Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okularnicy...

Okularnicy...

Polecane posty

Gość Okularnicy...

Czy kiedys spotkała was jakas przykrosc z tego powodu ze nosicie okulary?? Ja bede musiała niedługo zacząc nosic i traktuję to jak porazke zyciową:(

Gość siostra złośliwej .........
dobierz twarzowe oprawki i posypią się komplementy :D

Gość lipo
ja uwielbiam nosić okulary...gdybym nie musiała nosić to bym nosiła zerówki....w okularach wyglądam o wiele ładniej niz bez...tylko pamietaj aby dobrze sobie dopasowac oprawki :)

Gość Okularnicy...
Chyba będe musiała spędzic z poł dnia u optyka zanim jakies wybiore:)

Gość lipo
no to spędz :)..wazne zebys dobrze wyglądała :)...teraz mają tyle modeli oprawek ze naprawde coś fajnego wybierzesz...ja juz miałam różne i różniste oprawki ;)

Gość Okularnicy...
A już się obawiałam że to tylko ja taka niezdecydowana jestem:)

Gość a ja nosze soczewki
i bardzo cenie soba ich wygode.

Gość lipo
ja własnie nie chcę soczewek...ja chce nosić okulary bo jestem w nich ''ładniejsza'' :P;)

nie wiem, jak soczewki mogą być wygodniejsze od okularów. raczej nieprzyjemny (dla kogoś początkującego) sposób ich zakładania i wyjmowania, trzeba mieć też zawsze ten płyn do nich, odpowiedni pojemniczek itd. moim zdaniem więcej zachodu, niż to warte - okulary można zawsze szybko i bez problemu założyć i zdjąć, w każdej sytuacji, a nie tylko u siebie w łazience przed lustrem. dobrze dobrane oprawki są ozdobą, jak dodatkowa sztuka biżuterii :)

ja tam nie widze problemu ze zdejmowaniem i zakladaniem (nawet na poczatku ich nie mialam) a pudeleczko i maly plyn mozna nosic w torebce :) ja nosze jedno i drugie na zmiane :)

Gość wanna jak wanna
anyzowka ani lazienka ani lusterko nie jest ci do niczego potrzebne. to tak jakbys nie umiala trafic palcem w nos. nauka jest trohe trudna ale trwa 3-4 dni, a pozniej super komfort. pudelka ani plynu nie musisz nosic, ze soba, bo bardzo zadko zdarzaja sie wytuacje kiedy trzeba je wyjac. ja od kiedy nosze soczewki a jest to dlugo ponad rok nie mialam nigdy takiej sytuacji. czasem gdy wybieram sie gdzies dalej to zabieram samo pudelko napelnione plynem, a jest takie malutkie, ze zmiesci sie nawet w kieszeni. od kiedy sprobowalam nosic soczewki nawet nie wiem gdzie sa okulary:D ale jak komus ladnie w okularach to ok. z soczewkami tez mozna zaszalec i zmienac kolor oczow ;)

soczewki gora!!! ja nosze miesieczne,w ktorych mozna spac(zdejmuje je tylko od czasu do czasu,azeby przeplukac),komfort.wygoda i nie zaburzona uroda twarzy,do tego nie paruja ,jak okulary przy wejsciu z zimnego do cieplego w okularach tez mozna wygladac ladnie oczywiscie,ale soczewki sa stokroc bardziej komfortowe:)

Gość lipo
w okularach jedyny minus to parowanie..ale wystarczy kupić specjalny płyn i po kłopocie....ja jestem tak przyzwyczajona do okularków ze niekiedy sprawdzam reką czy je wogóle mam...

Gość wanna jak wanna
malowana lal zgadzam sie w 100% na zachodzie nawet male dzieci nosza soczewki i same je zakladaja i wyjmuja, wiec to zadna sztuka. mysle, ze to tez oszczedza im wielu klopotow z rowiesnikami, ktorzy nie smieja sie z ich okularow.

hej a ja okulary noszę od 25 lat a soczewki od prawie10.Mam dużą wadę,-6,5 i -8,00 i ja bardzo lubię swoje okulary ale czy ktoś mając taką wade próbował np.pływać bez okularów?jeżdzić na nartach beż okularów?nie da się i dlatego na takie okazje są soczewki.