Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosia samosia25

Obiady-dla rodziny i dziecka

Polecane posty

Gość zosia samosia25

Chcialabym abyscie wpisaywaly co gotujecie na obiad :)Chodzi mi o takie potrawy alby i rodzice i dziecko mogli zjesc.Mam syna ponad roczek ale jak wiadomo pizzy czy innej portawy np z proszku mu nie dam..mam ostatnio problem co tu ugotowac i moze mi pomozecie ?Dzieki :)

Gość zosia samosia25
Moze dla ulatwienia wpisujcie co macie na obiad :)

Gość mama julki07
Też często mam ten sam problem, bo chciałabym ugotować coś dla całej rodziny (mała ma 17 miesięcy). Dziś będzie pierś z indyka z mrożonymi warzywami i ryżem.

Gość zosia samosia25
Dobry obiadek i zdrowy a mozesz napisac jak to robisz ? dziekuje.

ja mam rocznego synka i mały je wszystko za wyjątkiem grochu więc gotuję normalne obiady dla całej rodziny wszelkiego rodzaju mięsa gotowane ,duszone , w sosie , smażone kotlety i rybę do tego ziemniaki kasze ryż makaron a ponadto naleśniki , pierogi. Robie łazanki i niewiem co jeszcze ale ogółem je wszystko i rzeczy których najmniej bym się spodziwała smakują mu najbardziej jak np kluski leniwe. Pozdrawiam i pomysłów życzę

Gość zosia samosia25
Moj tez ma 14 mies i je praktycznie wszystko.Ale z obiadami mam czasami problem.

Gość zosia samosia25
Halo nie gotujecie ? moze jakies zupy?

moja córka uwielbia zupkę koperkową i pomidorową:) lubi kopytka, łazanki, ziemniaki z sosem, albo kaszę, naleśniki ...

Moja gabrysia odkad skonczyla 1,5 roku je z nami wsyzstko - albo moze raczej my z nia;) mniej przyprawiam i wszystko jej smakuje- uwielbia pulpety, mieso mielone, gulasz, piers z kurczaka, nalesniki na slodko i np ze szpinakiem, zapiekanke makaronowa ze szpinakiem, spagetti moze jesc o kazdej poze dnia i nocy ;) do tego roznego rodzaju placki - z jablkiem, z bananem nawet z gruszka;) z zup pomidorowa, ogorkowa, kalafiorowa, krupnik, zupa z porow z groszkiem ptysiowym....

o właśnie, spagetti, gołąbki:) fasolka szparagowa jest hitem :)do tego ziemniaki :)w sumie jest tego trochę :)

Gość mama julki07
Warzywa gotuje na parze, mięsko kroje w małe kawałki i czasami tez wrzucam do parownika alko podsmażam i osobno gotuje ryż. Później wszystko mieszam razem i trochę przyprawiam.

Gość meridiaaa
ja gotowalam zupy dla nasi dla dziecka rosol ,pomidorowke z ryzem/makaronem,barszcz,krupnik,ogorkowa,zurek oczywiscie delikatniejszy i wszystkie zupy doprawialismy sobie na talerzu z drugich dan to moj synek lubi wszystko co z sosem czyli taka ciape jakies miesko+ziemniak/ryz/kasza+sos ,no i kluski slaskie,pierogi

Gość meridiaaaa
a z dodatkow to tylko marchewka z groszkiem , marchewka z jablkiem ,czasem buraczki ,

Gość marta....
barszcz czerwony :)

Gość malalalallaall
Ryba, ziemniaki i kapusta kiszona :)

Gość malalalallaall
Schabowy ,ziemniaki,marchew z groszkiem :)