Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 carmenn

co myslicie o slubie w piatek????nie w sobote

Polecane posty

Go艣膰 carmenn

szukam wlasnie sali na przyszly rok. i ta naprawde w fajnych miejscach pozostawaly piatki. ja nie mam nic przeciwko temu ale moj narzeczony mowi ze w piatek krzyzowano pana jezusa i ze nie powinno sie robic. podejrzeewam ze jego rodzice uwazaja tak samo. i zaczyna sie duzy problem przez to.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 par贸wka z berlina
my艣l臋, 偶e jak masz rodzin臋 i znajomych niedaleko, to moze by膰, no chyba 偶e wybierzesz jakie艣 艣wi臋to wypadaj膮ce w piatek, to ca艂kiem ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziwny ten twoj narzeczony
ja biore w piatek, 15 maja. no ale my bierzemy cywilny wiec nas krzyzowanie nie interesuje......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carmenn
tez mnie zdziwilo jego podejscie do tego :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶e po pracy na wesele isc to
do dupy. wszyscy b臋d膮 musieli urlopy bra膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶e po pracy na wesele isc to
a w listopadzie czy lutym te偶 ju偶 nie ma sal? przecie偶 nie musi by膰 latem. a nawet lepiej jak ch艂odniej na dworze, bo makija偶 nie sp艂ywa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka z berlina
no, ale to te偶 tak jest, 偶e jak dla kogo艣 cos jest wazne, to powinno si臋 to szanowa膰 Religia to jest delikatna sprawa. Jeden podchodzi do tego pragmatycznie i nie trzyma siekurczowo jakich艣 tam regu艂, ale jak i on, i wczesniej jego rodzice byli wychowani tak, 偶e w piatek to 偶a艂oba ma by膰, to nie powinna艣 go zmuszac, zeby z艂ama艂 swoje regu艂y. Np. jedna z moich kolezanek jak mia艂a w piatek ochote na mieso, to czeka艂a do p贸艂nocy i dopiero wtedy jad艂a. Tak to mia艂a mocno wt艂oczone do 艂ba. Co innego jakby艣cie obydwoje byli zdania, ze moze by膰 - ale jak on uwa偶a, 偶e nie powinien, to poszukajcie lepiej innego dnia. Moze niedziela by艂aby dobra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie wiem jak ludzie
na zachodzie jest to bardzo popularne i moim zdaniem wygodne, w koncu slub nie musi byc o 14, a moze byc np o 17. zabawa do rana i dwa dni na wybyczenie sie po niej. ja niemialabym nic przeciwko :) pomyslcie, ze w kulturze jugoslowianskiej wesela sa wniedziele :P jak narzyczony taki wierzacy to seksu tez przed slubem nie uprawia? :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sialalka
jak dla mnie 艣lub i wesele w pi膮tek to tragedia, nie my艣l tylko o sobie ale o twoich go艣ciach kt贸rzy b臋d膮 musieli bra膰 urlopy i takie tam...poza tym nawet je艣li ty nie zgadzasz si臋 z tym, 偶e pi膮tek powinien by膰 dniem bez zabaw bo wtedy by艂o ukrzy偶owanie ( ja te偶 si臋 z tym nie zgadzam i nie mia艂oby to dla mnie wi臋kszego znaczenia) to jednak w艣r贸d waszych go艣ci na pewno by艂yby osoby, kt贸rym mog艂oby to przeszkadza膰 i by艂by niesmak, mo偶e nawet oburzenie. Wesele robi si臋 dla go艣ci przecie偶:)

Udost臋pnij ten post

Rzeczywiscie normalnie wesel w pi膮tek nie powinno si臋 wyprawia膰, ale czasy s膮 takie 偶e jest to praktykowane. Musisz mie膰 jednak od ksi臋dza dyspens臋, a by艂 tu w膮tek, ze ksiadz odm贸wi艂 udzielenia 艣lubu w piatek. fakt, ze cz臋sto wtedy sale i zespo艂y maj膮 ta艅sz膮 ofert臋. A co do 艣lubu w listopadzie to - sory, ale ja dzi臋kuj臋. Zamarz艂abym na 艣mier膰, a sesja w plenerze to by艂aby prawie samob贸jstwem. Pi膮tek ma jednak ten minus, ze go艣cie musz膮 bra膰 urlopy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carmenn
ale ja go nie namawiam. zdalam mu tylko relacje z mojego dzwonienia i zapytalam. nie ede go naciskac bo nie o to chodzi zeby przymuszac. chcialam poppsru poznac opinie innych ludzi w tym temacie. a termin inny no niebadzo. moze dla makijazu nie bedzie to super ale w chlodne miesiace jakos tak niebardzo:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie wiem jak ludzie
jak ktos jest z drugiego konca Polski to i tak musi brac urlop, a slub wcale nie musi byc w samo poludnie :O ksiedzem najmniej bys sie przejmowala, grubosc koperty zalatwia kazdy problem. tym bardziej, ze terez juz normalnie je sie mieso w piatek i tanczy w adwncie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carmenn
a nie nie az taki wierzacy to on nie jest aby seksu przed slubem nie uprawiac bo i ja bym na to nie poszla:) ale macie racje. ze uszanowac pewne poglady trzeba tak samo jak to ze wsrod gosci moze byc ktos kto piatek nie bylby sklonny przyjsc no i jeszcze to branie urlopow.

Udost臋pnij ten post

Nie musi bra膰 urlopu? Czyli b臋d膮c gosciem na weselu siedzisz w pracy do 15-16, potem lecisz do domu - fryzura, makija偶, przebranie - nie jeste艣 w stanie wyrobi膰 si臋 nawet na 18. Wiadomo, ze przed weselem to nie zwyk艂e poci膮gni臋cie rz臋s tuszem i zwi膮zanie w艂os贸w w kitk臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mokkkka
ja jak robi艂am 艣艂ub to te偶 dostosowyw膮艂m si臋 do go艣ci. A i tak ci co mieli ola膰 to i tak znale藕li powody zeby odm贸wi膰. Ustalaj 艣lub pod was, bo z my艣l膮 o jednej czy 2 osobach nie warto. A tak apropo u praows艂膮wnych cz臋sto 艣艂uby s膮 w pi膮tek. Co do 艣艂ub贸w w pi膮tek, to lLudzie zazwyczaj pracuj膮 do 16,no i mog膮 sie urwa膰 ciutke i na 18 na 艣lub do koscio艂a napewno zd膮偶膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sialalka
no m贸wicie tak jakby艣cie nigdy na 偶adnym 艣lubie i weselu nie by艂y...jasne prosto po pracy na uroczysto艣ci, nawet jak si臋 troch臋 cz艂owiek urwie z pracy to i tak trzeba si臋 przebra膰, i艣膰 do fryzjera, zrobi膰 makija偶, kupi膰 kwiaty...no chyba 偶e wy tego nie robicie i idziecie na 艣lub tak jak stoicie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka z berlina
Moja bliska kole偶anka z nieznanego mi powodu wzi臋艂a slub w czwartek. Nie pojecha艂am. Musia艂abym wzi膮膰 2 dni wolnego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolka ta od bolka
wszystko zalezy jaka masz rodzine. Jezeli jest katolicka to moze byc problem. W piatek neiktorzy nie jedza miesa to po pierwsze, po drugie niektorzy w piatek nie tancza. PO trzecie urlopy, niektorzy pracuja tez w sobote to musieliby brac 2 dni wolnego. Jezeli mysla艂膮s o slubie w przysz艂ym roku to trzeba bylo sie decydowac wczesniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carmenn
ale zareczylismy sie w te wakacje a niebylo wiadomo czy na 100% chcemy slub po roku od zareczyn tak wiec wyszlo jak wyszlo zezdecydowalismy sie teraz.dla mnie to chore n p rezerwowac 2 lata wczesniej bo tyle sie moze wydarzyc. moja znajoma zarezerwowala 2 lata naprzod i w tym czasie zmarla jej babcia , mama a ojciec po smiersci zonny sie rozchorowal i na ogol spedza czas w szpitalu. i z ich wczesnej rezzerwacji nic nie wyszlo. a kasa przepadla z zaliczki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka z berlina
a jakie miesiace sprawdza艂a艣 ? niekt贸rzy maj膮 jakiegos jebla, 偶e miesiac ma miec r w nazwie, wiec moze rozgl膮dnij sie za salami w lipcu, moze b臋dzie 艂atwiej ni偶 czerwiec i sierpien

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na chwilke tylko
Pi膮tek... To koniec tygodnia, czyli cos sie konczy... Dziecko urodzone w piatek ma pod gorke, ma pecha...w kazdym badz razie wszystko przychodzi mu ci臋偶ej... CZy jestem przesadna? Jednak cos w tym jest.... Ja bym odradzala piatek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsasdadas
je偶eli chcesz bra膰 艣lub w pi膮tek w ko艣ciele to niestety mo偶e by膰 to bardzo utrudnione - pi膮tek jest dniem 偶a艂oby/ukrzy偶owania. Konieczna b臋dzie dyspensa a za艂atwienie takiej bez podania sensownych przyczyn niemal niemo偶liwe (Przyczyna - bo tak mi si臋 podoba, bo chcia艂abym nie jest przyczyn膮). Je偶eli nie chcesz 艣lubu kos膰ielnego - to nic nie stoi na przeszkodzie. Jedyne co to go艣cie - niekt贸rzy b臋d膮 musieli bra膰 urlop ju偶 w czwartek 偶eby do Ciebie dojecha膰....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carmenn
rozgladam sie tez za lipcem.nie jestem az tak przesadna. wlasnie znalalzam sale na lipiec jutro jade zobaczyc. moze wyjdzie. niestety nie jest klmatyzowana ale podobno jest w murach wiec tam zwykle jest chlodno

Udost臋pnij ten post

sobota to jeszcze bardziej koniec tygodnia ;) Takie tam przes膮dy, ze r w nazwie, ze w maju 艣lub to szybki gr贸b s膮 nieco 艣mieszne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na chwilke tylko
Jesli chodzi o miesiace to znam wiele szczesliwych malzenstw, ktore zawarly slub w miesacu bez tej magicznej literki "r":) Jednak odradzam kwiecien...Wszystkie malzenstwa jakie znam maja ciezko w malzenstwie, ktore pobraly sie w tym miesiacu, czyzby przypadek?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka z berlina
moze w maju poszukaj, maj chyba tez ma jakis przes膮d na karku, wiec chyba nie cieszy sie du偶膮popularnosci膮, moze cos bedzie wolne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolka ta od bolka
moi rodzice pobrali sie w kweetniu i sa razem juz 25 lat, moze to i troche dziwne ze ludzie zaamwiaja na tak d艂ugi czas wszystko, ale niezmienisz tego i musiszsie dostosowac. A skad wiesz czy miesiac przed slubem sie nic nie trafi? Mojej mamy znajomi wracali z wesela, tydzien pozniej mia艂 byc slub ich corki, w kazdym badz razie ojciec przysz艂ej mlodej zginal tydzien przed jej weselem.

Udost臋pnij ten post

na chwilke tylko Pi膮tek... To koniec tygodnia, czyli cos sie konczy... Dziecko urodzone w piatek ma pod gorke, ma pecha...w kazdym badz razie wszystko przychodzi mu ci臋偶ej... CZy jestem przesadna? Jednak cos w tym jest.... Ja bym odradzala piatek. Dziecko ma pecha i przychodzi mu ci臋偶ej? Masz na to jakie艣 dowody, przeprowadzone badania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na chwilke tylko
Mozi rodzice takze pobrali sie w kwietniu. Przezyli dlugo ze soba, moznaby rzec, 偶e zgodnie, bez zdrad, w milosci itp. Jednak mieli ciezko w zyciu, wszystko przychodzilo z trudem (chodzi mi o dobra materialne) Krzyz byl... Jednak kazde malzenstwo nosi krzyz, tu nie ma wyjatku.

Udost臋pnij ten post