Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enen

Chondromolacja II-III stopnia rzepki

Polecane posty

Gość enen

Miał bądź ma ktoś ? Jak z leczeniem?

brrrr...miałam juz jedna artroskopie tylko na drugim kolanie i nie przez chondromolacje. nic przyjemnego ... :( a jakies zastrzyki czy cos tego typu?

Można próbować z zastrzykami z kwasu hialuronowego (Synvisc, Hyalgan, Suplasyn, Synocrom, etc.), ale niestety nie zawsze pomagają :/

słabo mi.... ciekawe co jutro na to lekarz, pewnie bedzie chcial we mnie wsadzac te "druty" a ty mialas chondromolacje?

Ja już wypróbowałam glukozamine, Piascledine, zastrzyki, płukanie stawu i taping. A co do stopnia to nie wiem, bo lekarz mi nie powiedział ;)

Gość maiatai
Ja miałam chondromolację, ale szczerze mówiąc nie pamietam jakiego stopnia. Konieczna była artroskopia i po niej moje kolano jest jak nowe bo wczesniej to miałam masę z nim problemów. Bałam się operacji jak diabli i zwlekałam z nią, ale jak pewnego dnia nie mogłam wstać z kanapy bo moje kolano odmówiło posłuszeństwa to od razu zdecydowałam się na operację. Miałam stracha, że nie odzyskam pełni sprawności, ale okazało się, że jest teraz zdecydowanie lepiej niż przed operacją.