Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosietta

slub a potem dziecko jaka kolejnosc jest dla was wazna

Polecane posty

Gość gosietta

najpierw ślub a potem dziecko.czy ma w tych czas jakiej znaczenie co i w jakiej kolejności?

Gość zosia samosia25
Mam 2 dzieci a slubu nie mam.

wszystko jedno, byle miłość była u mnie jednak wszystko ułożyło się po kolei, studia, praca, ślub, mieszkanie, dziecko :)

Gość kolejność
jest dla mnie tu bez znaczenia, jedyne co się liczy to fakt, że będę miała dzieci z kimś kogo kocham...

Gość dsdasdas
a ja jestem konserwatystką. Facet, ślub a teraz dzieci. NIe wyobrażam sobie ślubu z brzuchem i welonem...albo tego, że kiedyś dzieci będą pytać czemu nazywam się inaczej....

Gość zdecydowanie bardziej
komfortowa sytuacja dla dziecka, matki , a takze jej rodziny ( mniej niepokoi sie o zabezpieczenie bytu wnukowi) to kolejnosc najpierw słub potem dziecko. A komfort , mniejsze stresy sprzyjają związkowi

Ja jestem wychowana w wierze i nie wyobrażam sobie dziecka bez ślubu, najpierw praca, ślub, mieszkanko, potem dziecko... i tak jest u mnie ;)

Gość gesicht und hande
a ja mam na odwrót teraz staram sie o dziecko a jak się urodzi to weźmiemy slub ..tylko cywilny bo ja tak chcę !!:)

ja jednak czekam na ślub, a w noc poslubną zaczniemu starania o dziecko :)

Gość parówka z berlina
u mnie tak sie złożyło, że najpierw był slub, a dziecko dopiero bedzie :P ale nie było to dla mnie jakieś ważne Tak samo dobrze mogłoby być dziecko, a potem ślub, albo dziecko a slub nigdy

Gość jasne wiara
i jeszcze powiedzcie, że sexu przed ślubem nie było :D

hehehe, sex był ale dla mnie ślub jest bardzo ważny...... Dziecko, chrzest, oj nie chcę cię moralizować.....

A my rozpoczelismy staranka na 3 miesiące przed ślubem (już było wszystko w urzędach załatwione) i do ślubu szłam z niespodzianka maleńka w brzusiu. Dodam że jestesmy samodzielni, szkoły pokończone, mieszkamy sami.

Gość najpierw dzieci
a potem slub, tak bylo u mnie...

Gość jasne wiara
malwina ale nie sądzisz, że coś tu trochę nie gra? jesteś wierząca, ślub jest dla Ciebie bardzo ważny-to ja się pytam co z czystością przedmałżeńską???? albo się wierzy i przestrzega albo nie. w naszej wierze nie ma opcji, że sobie wybieramy to, czego chcemy przestrzegać.

Dziadki sie ciesza na max bo po 8 latach narzaczeństwa nareszcie pierwsze wnuczatko w drodze :) znają mojego meża na wylot wiedza że krzywda nam sie nie stanie i spełnia sie moje marzenie o własnym dziecku (jestem pedagogiem i do tej pory zachwycałam sie cudzymi :) )

dla mnie raczej bez znaczenia. choć bardziej mi się podoba opcja najpierw dziecko, a ślub gdzieś tam później (na pewno bym ślubu w czasie ciąży brać nie chciała). białą kieckę już raz miałam i ślub z wyjątkiem pewnych aspektów prawnych nie jest mi potrzebny.

Gość gesicht und hande
haha wszyscy najpierw ślub potem dziecko ....ale do łóżka to chodzą przed ślubem:D

łóżko to łóżko, ale trzeba uważać ;) po co dzieci mają się potem matrwić, że rodzice wzięli ślub może tylko dlatego, że matka była z nimi w ciąży? przynajmniej moje niektóre kolżanki w dziecinstwie tak się matrwiły i jakoś mi to w pamięć zapadło dlatego ja preferuję opcję najpierw slub a potem dzieci

Wiesz dla nas slub to wspaniały dzień a poza tym aspekt prawny, zeby jak ktoś wspominał miec to samo nazwisko co własne dziecko i zebym na porodówce nie musiała wypisywac orzeczenia że znam pana, ojca mojego dziecka tylko żeby mąż miał jasną sytuacje i prawo do podejmowania decyzji w sprawie mojej i dziecka. Jakos z czystością przedmałżeńską u mnie ma niewiele wspólnego :) (mamy ślub cywilny)

Takie glupoty dzieciom do glowy mogly wlozyc tylko babki plotkarki, co za absurd! Na pewno lepiej zeby dzieci rosly w milosci nie wazne czy urodzone po slubie czy nie. Slub to tylko kawalek papieru, ktorym w wielu przypadkach mozna sobie tylko tylek wytrzec. Bigotki, jedna wierzy ale do lozka przed slubem to sie pchala ale innych chce tu moralizowac , drugie sie martwia o nazwisko… ach, wy to naprawde nie macie czym sie przejmowac

" jasne wiara" ale jest jeszcze kwestia rozgrzeszenia, ja zostałam rozgrzeszona, chociaż miałam pewne trudności, wiara jest dla mnie ważna, a Ty myślisz hehehe, że katolicy wszyscy to tacy święci.... Dla mnie jest nienormalne wychowywać dziecko bez chrztu na kocią łapę.... I jeżeli uważasz, że wystarcza ci żyć w grzechu bez ślubu z dzieckiem i ze swoim sumieniem to Twój wybór ;)

Nie musisz mieć rozgrzeszenia..... Jeżeli pozwala ci na to twoje sumienie ;) Zresztą pisałam, nie będę ciebie umoralniać (każdy jest kowalem swojego losu) i postępuje zgodnie ze swoim sumieniem... ja po prostu wyraziłam swoją opinię ;)

Gość jasne wiara
przecież wiem, że każdy grzeszy ale ja przynajmniej nie udaję świętoszki :p jak Ty, bo co ludzie powiedzą :D żałosne zachowanie :o

to nie chodzi co ludzie powiedzą..... Tu chodzi o moje sumienie, podkreślam, chodzę do kościoła bo chcę a nie że ludzie coś powiedzą, zmieniłam miejsce zamieszkania i nie znam tutaj ludzi za dużo jeszcze ;) hehehehe Ty całkiem inaczej myślisz, to jest sprawa sumienia nie tego że ciotka klotka zobaczy cie na mszy i zaraz opapla całą wieś hihihihihi, bo widze, że ty tak myślisz.... Kobieto ja mam 31 lat i stąpam po ziemi twardo ;) Jestem wykształcona, mam bardzo dobrą pracę i nie sugeruję się tym co powiedzą ludzie...... Wiesz zrozumiesz jak dorośniesz

Gość Wiesz zrozumiesz jak dorośnies
"Wiesz zrozumiesz jak dorośniesz" Uśmiałam się jak to przeczytałam :D. Nie no Malwina naprawde dorosła z ciebie babka, my tak mówiliśmy jak byliśmy w 8 klasie podstawówki do tych z 4 klasy :D.