Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katorga zła

nie zdąrzyłam wyleczyc zębów

Polecane posty

Gość o proszę jak miło
awa- niestety wapń i białko z mleka pasteryzowanego nie są przyswajane przez nasz organizm ;/ Ja po każdej wizycie u dentysty jestem wściekła- zawsze jest coś do leczenia..

Gość awa222
no ,ja sobie zrobilam zdjecie panoramiczne wszystkich zębów, i okazalo sie ze ten ząb co mialam kanalowo leczonego 8 lat temu ,znów go leczyc trzeba bo jakis kanał zaczyna sie psuc czy cos takiego,mam dosyc też juz. ile pieniedzy mi idzie na te zębiska to nawet nie chce liczyc bo bym sie przerazila. a dlaczego mleko pasteryzowane nie jest przyswajalne przez nasz organizm??? a i ryb duzo jem ze 3razy w tygodniu .mój brat natomiast nie chyci sie ryn bo nie lubi.ale slyszalam gdzies ze męzczyzni maja mocniejsze zęby od kobiet,nawet tak patrzac u dentysty jak siedzialam to same kobiety ,malo facetów.mój mąż tez ma tylko wyrwanego jednego zęba , i raz plombowal 2 zęby szyjki ,reszte wszystko zdrowe a pali papierosy, je równiez mięso i to takie wszystko smażone.

Gość o proszę jak miło
Ja czasem sobie myślę, że gdyby mnie było stać to wypieprzyłabym te wszystkie zęby i zrobiłabym sobie implanty i miałabym to gdzieś ! Ale mnie nie stać na taki jednorazowy wydatek więc wydaje na leczenie- też niemało! A o mleku pasteryzowanym musiałabyś sobie dokładniej poczytać wiem tylko, ze podczas pasteryzacji zabijane są jakieś enzymy trawienne dzięki którym wapń z mleka jest przyswajana przez nasz organizm.

Gość awa222
no ja tez czasami tak myslalam ale jak policzylam ze jeden implant kosztuje ok 5tys zł, no to niestety ale chyba bym musiala mieszkanie sprzedac. :O noi tez podobno czasami nie przyjmuja sie te implanty. zalezy od kosci tak slyszalam i pozniej hahha wyrwalabym wszystkie zeby i by mi sie nie przyjely no to tylko na odpust pod kosciól i tam sprzedaja takie protezy z kłami !!:D

Gość o proszę jak miło
hahahaha! Moja koleżanka wstawiała sobie dwa implanty, bo nigdy jej nie wyrosły górne trójki. Najgorsze jest to, że przez dwa tygodnie musiała chodzić z samymi śrubami. A przy wkrecaniu - podobno ból jak cholera!

Gość awa222
o matko!! a nałozyli jej cos tymczasowego tzn ,jakies zęby sztuczne czy cos? bo mi po wyrwaniu zalozyla mostek tymczasowy na 6 tygodni zanim sie to wszystko zagoilo, dopiero pozniej znowu odcisk nowy i dopiero juz mostek na stale zalozyla.bo jak bez jednego zeba mialabym chodzic ?? masakra--a ona chodzila tak bez tych dwóch zębow???

Gość awa222
i ile zaplacila??za implanty???

Gość o proszę jak miło
on anigdy nie miała tych zębów więc wszyscy się jakoś przyzwyczaili, później założyli jej te śruby i chodziła bez żadnych sztucznych. To było jakieś 6 lat temu jak ona zakładała i płaciła około 2,5 tys za implant czyli razem 5 tys. Nie pamiętam tylko czy robiła w Polsce czy w Niemczech.

Gość awa222
no faktycznie przeciez pisalas-- no to i tak nie tak duzo.i jak po tych latach zdają te implanty egzamin??

Gość o proszę jak miło
ładne są. Wyglądają super, nie przebarwiają się. Ale jak sobie przypomnę ile czasu ona to załatwiała...najpierw musiała aparat na zęby założyć by trochę zwiększyć przestrze na te zęby, później musiała chodzić na dobór - przymiarkę :) kształtu i koloru, później te śruby i na koniec zęby. Ale warto było, bo teraz ma naprawdę ładny uśmiech. Pamiętam jaka była zadowolona jak przyszła po założeniu tych implantów. Uśmiechał się od ucha do ucha. Tylko mówiła, że dziwnie jej jeść, pić. I nie ma już miejsca na słomkę między zębami :P

Gość o proszę jak miło
oj zjadam literki, tak zamiast śniadania :P

Gość awa222
no bo nie byla przyzwyczajona, ale to fajnie ze jest zadowolona. kurcze jak by implant kosztowal chociaż z 2 tys???marzenia!!! no nic trzeba łatac zęby bo co pozostalo lepsze zalatane niż wcale,dzisiaj znów mam wizyte na 15 godzine, szóstka do robienia ,lekarstwo mam narazie i niewiadomo czy nie bedzie leczony kanałowo, rozwierci go i zobaczy bo jak powiedziala po zdjeciu nie moze ocenic,a lekarstwo u innego dentysty zakladalam.i znów pewnie 100zł pójdzie oby tylko stówka.:O

Gość o proszę jak miło
och jakby zliczyć te wszystkie stówki wydane u dentystów...ja jeszcze dodatkowo płace za znieczulenie zawsze, bo bez znieczulenia nie daję rady.

Gość o proszę jak miło
Ja muszę się zabrać za robotę, miłego dnia i bezbolesnej wizyty u dentysty Awa.

Gość awa222
no ja też , chociaz jak mi pilowala 2 zęby do mostka to mi nic nie policzyla za znieczulenie a chyba tych zastrzyków ze 3 dostalam bo strasznie bolało ,po znieczuleniu bylam jakby mi ktos zamroził buzie ale i tak czulam ból ale zdecydowanie mniej ,chociaz robila to od razu na ten tymczasowy mostek wiec kosztowalo mnie 350 zł ,pewnie to juz w tej cenie bylo , bo pozniej jak juz robialam mostek na stale U niej to juz nic nie musiala piłować, ehh dentysci tacy głupi nie są. a co do plombowania to oczywiscie zawsze doliczaja znieczulenie. wiesz mialam gdzies kiedys zapisaną stronke dla stomatologów,przez internet caly osprzet itd moga kupowac to jak zobaczylam ile kosztują te masy do robienia plomb i fleczer , i te znieczulenia to bylam w szoku ze doslownie 100%maja na tym zarobku .

Gość awa222
ja równiez życze wszystkiego dobrego --pozdrawiam

Ogólnie to uważam, że zawsze jeśli chodzi o tego typu zabiegi to warto zapoznać się z kilkoma opiniami a przede wszystkim poczytać o referencjach i doświadczeniu kliniki. Często kierujemy się ceną a tak na prawdę liczy się zdrowie. Ja natomiast polecam klinike www.candeo.pl