Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edgarina

Polekowe bóle głowy - zna ktoś?

Polecane posty

Gość edgarina

Natrafiłam ostatnio w necie na artykuł o bólach głowy spowodowanych zażywaniem leków przeciwbólowych. Czy to się jakoś z sobą nie gryzie? Przecież leki są właśnie po to, żeby ten ból likwidować? Czy ktoś z was spotkał się z takimi bólami? Czy rzeczywiście powinno się ból głowy leczyć takimi metodami że tak powiem „naturalnymi”? Jakby ktoś się chciał zapoznać z tym artykułem podaję link do niego http://www.slowo.com.pl/?dod=3&id=3827m

Gość monikaa32
autor artykułu żyje chyba w kosmosie... chciałabym zobaczyć szefa, który na moją informację "głowa mnie boli" uśmiechnie się i odpowie: "idź więc dziecko połóż się na kozetce, którą specjalnie do takich celów przygotowaliśmy w zaciemnionym pokoju, odpręż się, włącz sobie muzykę relaksacyjną, zaraz przyślę ci kogoś, kto ci stopy wymasuje...

Gość faterina
fakt! moze i lepiej by sie bylo leczyc metodami naturalnymi, jakas kapusta okladac, ale nie w dzisiejszym swiecie gdzie kazdy biega od 6 do 24 i jeszcze mu czasu brakuje no ludzie

Gość anna_34
Ja zawsze, kiedy zaczynam odczuwać choćby lekki ból głowy znajduję te kilka minut, choćby to miało być w pracy w środku dnia, zamykam się w łazience i masuję sobie tą część stopy, na której znajduje się receptor odpowiedzialny za ten ból. Wierzcie mi, pomaga. I nie mówcie, że ktoś zabroni wam zrobić sobie 10-minutową przerwę w pracy.

Gość mariis
ja jakbym sobie nawet cale stopy wymasowala to nie pomoze tak mi czasem leb peka heh

Gość paulinakoszałek
W jednym się zgodzę. Od tych prochów rzeczywiście można się uzależnić. Nawet od takich zwykłych ibupromów czy apapów. Jak się je łyka garściami to człowiekowi w końcu się wydaje, że coraz więcej potrzebuje. Moja kumpela tak robiła i teraz się leczy. Dlatego ja wolę iść do lekarza, żeby mi dał jeden silniejszy lek, a nie pięć słabych.

Gość nutsy
apap is sux! bylby mnie wykonczyl kiedys :/ uczulenie... zwijam sie z bolu jak mam okres to i tak czegos potrzebuje, ale od tamtej pory nie biore zadnego swinstwa bez recepty :/ w koncu od czegos sa lekarze! mi dal refastin bo na to nie jestem uczulona akurat. ale teraz nawet z przeziebieniem do lekarza latam :/ radze uwazac jak ktos ma sklonnosci do alergii, bo moze byc nie halo :/

Gość maugosia
Bóle głowy z odbicia??? Pierwsze słyszę... chyba z przepicia :D

Gość gooooogle
jak nei wiesz ro sie nie wysmiewaj! dzisiaj nie jest ju tak jak w srednioweczu, ze jak glowa boli to migrena! jest kilkadziest rodzajow bolu glowy i bole "z odbicia" sa jednymi z najczestszych!