie przytrafilo,chociaz nie mieszkam w zbyt kolorowej dzielnicy. zycie nocne toczy sie na reeperbahnie:D do polski jezdza codziennie autokary,loty sa tez.na bank z lubec do gdanska ryanair lata. miesieczny kosztuje od 30 do 90e zalezy... za 90 mozesz wszedzie jezdzic,ale sa i takie za 50 co tez mozesz wszedzie jezdzic. polonia-wole sie nie wypowiadac... sa polskie imprezy,ale to nie moj klimat i kosciol polski tez jest... cos wiecej??to pisz ;)

a gdzie ta polonia, i czemu taka zła?:P opowiedz:D blisko ten lubec od hamburga? choc mnie ciekawi bardziej transport na poludnie polski:P duzo jest w Hamburgu ciapatow, murzynow, i w ogole....?

Gość HolaOla........
a no jak za granica,nie ma co na polakow liczyc.... lubec jest jakies 60 km od hh. a skad z polski jestes?autokary kosztuja ok 100e w dwie strony no hamburg jest multikulti ale mi to nie przeszkadza:P

tzn duzo jest tych ciemnych? w jakich dzielnicach, sa jakies np tureckie stricte dzielnice? ja jestem z krakowa..widzialam po 200 zł bilety jakiegos eurolinesa..

Gość HolaOla........
no jest troche,ale w kazdym duzym miescie niemieckim i w innych krajach jest ich duzo.a ty co rasistka jestes??:D no ja jestem z dolnoslaskiego i place 80e za autokar w 2 strony;)

Gość dzej zi
Nikt nie chce mieszkac w miestach gdzie jest duze skupisko turkow czy murzynow, szczegolnie tubylcy, ale oczywiscie nikt sie publicznie do tego nie przyznaje, bo trzeba byc politycznie poprawnym:O

Gość HolaOla........
mi to nie przeszkadza,sama jestem tu auslanderem... mam duzo znajomych muzulmanow czy murzynow... nikogo po kolorze skory nie powinnismy oceniac...

Gość dzej zi
nikogo po kolorze skory nie powinnismy oceniac.. No jasne, ale to wolny kraj i kazdy ma prawo nie chciec mieszkac w dzielnicy gdzie jest najwieksze skupisko turkow na przyklad.

Gość HolaOla........
no tak,ja mieszkam w mieszanej dzielnicy,ale sa takie na ktorych tylko muzulmanie,a na innych tylko niemcy

nie jestem rasistką, ale boje sie troche tych ciemnych, tzn jak zaczepiaja, nawoluja, mowia cos miedzy soba po arabsku i sie z tego smieja, widac ze o mnie:| mam zle doswiadczenia, chcialabym mieszkac wrod niemców-niemców :) ale przezyje;) ciesze sie niesamowicie,ze jade do Hamburga na prawie pol roku,to bedzie niezapomniana przygooda, mam nadzieje.. a T holaola co tam porabiasz?jak dlugo tam juzjestes?

Gość HolaOla........
a po co przyjezdzasz???na jakiej dzielnicy bedziesz mieszkac? ja juz tu troszke juz siedze;) ile masz lat??

przyjezdzam na studia (erasmus), bede mieszkała w któryms z akademików.... chce starac sie o: - Borgfelder Straße 16- ponoc kolo berliner strasse -Schüttstraße 1-5/ Ebelingstraße 1-2 w Harburgu -Barmbeker Straße w Hamburg-Nord (Winterhude) -i cos kolo Metrobus 5 Siemersplatz, Ponoc kosztują 210 e miesięcznie, z tego co dzis widzialam. Mam dostawać w sumie 400e/mc, komunikacje miejska mam miec ponoc za free. Przydziela mnie tam,gdzie beda miejsca. Uniwersytet jest w centrum niedaleko Berliner Tor Str. Lat 21 :)

Gość HolaOla........
ja mieszkam ok 10 min od b.tor. Borgfelder Straße-jest na b.tor Schüttstraße- to harburg,tam jest multikulti Barmbeker Straße-tak jak mowisz winterhude.tam rzadko spotkasz obcokrajowca,najczesciej sami niemcy... malo tam mieszanki. Siemersplatz to troche daleko od b.tor hmm za 190 e bedziesz zyla chyba troche skromnie... a jeszcze jak palisz i czesto imprezujesz to czarno to widze:P ale moglabys sobie pracy poszukac,zeby dorobic cos:) to niemiecki chyba perfekt znasz:D

mam miec zajecia po angielsku i po niemiecku, niemiecki znam na srednim poziomie, komunikatywnie:(:(:( musze podszkolić przed wyjazem... a ang. bardzo dobrze.

to ja bede sie starac o Barmbeker Straße albo to przy Berliner Tor :) Jesli chodzi o kase, bede miec najprawdopodobniej dodatkowe fundusze, około 200e miesiecznie. 400+200 to juz ok?;) Nie pale a imprezuje z umiarem :) Tylko ze wlasnie do PL bede musiala wrocic co najmniej dwa razy, wiec na to tez musze miec kase.

Gość HolaOla........
ja bym ci radzila na b.tor to jest tylko jedna stacja od hbf i nie jest tam tak zle i do szkoly masz blisko:P a 600e mies to juz jest dobrze;) mi styka tyle,ale ja sie nie musze o jedzenie martwic.potrzebuje tylko na imp,ubrania i szlugi:P

a co porabiasz w HH?

Gość HolaOla........
a tak mieszkam sobie,pracuje i sie ucze:)

po niemiecku sie uczysz? ciezko jest ?:O