Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna 27

Czy mozna wziąć dwa razy tych samych chrzetnych?

Polecane posty

Gość martyna 27

U syna chrzestną jest moja siostra a chrzestnym brat mojego męża. Nie mamy więcej rodzeństwa nawet ciotecznego. Starych wujków czy ciotek tez przecież nie weźmiemy. A nie wyobrażam sobie wziąć znajomych... kogoś spoza rodziny. Czy dwójka dzieci z tych samych rodziców może mieć tych samych chrzestnych???

Gość martyna 27
Oni się zgadzają. Zresztą my będziemy chrzestnymi ich dzieci. Nie wiedzieliśmy czy kościelne prawo na to zezwala, żeby rodzeństwo miało wspólnych chrzestnych.

Gość Karolina M.
a nie mozecie wziac na chrzestnych zone brata i meza siostry???

Z tego co wiem to nie ma z tym problemu. Ja raz byłam nawet świadkiem, gdy bliżniaki podczas chrztu miały tych samych rodziców chrzestnych i nikt problemu nie robił:)

Gość martyna 27
Nie. Bo póki co siostra jest panną a szwagier kawalerem. Niemniej już nam zapowiedzieli, ze będziemy się rewanżować. ;)

Gość martyna 27
no nie za bardzo brat jest gejem a siostra nie ma nikogo -troche brzydka jest, moze dlatego,kiedys w szkole wolali na nia maly paszczur i od tego czasu jest bardzo niesmiala i trudno jej z kims byc... a wiec nie mamy innego wyjscia

Gość sorry ale ale
jak brat jest gejem to nie moze byc chrzestnym bo byie gejem to grzech smiertelny,,,