Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia667

tabletki

Polecane posty

Gość Asia667

Hej dziewczyny. Mam problem Biore tabletki Novonette juz 3 miesiac. Codziennie je biore o stałej porze - a dokladniej o 18. W sobote wzięlam tabletke, w niedziele rano odbylam stosunek z moim facetem a kolo 15/16 w niedziele zaczęlam wymiotować. Niestety pozbylam sie całej tabletki sobotniej a niedzielna, ktora o 18 wzięlam, równiez zwymiotowałam (z powodu zatrucia). Mam teraz problem. Czy moge byc w ciazy?

Gość zDvxv
nie pozbyłaś się napewno sobotniej tabletki, ona zdążyła się dawno wchłonąć!! a czy po tym jak skonczyły się u Ciebie wymioty nie pomyślałaś by wziąść dodatkowo kolejną tabletkę? poza tym skoro wymiotujesz to po co bierzesz tabletkę skoro i tak za chwilę ją zwymiotujesz??

Gość Asia667
Ale nie wiedzialam ze trzeba wziąśc drugą... A mimo tego ze mialam wymioty to brałam, bo lekaz mowil z ejak sie jednek nie wezmie to do konca miesiaca nalezy sie dodatowo zabezpieczac... a co do wymiotów to nie wiem do konca czy ja zwymiotowałam. NIe widziałam jej. Ale sam fakt że całe popłudnie mialam wymioty. Przypominam ze tabletke wzielam w sobote o 18 a stosunek byl w niedziele kolo 12. A wymity od godziny 16...

Gość Asia667
Teraz się obawiam że moge być w ciąży...

Gość zDvxv
ale przecież może być opóźnienie w braniu tabletek do 12 godzin!! i naprawdę można te wymioty przeczekać... tego Ci lekarz nie powiedział? wogóle przeczytałaś dobrze ulotkę, bo tam najczęściej pisze, co robić w takich sytuacjach...

Gość zDvxv
a która to byłą tabletka z opakowania? jak dzisiaj wzięłaś? normalnie o 18? jak tak to naprawdę gratuluję głupoty :/

Gość Asia667
to byla 14 tabletka z opakowania. Na ulotce ni czytalam o niczym takim a przejrzałam cała... a dzisiaj wzielam normalnie o 18... moge byc w ciazy? co powinnam teraz zrobic?

Gość zDvxv
a co napisali o sytuacji pominięcia tabletki? napewno musi być tam to opisane jak wtedy postępować poza tym czemu nie pomyślałaś by poniedziałkową tabletkę przyjąć wcześniej?

Gość Asia667
napisane bylo ze w razie pominiecia nalezy do konca miesiaca zabezpieczac sie dodatkowo. Nie wiedzialam zeby wziasc wczesniej... i co teraz bedzie:(