Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colaco

Jak przeżyć za 350 zł -3 osoby???

Polecane posty

Gość colaco
O knedle.Dawno nie robiłam.Rodzinka uwielbia i są megatanie

Gość kiedys zylam za mniej
Leniwe też są ok. :) Idę lulu, ale jutro tu zajrzę.

Gość colaco
Tak leniwe tez pycha i tanie.Też idę juz nyny.Będę śnic oczywiście o jedzonku,ile można zrobić fajnych potraw i wcale nie drogich!!!

Gość colaco
Jutro sie zaczernię.Musiałam iść zrobić sobie tę kanpkę z pastą jajeczną.Tak zgłodniałam

Gość podziwiam oszczędnych
A robiliście sobie badania?taka uboga dieta nie wpływa negatywnie na zdrowie?Bo jak potem leczyć anemię i inne to już chyba nie bardzo się opłaci?No,chyba,że leczycie się wtedy kiedy macie akurat kaskę :(

Gość kiedys zylam za mniej
To wcale nie jest uboga dieta - najtańsze są właśnie warzywa, kasze i podroby, które są bardzo pożywne i mają wszystko co trzeba. Mięsa człowiekowi potrzeba jakieś 100 g dziennie, reszta to nadmiar.

Gość polecam detol
uboga dieta nie oznacza anemii, pomysl tylko o kapuscie kiszonej - toz to bomba witaminowa :)

Gość colaco
Mozesz podac przepis na te kotlety meksykańskie???Plissss i z czego to jest?

Gość helisza
jaka uboga dieta ? ha ha to wszystko jest bogate w kalorie np taka zapiekanka z tartych ziemniaków z piekarnika jest taka anegdota oczywiście pół żartrem - bogate kobiety są chude i mają anemię a biedne są grubsze i dobrze odżywione :-)

Gość polecam detol
dosc tanio wychodza kombinowane kotlety - pol miesa, pol kaszy gryczanej, peczaku, lub platkow owsianych; zdrowe, bo lzejsze dla zoladka i maja duzo blonnika, fajne tez sa golabki dla leniwych czyli mieso wymieszane z poszatkowna kapusta i uduszone w sosie pomidorowym colaco - 3maj sie 🌻

"colaco Za to uwielbia jak cos wymyślam.Niedawno miałam imprezę urodzinową.Musiałąm sie zmieścić w 100 zł z kawą ,ciastem i kolacją na 7 osób(tylko na szczęście)+1 wino za 17 zł(może badziewie ale nie było złe) " Ja bez problemu bym kolację za 83 z ciastem dla 7 zrobił:P.

Gość colaco
Za gruba niejestem,anemii na szczęście jeszcze nie mam.

Gość colaco
No to podziwiam

Gość colaco
Były trz yrodzaje ciasta,kawa,napoje.Kolacja:cienkie kiełbaski(frankfuterki)-grzane,dwa rodzaje serów żółtych,sałatka jarzynowa,płyta zimnych wędlin,ogóreczki konserwowe,pomidory ,pieczywo,masło acha i winko do kawy 17 zł

Gość no dobra ale co.....
z kosztami dodatkowymi jak : sol, pieprz, margaryna, olej, maka, jajka, papier toaletowy, pasta do zebow, plyn do zmywania, cherbata, cukier, cebula przeciez to takze potrzebne a ty wyliczasz tylko glowne dania sniadania i kolacje wiec do tego duzo wiecej rzeczy dochodzi i duzo wiecej dodatkow potrzeba doliczyc takze cos tu czarujesz swoja gospodarnoscia

gdy ja zlicze to wszystko to wychodzi duzo wiecej nawet przy scislym oszczedzaniu

Gość colaco
Niestety nie czaruję.Pasta do zebów,papier toaletowy,proszek i inne artykuły kupione wcześniej.Dlatego na jedzenie jest tylko 350 zł.Choć czasem zabraknie papieru lub pasty i trzeba dokupić z tych pieniędzy na jedzenie.Jednak naprawdę da się przeżyć,choć bardzo trzeba się pilnować

Gość helisza
bez płynu do zmywania można przeżyć ale trzeba kupić mydło, jakiś dezodorant, pastę do zębów

Gość colaco
Ja robię tak i mam to spawdzone ,że od całej kwoty jaka mam do dyspozycji na miesiąc,odliczam na wszelkie opłaty(czynsz,raty,internet,benzyna) .To co mi zostaje dzielę na ilość dni w miesiącu i wychodzi mi ilę mogę dziennie wydać.Zapewniam że jak się będziesz tego trzymać ,starczy do końca miesiąca.Inna sprawa że trzeba bardzo liczyć i przeliczać.Droższe produkty zamieniać na tańsze,niestety jak chce się przeżyć i nie głodować,bo o tym mówmy

Gość colaco
Więc na początku miesiąca,kup tyle mydła ile zużywacie na ogół w miesiącu(najwyzej dokupisz nie jest drogie),1duzy proszek na cały miesiąc( musi starczyć)1 gęsty płyn do naczyń( ja kupuję 1 na 1,5 miesiąca,a zmywam kilka razy na dzień)Jesli nie masz dezodorantu,kup 1 dobry ale zeby wystarczył,sobie mężowi ,płyn do płukania,papier toaletowy,szampon,odzywkę i inne najbardziej potrzebne rzeczy,tylko najbardziej potrzebne !!!Reszte czyli żywność musisz kupować z pieniędzy które masz wyliczone na kazdy dzień

Gość colaco
Jeden kłopot że trzeba codziennie robić zakupy żywieniowe z kartką w ręku !!!!!To trudne ale jeśli ma sie do wyboru,chodzić głodnym czy zjeść tanio ale do syta i do końca miesiąca ,to nie ma wyboru

Gość colaco
Dziś idę już do łóżeczka.Jutro tu zajrzę.Papa

"colaco Były trz yrodzaje ciasta,kawa,napoje.Kolacja:cienkie kiełbaski(frankfuterki)-grzane,dwa rodzaje serów żółtych,sałatka jarzynowa,płyta zimnych wędlin,ogóreczki konserwowe,pomidory ,pieczywo,masło acha i winko do kawy 17 zł " Ważne jest ile te ciasto ważyło i z czego było:P

zaraz chwileczke ! chwalisz sie tu ze zaradna z ciebie gospodyni i ze splacasz raty i musisz tanio zyc za 350 - 400 zloty dokladnie przeczytalam to wszystko o czym tu pisalas i zliczylam sobie to i mi wyszlo ze minimum na dzien wychodzi 20 zloty nie wliczajac juz dodatkowych rzeczy o ktorych wspomnialam a wiec jak potrafisz dobrze liczyc na miesiac wychodzi 600 zloty i jest nie wazne czy te dodatkowe rzeczy sa juz kupione miesiac wczesniej bo jak sie wykoncza to i tak je trzeba kupic Ty liczylas tylko cene miesa ale do miesa potrzebna i sol i pieprz i cebula, do pierogow liczylas tylko nadzienie ile kosztuje a nie liczylas maki itd idt Ludzie zyja skromnie bo zarabiaja niektorzy naprawde bardzo malo i musza sobie dawac rade zeby za grosze wyzyc ale ty do oszczednych z cala pewnoscia nie nalezysz

acha zjawila sie jedna co szybko policzyla i w balona sie nie dala zrobic to nagle znikasz zeby sobie przeanalizowac co jutro napisac ? Znam to !

Gość colaco
Na dzień wychodzi mi 15 zł,dla mnie męża i dziecka.Teraz zostało mi 350 zł do końca miesiąca.Nie twierdzę że jestem supergospodarna.Poprostu staram się zyć a właściwie wyżywić moją rodzinkę dobrze i smacznie za takie pieniądze.I zapewniam cię wliczam wszystko:sól,cukier mąke,cebulę i inne dodatki.Kiedyś zdarzało mi sie mieć na żywność 1200 zł a wcale nie było lepiej i smaczniej,wyjaśnisz mi to

a na te rzeczy krore kupilas miesiac temu pieniadze ci z nieba spadly ? a z kad je wezniesz nastepnym razem jak trzeba bedzie je kupic ? przeciez zostaje ci tylko 350 - 400 zl

Gość colaco
Nie zamierzam nikogo robić w balona.Wcale mi się prosto nie żyje.Napisałam tak jak jest i jak muszę ten miesiąc przeżyć.Nie musisz wierzyć,twoja sprawa obyś nigdy nie musiał tak "kombinować" i nigdzie nie uciekam ,będę tu wracać bo wielu ludzi na pewno wie jak ciężko jest za takie pieniądze jeść smacznie i do syta.Raty spłacamy,bo chcemy coś mieć inaczej się nie da,Wtym miesiącu akurat jest cienko z pieniążkami ,ale damy radę