Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaciamama

POMOCY!!! nawracajacy tasiemiec u kota.Jak wytepic?

Polecane posty

Gość kaciamama

moj kot ma juz 11 lat i jest calkowicie wyczerpany tasiemcem. sama skora i kosci :( najpierw dostal tabletke pomoglo na 2 tyg potem znow objawy powrocily (czyli brak apetytu wyminy naczczo) potem vet dal jeszcze jedna taka sama tabletke objawy znow wrocily teraz kot dostal taka paste na tasiemca znow pomoglo na 2 tyg :( juz nie wiem co robic czy to mozliwe ze tesiemiec jest tak zadomowiony w jego organizimie i rozwiniety ze az tak trudno go zlikwidowac ? macie jakies doswiadczenie z waszymi kotami> co robic?

czy weterynarz, nie dał nic dla kota z taką przypadłością !!!! Chyba,że ty chciałaś specyfik na robaki, a to nie to samo, inne są p-ko tasiemcom. I u weta to zaznacz, bo kot się wykończy.

Gość kaciamama
vet dal mi specyfiki dokladnie na tasiemca . czytalam o tasiemcu sporo i ludzie raczej pisza ze nie jest go az tak trudno wytepic. ale zaznaczam ze moj kot meczy sie z nim juz ze 2 lata. mniej wiecej 2 lata temu zaczal chudnac w oczach. bylam z nim chyba u 5 innych weterynarzy robili badanie krwi itp ale nic nie potrafili stwierdzic. dopiero teraz wydaje mi sie ze trafilam na veta z prawdziwego zdarzenia.facet ma z 70 lat i widac ze wykonuje swoj zawod z pasji. jak tylko kotka zobaczyc to odrazu postawil diagnoze. no i od tej pory leczy go w kierunku tasiemca.

Gość aga kocia mama2
mam ten sam problem i dochodzi cieknąca ślina tak jak by był wściekły i przykuca ślini się i jęczy jęczy i nawołuje dodatek dzi ś przy odbycie znalazłam jakieś pasożyty , glista coś białego albo tasiemiec biały makaron przezroczysty co mam robic

Gość Assa 5
Do eta marsz!

takie tabletki stosuje sie seriami. trzykrotnie, kazda serie z 2 tygodniowym odstepem. trzeba cale otoczenie kota wyszorowac na polysk i antybakteryjnie. kota wyprac najlepiej i myc rece bo mozna sie nabawic towarzysza

Gość niedajetaklatwo
sama sie poowinnas martwic bys nie załapała...

Gość gość
Witam od kilku dni mój kot dziwnie się zachowuje mało je i wymiotuje suchą karmą którą zjadł a potem wymiotował samą śliną czy mój kot może mieć tasiemca?

Gość gość
aga kocia mama 2 - idź do weta po tabletko na odrobaczanie - odrobaczać nalezy 2 razy w roku, inaczej sa problemy (dotyczy to równiez kotów niewychodzących)

Gość gość
"Witam od kilku dni mój kot dziwnie się zachowuje mało je i wymiotuje suchą karmą którą zjadł a potem wymiotował samą śliną czy mój kot może mieć tasiemca? " To niekoniecznie musi byc tasiemiec, ale jakies inne schorzenie przewodu pokarmowego, np. zastó kłaków w żołądku (bardzo groźne!). Idź do weta i za kilkanaście złotych ulżysz kotkowi, a siebie uspokoisz że dobrze o niego dbasz.

Gość gość
zastój miało być :) czyli taki kłąb sierści, który blokuje i przytyka jelita