Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zuzanka_

Moja córcia w nocy budzi się...

Polecane posty

dosłownie co godzinkę na cyca. Da się jakoś skrócić ten czas? tzn., żeby nie koniecznie co godzinę się budziły, a np., co 2-3? są jakieś sposoby, czy sama z tego wyrośnie z czasem?

Gość o raaanyyy
przecież twoja córcia ma dopiero kilka dni!!! daj Jej odnaleźć się na tym świecie dziewczyno, dopiero po kilku tygodniach mała zacznie odróżniać dzień od nocy, aha i nie pytaj na tym forum bo Ci każą podać butlę względnie zagęszczać mleko kleikiem ryżowym :D żartuję pamiętaj, dziecko jest maleńkie, potrzebuje BEZPIECZEŃSTWA, jeszcze kilka tygodni będzie wisicycem, więc nie denerwuj się, to normalne, a na nieprzespane nocki to się chyba przygotowałaś mentalnie prawda? ;)

Gość wsciekla
moja ma trzy lata i nadal sie budzi czasami mam serdecznie dosyc bo od 3 lat ani jednej nocy nie przespanej...ona budzi sie bo wieczne pragnieni ja na wieczor musze szykowac pokal duzy jakiej herbaty ostanio nawet kupilam herbatke z melisa dla dzieci myslalam ze potym bedzie miala leprzy sen ale jej nie smakuje no i co poczac?

Gość o raaanyyy
o proszę....już się jedna mądra znalazła..."daj jej kaszę na noc"... ręce opadają, zobacz kobito kiedy się malutka urodziła....

mała ma dopiero kilka dni, więc o kaszce nie ma mowy na razie :) zuzanka czasem trzeba trochę czasu, by dziecko unormowało sobie pory czuwania i spania zgodnie z naszym rozkładem doby... nie pozwalaj jest spać w ciągu dnia dłużej niż 1,5-2 godz. za jednym razem... i najpiej, by przed pójściem spać na noc miała trochę dłuższą przerwę...

o sorki nie zauwazylam ze to tak malenkie dziecko,w takim wypadku kasza odpada a jedynie cierpliwosc,do miesiaca sie ureguluje spanie

Mała w dzień śpi 3 godziny, po czym wstaje na cyca, jest maleńka i wiem, że sama musi się przestawić, ale zapytałam tak przy okazji, czy przypadkiem nie ma żadnych sposobów aby od razu ją nauczyć albo jakoś pomóc jej odróżniać.

Gość fiziak150
No niestety początki są trudne:O Sama byłam bliska decyzji o zaniechaniu karmienia piersią, gdy mój synek na początku po prostu wisiał mi na piersi i bywało tak, że karmiłam go przez 5 godzin:O Zwyczajnie nie miałam siły jak nietrudno się domyślić, bo ja praktycznie tylko i wyłącznie karmiłam dziecko 24 h na dobę i nic poza tym:O Ani zjeść, ani umyć się:O Myślałam, że zwariuję;) Na szczęście nie zrobiłam tej głupoty:) Dziś synek skończył 13 tygodni i nie ma porównania jeśli chodzi o karmienie już o ponad miesiąca:) Jest zupełnie inaczej:) Warto to przeczekać:)