Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fkftt

CZY podoba SIĘ wam IMIĘ M A G D A L E N A???czy wg was jest zbyt pospolite?

Polecane posty

Gość fkftt

przypominam ,że magdalena to nie magda to dwa zupelnie rózne imiona. a ja do niedawna myslalam ze to to samo :)

Gość Nototerazja
Moje bratanica ma na imię Magdalena. Praktycznie wszyscy mówią do niej Madzia. Dodam, że obecnie ma 11 lat. Ogólnie imię jak imię, nie jest brzydkie, ale jakoś szczególnie też mi sie nie podoba. Może dlatego, że ogólnie często słyszę : Madzia to, Madzia tamto....

Gość mogę sobie krytykować
bo to moje imię :P zawsze miałam pretensje do rodziców, ze mnie tak nazwali, nie dość, że takie twarde, nie dziewczęce, długie, to jeszcze miałam 5! imienniczek w klasie...ile na roku, na studiach...nie pamietam....

Gość salamandrrra
tak. Pod warunkiem, że nie zdrabnia się go do Madzi

Teraz na pewno nie jest pospolite, bo 5 imienniczek w klasie będzie miała co najwyżej Julia (śliczne imię nawiasem mówiąc) albo Nicola. Madzia jest ładne, proste nie udziwnione. Podoba mi się :)

Gość dsasdadas
Magdalena i Magda to jest to samo imię (imię i zdrobnienie)... To, że teraz niektórzy naywają dziecko Magdalena a nie którzy Magda to inna bajka. Zobacz sobie do genezy imienia zanim zaczniesz wpisywać takie mądrości nasępnym razem.

Gość ejtam
to takie słodkie... nawrócona jawnogrzesznica...

Gość WSTRĘTNE
BO SAME MAGDY TERAZ WSZĘDZIE JA NA ROKU W MOJEJ GRUPIE MAM DOSŁOWNIE NA 30 DZIEWCZYN CHYBA 18 MAGD .MÓWIE SERIO.NIERAZ WYKLADOWCY SIE SMIEJĄ Z TEGO NAWET !

Gość Nototerazja
A co do tego, że Magdalena to nie magda, to powiem szczerze, że większości ludzi to zupełnie nie obchodzi i zamiast długiego Magdalena mówią po prostu Magda. To tak jak za mną, mam na imię Ewelina a 70 % ludzi mówi do mnie Ewa. Mojego męża to wkurza, bo do niego Ewelina to Ewelina a nie jakas Ewa, ale ludziom nie przegadzasz, do nich to jest po prostu skrót i tyle - ech, odbieglam od tematu ;)

Gość ten kto pisze ze magda
i mgdalena to to samo imię to chyba chory dzuewucho ja nie musze patrzec do encyklopedii bo nawet kiedyś pytano miodka profesora o to i bralczyka i oni sami powiedzieli ze to dwa rózne imiona!!!!!więc ty nie pisz bzdur

Gość magdalena i magda
ciekawe ze w kalendarzu obchodzą imieniny Magdalena i Magda 29.05 i 27.05 to są dwa różne imiona

Gość WIADOMO ZE MAGDA I
MAGDALENA DO OSOBNE RÓZNE IMIONA. WIĘKSZOSC O TYM NIE WIE JA MAM W DOWODZIE MAGDALENA I NAWET PANI MNIE RAZ OPIEPRZALA W URZĘDZIE JAKIMŚ JAK POWIEDZIAŁAM MAGDA ZROBILA MI WYKLAD ZE TO DWA RÓZNE IMIONA .POCZULAM SIE JAK GŁUPEK BO NIE WIEDZIAŁAM ..ZAWSZE MYSLALAM ZE MAGDA TO SKRÓT OD MAGDALENY HAHA

Gość WIADOMO ZE MAGDA I
POZA TYM FAJ NIE JEST MIEĆ NA IMIE MAGDALENA BO TO IMIE MA W SOBIE TAK NAPRAWDE TRZY IMIONA MAGDA MAGDALENA LENA :) NIEZLE CO?

Gość magdalena i magda
a ty szanujmy sie masz jakiś problem ze sobą czy zazdrościsz jakiejś magdzie ze takie głupoty piszesz

Gość dsasdadas
rany... Jeżeli masz wpisane do dowodu MAGDALENA tępaku, to oficjalnie tak się nazywasz. Jeżeli MAGDA to MAGDA. Ale w języku polskim istnieje coś takiego jak ZDROBNIENIA. Zdrobnieniami imienia Magdalena są: Magda, Madzia, Magdula, Madźka itd. Przed urzędnikiem przedstawiasz się ZAWSZE oficjalnym imieniem, bo dla urzędnika MAGDA to nie jest MAGDALENA! Jeżeli ktoś nazywa się KATARZYNA to nie mówi KASIA przy wypisywaniu dokumentów... Rozumiesz tępaku?

Gość tępaczka z ciebie niezła
to ty jesteś tępak ./ nie kapujesz ze magdalena magda to dwa rózne imiona ./. co za kretynka ja mam na imie magda i mam w dowodzie magda zawsze i w kazdym papierze urzędowym napisane jakby maila imie magdalena to bym miala magdalena w dowodzie.. co za kretynka mnie przeucza

Gość dsasdadas
a jeżeli Twoja mama nazwała cię MAGDA i masz tak wpisane do metryki to jesteś po prostu MAGDĄ! Magda jest już imieniem samodzielnym, ale nadal jest także zdrobnieniem.

Gość tępaczka z ciebie niezła
dlaczego tępaczko ma koleżanka z liceum ma na imie magdalena i ma w dowidzie magdalena a ja magda?jak nie wiesz to nie pleć bzdur!!co za ludzie !!

dlaczego ludzi od tepakow wyzywasz??poza tym sie mylisz ale nie bede Ci tego udowadniala bo widze ze jestes typem czlowieka ktory jak sobie cos wmowi to zeby skaly sraly nie zmieni zdania i nie da sie przekonac:)

Gość dsasdadas
Magda jest samodzielnym imieniem, ale wywodzi się od imienia MAGDALENA! I jest również jego zdrobnieniem ROZUMIESZ TĘPACZKO CZY NADAL TRZEBA TŁUMACZYĆ? To że Twoja mama kazała CIę nazwać MAGDA to nie znaczy, że ktoś kto się nazywa MAGDALENA nie może być MAGDĄ> NIe wszyscy lubią zdrobnienia nie wszyscy lubią oficjalne, wyjściowe formy. ZROZUMIAŁAŚ?

Gość LUDZIE AKURAT MÓJ
BRAT JEST SPECEM OD IMION I MA DOKTORATA Z FILOLOGI POLSKIEJ I SPTYTALAM GO O TO TO POTWIERDZIŁ MAGDA A MAGDALENA TP DWA RÓZNE IMIONA ALE CZASEM LUDZIE DAJA TEŻ SKRÓT MAGDA OD MAGDALENY BO NIE ZNAJĄSIE NA RZECZY A SKRÓTU OD MAGDALENY RACZEJ NIE MA CHYBA .

Gość kdeu55555
Jest skrót jest madlenka madlena to skrót od magdaleny skrót od magdy to madzia itd.

Gość ja mieszkam we francji
i tu nazywają mnie Madlen:) FAJNIE NIE?:)

Magda wystepuje jako samodzielne imie ale jest rowniez skrotem imienia Magdalena. Przeczytaj wolno i uwaznie to moze zrozumiesz:)

Gość mogę sobie krytykować
a jam mam imię od patronki czyli MARII MAGDALENY- i co wy na to? a imieniny obchodzę 22 lipca :P w metryce mam wpisane Magdalena- bo (tak rodzice tłumaczyli) Pani nie chciała się zgodzić na Marię Magdalenę.... ...mam za to jedną koleżankę MAgdę i imieniny obchodzi w maju... ps nienawidzę zdrobnienia MADZIA....