Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem z czegoTo wynika

nacięte krocze, szwy i czerwona KULECZKA !!!

Polecane posty

Jestem kilka dni po porodzie, miałam nacięte krocze i mam 4 szwy. Coś mnie tam kłuje, pobolewa - jak to po zszyciu, ale gdy zaglądam tam z lusterkiem to widzę, że na końcu tego zszycia mam taką małą czerwonawą kuleczkę i to ona mnie najbardziej piecze itd. Tak jakby ta lekarka która mnie zszyła zawiązała nitkę szczypiąc skórę, ściskając mi ją i tak też powstała ta kuleczka :o nie wiem czy dpbrze opisałam. Tak to widzę i czuję. Czy tak ma być??

Gość marta1979...
Wiem o co chodzi , ja tak nie mialam.A kiedy masz zdjecie szwow ?

Gość miałam tak
nie martw się. ja rodziłam w połowie wrzesnia i też miałam taką niby kuleczkę na końcu szwu. Teraz wszystko się wchłonęło i nie ma śladu - jest płasko. głowa do góry :)

zdejmują mi szwy za 6 dni, a co to ma do rzeczy?

Gość ale zaścianek
jak można dobrowolnie dac się ciąć w XXI wieku :o

W ten sposób nie pomogłyście mi pytam POWAŻNIE

też tak miałam, gin powiedziała że to jakby \"dzikie mięsko\";) to coś bolało najbardziej choć było maleńkie. Dostałam jakąś maść, z czasem wszystko zniknęło i ból też :) pozdrawiam

zejdzie, ja tez mialam zgrubienie a teraz jest takie gladziutkie tam, ze az przyjemnie sie dotyka ;)

Jessy27 a ty jak zwykle w temacie co? Rodziłaś cc? super! dałaś się pokroić na brzuchu? super!! A suwaczka nie chciałaś mieć wszytego na następny raz???

Aha no tak zapomniałam, przecież ty więcej dzieci nie chcesz:P Chcesz tylko dodawać złośliwe komentarze na temat dziewczyn, które rodzą naturalnie. Zajmij się swoim brzuchem a nie tyłkami cudzymi może co?

wodocznie kobitka ma \"kompleks blizny pocesarkowej\" i probuje sie jakos dowartosciowac ;P

Widocznie. Przepraszam wszystkie inne kobiety za moje ostre słowa ale czytając tę forumowiczkę na różnych topikach mam ochotę nią potrząsnąć:P

Gość mama9
Kurcze a te szwy nie sa rozpuszczalne??? Moze przez okres dziewieciu lat troche sie pozmienialo a nawet nie wiem bo za trzy miesiace tez bede rodzic a wolalabym ominac zdejmowania szwow. Rozpuszczalne chyba lepsze tak mysle.

z tego co wiem to się nie zmieniło przez 9 lat ( tez rodziłam 9 lat temu:P). Rozpuszczalne w środku a zwykłe na zewnątrz. Podobno można poprosić o rozpuszczalne na zewnątrz ale raczej niechętnie zakładają takie.Zresztą one się mogą bardzo długo czasem rozpuszczać i co? Wtedy przez 2 miesiące latać ze szwami?:P

Gość mama9
Mi w okresie pologowym zdazyly sie rozpuscic te szwy. Nie musialam wcale chodzic z nicmi na wierzchu dwa miesiace jak piszesz :P :P :P

Gość mama9
Wszystko ladnie sie zagoilo w ciagu czterech tygodni :P :P :P

o no widzisz:) ja nie mam doświadczenia, bo miałam zwykłe. czytałam tylko o rozpuszczalnych na zewnątrz. Ja tym razem planuję nie dać się naciąć, ale jeśli już zajdzie taka potrzeba to wszystko mi jedno. Ja zdjęcie szwów wspominam jako wybawienie:P

A mam pytanie: a jeśli rozpuściłyby się wcześniej to co? Czy czynniki zewnętrzne nie mają na to wpływu? Mam na myśli podmywanie się i używanie płynów do higieny intymnej etc.

Gość mama9
Ja spokojnie moglam sie podmywac zelem do higieny intymnej ale slyszalam,ze najlepsze do gojenia sie krocza po porodzie jest podmywanie sie szarym mydlem. Nie wiem ile w tym prawdy ale slyszalam to juz od kilku osob. Wazny tez jest duzy doplyw powietrza czyli lezenie z lekko odchylonymi nogami. Podklady czy podpaski wiadomo tez zmieniamy jaknajczesciej najlepiej po kazdym korzystaniu z toalety i podmyciu sie. Tez chcialabym uniknac teraz nacinania krocza ale jesli zajdzie taka potrzeba to trudno,wazne abym nie popekala w kilku miejscach bo bywa i tak.

mi chodziło o to czy są jakieś przeciwwskazania w przypadku szwów rozpuszczalnych na zewnątrz. Wiesz, czy jest coś co mogłoby je za szybko rozpuścić, jeszcze zanim się rana zagoi. Bo ogólnie to wiem jak połóg wygląda:)

Gość mama9
Sadze,ze nie ma nic co spowodowaloby zbyt szybkie rozpuszczenie sie szwow np.chemikalia czy nawet czeste podcieranie podcieranie sie.One musza rozpuszczac sie w swoim tempie,maja "jakis tam" okres rozpuszczania sie czyli wchlanianie w cialo. Nie mam pojecia z jakiego tworzywa one sa. Mnie sie fajnie zagoilo,tyle,ze naciecie a raczej slad po nacieciu pozostal.

kompleks czego?hahahahaha, ale wy głupie jestescie, jasne wolałabym żeby mi mięcho wystawało, fuuujjj

No u mnie też została blizna, już teraz całkiem wyblakła ale w dalszym ciągu wyczuwalna i od czasu do czasu dokuczająca. A co do tych szwów to pewnie możesz poprosić o założenie rozpuszczalnych w razie co.

Jessy27 ty byś wolała dziecka nie mieć- sama tak napisałaś, więc to już inna historia...

Gość mama9
Prawdopodobnie bede rodzila tutaj w Niemczech wiec niewiem czy stosuja tutaj nici rozpuszczalne. Jesli tak to poprosze o nie,no chyba ze bede musiala rodzic przez cc czego sobie nie zycze.

Jessy27 powiedz mi po co ty wchodzisz na temat o nacięciu krocza skoro miałaś cc? Po to żeby wyśmiać kogoś kto urodził inaczej niż ty?