Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka1986

JAKIE BADANIA PRZED ZAŻYCIEM ANTY? PROSZĘ!!!

Polecane posty

Gość wiolka1986

JAKIE BADANIA ROBIŁYŚCIE ZANIM LEKARZ PRZEPISAŁ WAM TABLETKI, A MOŻE WCALE NIE ROBIŁYŚĆIE?

Gość u mnie jest tak
Jeżeli miesiączki są regularne i nic nie dolega to wystarczy zwykłe badanie ginekologiczne + usg + badanie wątrobowe + cytologia + wywiad Jeżeli nieregularne to dodatkowo robi się badania hormonalne. Ja miałam wszystko, ponieważ miałam nieregularne miesiączki, z wyjątkiem cytologii, bo byłam dziewicą. Cytologię miałam 3 miesiące po rozpoczęciu współżycia .

Gość do wszystkich
A na czym polegaja badania watrobowe i po co sie je robi?Przyznam ze mój gin nic o tym nie wspominał

Gość u mnie jest tak
badanie wątrobowe czyli próba wątrobowa to test z krwi, ocenia się parametry wątroby, czy dobrze pracuje i czy tabletki jej nadmiernie nie obciążają, zwykle jest to badanie płatne (20-30 zł). powinno się je zrobić przed braniem tabletek, a potem co 2 lata

niestety przeważnie jest tak, że lekarze wypisują młodym dziewczynom tabletki 'na oko' ;) więc nalezy upomnieć się o takie badania.

Gość wiolka1986
dlatego pytam bo kumpela poszla do ginekologa i od reki jej wypisał środki anty, moim zdaniem to bez sensu, za jakies kilka dni poszla druga i bylo to samo, ja chodze do bardzo dobrego lekarza (polecam) ale na razie sie zastanawiam wiec chcialam was zapytac co i jak :-)