Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa 33

Mam dziecko z zespołem DOWNA

Polecane posty

Gość malinowa 33

Kto jeszcze ma?

Gość malinowa 33
Proszę matki podzielmy się doświadczeniami

Gość Blask Słonca
Witaj Malinowa 33 , ja jeszcze nie mam dzieci ......ale chciałam ci powiedzieć ,żę podziwiam Cię !!!!!!!!!!!!!!!Za odwagę , miłość,cierpliwość za determinację.......za całokształt, bo ja chyba bym się załamała i nie dałabym rady.............. Mam nadzieję ,że nie odbierzesz to za wścibstwo ,ale chciałam się zapytać kiedy się dowiedziałaś ,że maleństwo ma zespół downa???Co robisz ,żeby w ogóle rozwijać dziecko????

Gość stare babsko
Do zalozycielki moja najblizsza przyjaciolka ma ostatnie dziecko z zd,pierwsza dwojka jest zdrowa,u najmlodszego zespol wystapil podobno ze wzgledu na jej wiek,urodzila po 40stce. wejdz na stronę zakątek21,tam są rodzice z dziecmi z zd,znajdziesz sporo porad i wsparcie:) do malinowa wystarczy poczytac w necie i wszystko bedziesz wiedziala.

Gość stare babsko
przepraszam,to na koncu mialo byc do blask słonca

Ja mam kuzynke z zespołem downa,ma teraz 24 lata i jest bardzo mądra dziewczyna. Od dziecka jej rodzice nie izolowali ja od innych dzieci,bawiła sie ze mna i z innymi i tak każdy nauczył sie ja traktować jak równa sobie. Do podtawówki rodzice posłali ja rok wcześniej,żeby mogła być ze mna w jednaj klasie,na początku uczyła sie tego co my,w starszych klasach już szla innym tokiem. Wydaje mi sie,że to,że rodzice nie posłali ja do szkoły specjalnej było bardzo dobrym wyborem, nauczyła sie jak żyć ze zdrowymi dziećmi a My jak mamy traktować taką osobę. Niewiem jak było na poczatku kiedy się urodziła,napewno nie łatwo,ale teraz jest wszystko dobrze. Tylko tyle moge Ci napisać, pozdrawiam

Gość malinowa33
KOCHAM MOJA ZUZIE

Gość marta1234_22
mam synka 4 miesiące ma zespół downa a ja mam dopiero 22 lata ciężko mi jak diabli nie potrafie się z tym pogodzić ze mój śliczny synek zawsze bedzie traktowany jak obcy a mąż w tej ciężkiej chwili mnie nie wspiera pomóżcie mi zrozumieć świat...

Gość jfdgvjfjbv
marta1234_22 przykro mi bardzo,że w tak trudnych chwilach jesteś sama,bez wsparcia męża,mam nadzieję,że wspiera Ci dalsza rodzina i przyjaciele!Jestem pewna,że Twój synek mimo choroby wyrośnie na fantastycznego mężczyznę i to dzięki Twojej miłości:)Moja siostra urodziła dziecko z ZD,Mareczek ma teraz 18 lat i jest świetnym chłopakiem:) Powiedz kiedy się o tym dowiedziałaś?Jeszcze jak byłaś w ciąży?Czy w Twojej rodzinie lub rodzinie męza zdarzały się takie choroby?

Gość malinowa33
choc przyznam ze najpiekniejsza to ona nie jest...... troche mi wstyd wychodzic z nia na ulice

Gość przeczytajcie dziewczyny
książke Terakowskiej "Poczwarka"