Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vnvx

podajcie przepis na zupe kalafiorowa?????

Polecane posty

Gość vnvx

hej moze mi ktos podac przepis na zue kalafiowowa? jakis najprostszy jaki sie tylko da.. na jakis kostce rosolowej, z marchewka. cos czego nie mozna zepsuc...slaby ze mnie kucharz

Gość gfda
kup kostki rosołowe, obierz marchewekę i kilka ziemniaków i ożesz jakies inne warzywa, gotuj to razem, potem wrzuć kalafior pokrojony na małe cząstki i będzie zupa

Gość gfda
na końcu dodaj śmietanę

Gość vnvx
a jak mam kawalek piersi z kurczaka? w jakiej kolejnosi to dodac?ziemniaki na poctzku wstawiam, bo dluzej sie gotuja?

Gość szysia
zupy na piersi z kurczaka nie ugotujesz ;) najpierw wrzuć ziemniaki, a potem kalafiora, chcociaż w sumie jak wrzucisz razem tez nic się nie stanie, bo zmiękną w podobnym czasie.

Kalafior gotujemy osobno w innym garze:)bo śmierdzi:P... Wlej do jednego gara wody i wrzuć jakieś mięsko,jak Cię na mięsko nie stać:)to wrzuć kostki rosołowe(mięsne też są:).Przypominam,że warzywa dodajemy do wrzącej wody,żeby wcześniej nie straciły swoich wartości odżywczych:P.Więc jak zacznie bulgotać dodaj jakieś warzywka(możesz kupić mrożonke z napisaem-zupa jarzynowa,zupa kalafiorowa:P)a jak nie to wrzuć pokrojone w kostke ziemniaczki,marchewke,fasolke zielona?(której o tej porze roku nie ma,ale będzie mrożonka:)W drugim garze równocześnie gotujemy kalafiorek.Ugotowany w wodzie z solą:)rozdzielamy na różyczki-takie małe cząstki i wrzucamy do naszej zupki.Jak wszystko będzie miękkie wyłączamy gaz i doprawiamy(hartujemy) śmietaną.Przypominam jak:)Mieszamy śmietane z solą odrobiną wody i do tego dodajemy chochelką naszą zupkę.Mieszamy całość i wlewamy na lekko ostudzoną zupę mieszając.Nie powinno być grudek) WYjdzie CI na pewno pyszna zupka:)powodzenia:)

Polecam zupę brokułową Bierzesz brokuł gotujesz go na kostce rosołowej z marchewką i kilkoma ziemniaczkami Jak już jest miękki miksujesz go tak, aby wyszedł taki krem do tego prażone płatki migdałów REWELACJA!!!!

Gość makabreska
Stabilo jakby sie kalafiora nie gotowalo to i tak smierdzi ;) czy razem z innymi warzywami w garze czy osobno, podobno pomaga dodanie mleka lub skorki z chleba :) A poza tym Stabilo podoba mi sie Twoj przepis, ide zrobic taka zupe, a fasolka zielona (czyli szparagowa jak sadze?) jest dostepna, przynajmniej u mnie :)