Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annaPPP

Zakochalam sie mimo że mam faceta

Polecane posty

Gość annaPPP

nie wiem co robić to jeszcze nie tak powazne jak zakochanie ale jest zauroczenie mam faceta od 6 lat jest nam dobrze ale ciagle mysle o tamtym wyobrazam sobie jak by to było gdyby doszlo miedzy nami do zblizenia sni mi sie po nocach, przy zasypianiu mysle o nim widuje go w pracy i chciaolabym kazda chwile spedzic z nim teraz to tylko niewinne zarty i rozmowy.. jak sie od tego uwolnic? miał ktos tak?

Gość annaPPP
up

Gość krystiana
poddaj se

Gość annaPPP
hmmm tak masz racje napewno bo czasm przeplataja sie mysli: On jest juz z toba tyle lat, znasz go planujecie zalozyc rodzine (za rok slub) widzisz ze cie kocham wiesz ze jest odpowiedzialny, wiesz ze bedzie dobrym mezem i ojcem jestem tego pewna ale jest on moim pierwszym facetem, moze dlatego tak mysle o tamtym, chcialabym sporobowac jak to jest calować innego i byc dotykana przez niego gdy snie o tym czuje cos cudownego, to samo gdy pierwszy raz dotykał mnie moj facet to tak jak uczucie pozadania ktore juz pomalu wygasa w moim zwiazku

Gość annaPPP
gdy mysle o tamtym czuje cos dzienego miłego, ale zaraz odzywa sie moj rozum ktory nie pozwala mi nic zrobic bo moge wszytko stracic

Gość annaPPP
ale czy to przejdzie?

Gość annaPPP
miał ktoś tak? jedyna pomoc to zmiana pracy przez ten tydzien widuje go tylko 1 godzine bo mam na inna zmiane ale na rano tylko szukam pretekstu by go zobaczyc albo z nim porozmawiać

Gość jap
puść się z nim

Gość annaPPP
sumienie nie dało by mi spokoju

Gość była tam
wiem jak jest ci trudno .... Tez sie zakochałam w innym pomimo zwiazku od 2 lat z fajnym facetem i dobrym człowiekiem . Mi nie przeszło podjełam ryzyko i jestem z tym drugim akurat tu dobra decyzje podjełam .6 lat to szmat czasu wkrada sie rutyna zastanów sie czy warto skoro wiesz ze to ten jedyny...? Moze zamiast tego skup sie na urozmaiceniu obecnego zwiazku ??

Gość ana_katia
widzisz.. ja miałam podobnie, byłam z facetem 6 lat.. pozanałam w święta bożego narodzenia kolejnego faceta, pisaliśmy do siebie niewinne koleżeńskie smsy, i dopiero w kwietniu sie spotkaliśmy, a ja za każdym razem jak go widziałam od tamtej pory, dostawałam smsa to myślałam że chodze 3 cm nad ziemia.. od tamtej pory nie potrafiłam na swojego wieloletniego patnera patrzeć w taki sam sposób, zaczęło mi wszystko w nim przeszkadzać, nie miałam ochoty na jakiekolwiek zblizenia natomiast sama myśl o tym, że mogłoby do czekoś dojść z tym nowym była sama w sobie tak podniecająca... długo nosiłam się co z tym fantem zrobić, no bo tak - stały związek, pierścionek zaręczynowy na palcu, też plany małzeńskie choć jeszcze niesprecyzowane a z drugiej storny chlopak którego tak naprawde nie znam, młodszy ode mnie o 3 lata /wtedy miał 21lat/... zaryzykowałam, ale dopiero jak byłam pewna, że nawet gdybym była sama to i tak to wybieram niż zycie z tym pierwszym.. /żeby potem nie miec pretensji do niego ze przez niego mi w zyciu nie wyszlo, zeby nie czul presji powaznego zwiazku na sobie/ i tak się stało.. teraz z tym nowym jestem już ponad 4lata i powiem ci że nawet przez sekundę tego nie żałowałam... ale to tylko moje doświadczenie... czasem warto zaryzykować.. i teraz nawet po 4 latach sama mysl o tym, że bede sie z nim kochac jest tak samo podniecająca jak na samym początku, nic przez te 4 lata nie spowszednialo a raczej wyszystko idzie w jeszcze bardziej poglebiajacy sie zwiazek.. nie wiem jakby moje zycie wygladalo gdybym nie zaryzykowala..

Gość była tam
ana_katia ja mam podobnie mimo .. czasem warto zaryzykowac ... Ja gdybym nie zaryzkowała nie miała bym dzis pieknej córenki która kocham nad zycie tamten był anty dzieci

Gość nie poswiecaj
nie mozesz posiwcic tego co masz, tamtem moze bedzie z Toba przez 3 misiace, rok a potem zostawi dla innej, a Ty stracisz to co zostawilas dla przelotnego romansu, na zawsze

Gość annaPPP
czytajac mysle ze nie jestem eszcze gotowa na taki krok i myslac rozumi=eme wiem ze z moim bedzie mi dobrze tylko to pozadanie,teraz za nic w swiecie nie zaryzykowala bym, molzliwe ze jestem na poczatku tej drogi tamtem ma zone i dziecko malutkie nigdy nie chcialabym byc w sytuacji kobiety odbierajacej dziecku ojca i na takie odwazne kroki nie jestem gotowa cos mnie jescze bardziej ruszyło gdy uslyszalam ze ma klopoty malzeniskie i ze zona zaraz po lsubie bardzo sie zmienila , szybko sie chajtneli bo ona wiedziala ze dla niej to bedzie dobra partia. czuje jakis dreszczyk widzac jak czasm na mnie spojry, takim cieplym spojrzeniem a moze ona tak na wszytkich patrzy a ja to tak odbieram albo szukam jakis sygnalow

Gość była tam
nie ryzykuj gwarantuje ci ze jak ma zone i małe dziecko to tylko Cie przeleci i oleje a Ty stracisz fajnego faceta

Gość annaPPP
najgorsze ze pociaga mnie seksualnie moze to wlasnie rutyna w zwiazku albo fakt ze nei mialam innego faceta moze to chcec sprobowania, czasem mam takie mysli ze chcialabym sprobować zbliyc sie to tego drugiego zobaczyc co bede czula i zeby nikt o tym sie nie dowiedzial a zaraz dopadaja mnie mysli co by było gdyby jednak moj się dowiedzial albo zona tamtego albo znajomi a ja bym stracila mojego a zaraz potem sobie mowie: daj spokoj nie dojdzie do tego a narazie pomarzyc sobie mozesz i sie zaczyna w kołkoto krecic

Gość annaPPP
wlasnie tylko ze ja nie mysle o nim narazie w kategoriach przyszlego faceta tylko obietu seksualnego i to nie nawet doslownie w sesie seksu tylo jakiegos zblizenia wiadomo ze po 6 latach w ziazku juz sie nie czuje takich przyslowiowych motyli a ja czuje ze poczulabym je zblizajac sie do niego ale z drugiej strony nie wyobrazam sobie ze mialaby byc taka sytuacja i ja pozniej moglbym go widywac codziennie i bac sie ze moze to jakos wyplynac na swiatło dzienne i ktos sie otym dowie

Gość była tam
nie ryzykuj nie warto no chyba ze dasz rade zyc z poczuciem winy ale po twoich postach nie sadze....

Gość rege
Ja też tak mam, jestem z moim facetem 3 lata prawie, a tamten drugi przez ten cały czas gdzieś tkwi w mojej głowie, myślałam że dał spokoj ale on ciągle jest i wiem że jakbym tylko chciała...Ale z drugiej strony, mysle że te 5 minut przyjemności to tylko dla mnie byłoby fajne. Mój facet byłby zdradzony, a tamten wykorzystany, bo mu nic nie obiecam. Zawsze cos nowego ma taki nieodparty urok, a potem nie jest już tak atrakcyjne, tak sobie to tłumaczę i staram się mysleć trzeźwo. Byłego zostawiłam dla obecnego wierząc, że to ten jedyny i miałabym znów teraz zmienić zdanie, nie chce tak.

zaryzykuj i przespij sie z nim,ja tego nie zrobilam ,zaluje bo dalej tkwie w zwiazku w sumie bez przyszlosci,ale a horyzoncie pojawil sie ktos...moze dam mu szanse temu komus,chcialby i ja tez.

Gość rege
to co napisałas kłóci się z twoją stopką :o Przespać sie najprościej, tylko co z tym potem zrobić.

No tak,tylko ze ja troche ciekawa jestem i strasznie chce sie przekonac jak to bedzie ,nie zwazam na konsekwencje.Koles przyciaga jak magnez,niesamowicie go pragne ,no i te motyle...

Gość rege
skoro nie zważasz na konsekwencje to nie zrozumiesz dylematu autorki, postępuj wg swoich zasad

jesli taka dobra z niej dziewczynka to nie powinna w ogole dopuscic do takiej sytuacji.Zaryzykowac wieloletni zwiazek dla faceta zonatego,dobra pal licho ze zonaty ale maja dziecko.Jest dorosla wie ze tak nie powinno byc.Ktos napisla ze moze powinna zadbac bardziej o zwiazek.

Gość Ania 3
To psychiczna zdrada. Chcesz się uwolnić, najlepiej przestań myśleć. Aczkolwiek sama zdrada psychiczna jest okropna.

podejzewam ze z toba jest tak zobaczylas fajne buty na wystawie czy torebke i chcesz je miec za wszelka cene i kupisz zeby niewiem co a za tydzen zucisz w kat bo nie modne po mojemu to cagle tylko pozadanie

Gość annaPPP
no wlasnie zdrada psychiczna oj to nie jest tak ze ja juz chce od razu z nim do łożka czy coś, pociaga mnie i chcilabym sie uwolnic od tego zadbać o swoj zwiazek ale w jakim sensie uwierzcie ze po 6 prawie 7 latach ciezko jest wymyslać cos innego i tak widze jak na przestrzeni czasu zmienia sie nasz zwiazek czasem mysle ze ja chce zupelnie czego innego a moj artner mi tego nie daje mowi ze sie facet iaczej okazuje uczucia ale czemu to my mamy sie przyzwyczajać do ich sposobu okazywania uczuc a nie oni do naszego? przestać mysleć jest ciezko bo dzis znow go bede widziala i kazde jego spojrzenie magnetyzuje jak diabli a ja dalej doszukuje sie coraz smielszych syg od niego