Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colaco

Jak przeżyć za 350 zł -3 osoby???

Polecane posty

Gość DO CALAO
albo niektore nie umieja czytac albo sa glupie Kto tu pisze ze nie wierzy ze sie za 350 zl nie da zyc? - zaden ! mozna wyzyc jeszcze raz to powtarzam ale autorka topiku podawala przyklady jakie gotuje a to znacznie wiecej wyjdzie na miesiac

Gość DO CALAO
poza tym umiecie liczyc czy nie? autorka topiku podawla ze dziennie udaje tylko 15 zloty wiec na caly miesiac na 30 dni wychodzi 450 zloty a nie 350 zloty wiec wszystko co pisze autorka topiku to sie nie zgadza

Gość DO CALAO
jak mozna wyzyc na miesiac za 350 zloty wydajac codziennie 15 zloty ? mozecie mi to madre powiedziec? tylko prosze nie piszcie juz wiecej ze mozna za 350 zloty wyzyc bo tu nie o to chodzi !!!!!!!!! i jeszcze raz powtarzam ze mozna i za 200 zloty wyzyc !! ale autorka sama pisala ze wydaje dziennie na wyzywienie 15 zloty wiec pytam sie jak to mozliwe zw wyzywi sie za 350 zl? wedlug mnie wydajac 15 zloty dziennie to na caly miesiac wychodzi 450 zloty

Gość DO CALAO
a przy swoich wyliczaniach ile to niby dziennie wydaje zapomniala doliczyc takze i rzeczy jak olej, kawe bo autorka sama podkresla ze kawa musi byc i mleko wiec dochodza jeszcze dodatkowe koszty kawy, mleka, masla czy margaryny, oleju, pieprzu, maki, cukru, cherbaty I NIE PISZCIE ZE BEZ CUKRU MOZNA ZYC BO TU TEZ O TO NIE CHODZI A CHODZI O TO ZE ONA TE RZECZY KUPUJE A JE W KOSZTY NIE WLICZYLA a to tez trzeba kupic i jakby jeszcze te doliczyc to z 15 zl zrobi sie lekko 20 zl

Gość podnosze1
jestem przerazona - u mnie to na tydzień ( również 3 osoby). jak to moja babcia mówiła " wojny trza coby ludzie nauczyli i docenili " faktycznie . od dzis zaczynam liczyc pieniadze .......

mnie to najwięcej na pierdoły sie rozchodzi kasy i nie napisze wam na co bo nawet nie wiem

Gość DO KIEDYS ZYLAM ZA MNIEJ
chyba to ty tu chrzanisz i nie rozumiesz sensu tematu bo pewnie calego topiku nie przeczytalas a chcesz tu madrowac Kobieto ! poczytaj uwaznie ! nikt tu nie watpi w to i nie zaprzecza ze nie mozna za 350 zloty wyzyc Tu chodzi o to, ze autorka topiku sama podawala ze dziennie wydaje na obiady, sniadania i kolacje 15 zloty i podawala duzo tu co kupuje i z dokladnoscia wymieniala co ile kosztuje WIEC JESLI SOBIE POLICZYSZ 15 zloty dziennie to na 10 dni wychodzi 150 zloty a miesiac ma 30 dni - wiec 150+150+150=450 zloty wiec nie moze wydawac 15 zloty a 11 zloty dziennie ale z tego co ona gotuje i pisze wyraznie ze kawe i mleczko musi miec wiec za zadne skarby swiata nie wyzyje za 350 zloty ZROZUMIALAS TERAZ CIEMNOTO ? Po co sie glupio wypowiadasz jak nie masz pojecia

Gość co za bzdet
23:12 [zgłoś do usunięcia] A mi kabel USB na szczescie juz nie musze.>>>> 50 £ szalu nie robi ....chyba ze w tesco i faktycznie tylko na zarcie SZAL TO ROBI 350ZL NA 3 OSOBY W POLSCE --BUHAHAHAHAHAAAAHAA---BO SIE ZESZCZE ZE SMIECHU. a za 50 f TYGODNIOWO to mozna sie niezle utuczyc wiesz kabelku?

Gość DO KIEDYS ZYLAM ZA MNIEJ
przeciez to tak prosty rachunek Ludzie ! jak mozna wyzyc za 350 zloty wydawajac dziennie 15 zloty? gdy dziennie wydaje 15 zloty to na miesiac wyniesie mnie to 450 zloty a nie 350 zloty jak autorka pisala

Gość zlotyCH a nie zloty
no jasne , czytac tez nie umiesz

Gość anioleczka7890
jak zaczniecie oszczedzac na zarciu calo czy jak ci tam, a jarasz pety i raty spacasz to takie wsnunstwo kurwa ze szok ladny mebelek , fajny tv a wpierdalam ziemniaczory i krece fajany:o

Gość Aż wszystko się we mnie gotuje
to zalezy o jaka rodzine do cholery chodzi ja w zyciu tak nie dala bym rady mam syna w 3 klasie i roczna corke i miala bym karmic ich rosolkiem z makaronem codziennie? przeciez zamkneli by mnie za nie dozywienie dzieci pozatym,co z cala reszta? NIE MA MOWY! Nie da sie przezyc w 3 osoby za tyle przez miesiac...

Gość w Polsce nie ma biedy
jest NEDZA! jak wogole mozna zyc ? 350zl na 3 osoby? przeciez to smiesznie malo! a ile kosztuje chleb? mleko? ile tego kupisz za srednia godzine pracy?

Gość fgjfd
oczywiscie że autorka chrzani. 350 zł na 3 osoby bzdura totalna. chyba że je suchy chleb z wodą i nic więcej. po 116 zł na głowę przez cały miesiąc nie ma szans. nie przy takich cenach żywności jakie są teraz. nas jak na razie jest 2 ale z 400 zł idzie na jedzonko nawet więcej. także nie wierzę autorko.

Gość upupupupi
Mozna wyzyc. Ja znam kobiety trzy , które maj a raz trzysta , raz 400 zł na miesiac. Są trzy w tym jedna chora dzieczynka. daja rade. mała je obiady w szkole za ok 50 zł na miesiąc. Ten link nizej to dziewczynka z tej rodziny. Ja jej pomagam, zeby ćwiczyc mogła.może Wy tez?? http://www.dzieciom.pl/1669

a ja jej wierzę pewnie wszyscy zarabiacie po 5 tysiecy i na jedzenie wydajecie polowe tego ludzie zastanówcie sie wszedzie trąbia ze bieda że dzieci niedożywione ciekawe skad sie to bierze

nie zarabiam! jestem sama z dzieciakami mieszkam na wsi zyje z alimentow-dzieci i z tego co dostane od panstwa mam naprawde malo,ale w zyciu nie starczy,chocby nie wiem jak kombinowalo sie 350 na jedzenie pozatym zawsze moze w supermarketach jest taniej-ale tu takowych nie ma i nie pieprzcie ze da sie tak bo nie DA SIE!

Gość olasda
a nie możesz poszukać czegoś dodatkowego żeby dorobić więcej pieniędzy tylko siedzisz w domu i myślisz jak tanio ugotować.

Gość gdybym na wsi mieszkala
to pewnie bym przezyla nawet za mniej. przeciez mozna miec kury, krowe, posadzic sobie marchew , ziemniaki cebule...wszystko! ja mam domek z ogrodem i posadzialm warzywa , wydaje na mieso , mleko ..i inne ale czasem tez chleb sobie upieke,

Gość do autorki topiku.
nie zesraj sie czasami, jaka ty zaradna jesteś ojej, popłakałam się ze wzruszenia :-o Jak ktoś musi za tyle przeżyć to przeżyje, nie tylko ty nie masz pieniędzy a chwalisz się że gospodarna jesteś :-o Ludzie mają mniej a żyją.

O KURCZE! Prosze,nie denerwujcie mnie na krowe,kury,swinie to trzeba miec pieniadze i warunki! nawet zeby sobie cos zasiac-rowniez! wiec jesli ktos nie wie jak to jest,niech nie madrzy sie,poprostu!

olasda-niestety nie moge,bo tu nie ma zlobka,a jak pisalam mala ma roczek

ja tez nie mam za duzo pieniążków i wiem o czym piszesz, a teraz jeszcze az starch myslec co bedzie, nie chce sie wdawac w szczegóły, ale mamy ok.30 tys. zl wydatków, oczywiscie trzeba bedzie w ratach, ale nie wiem jak to zrobimy, bo wychodzi nam moze 1000 zl. rat na miesiąc :( to mnie przeraza :( ale nie bede tutaj pisac o co chodzi :( u mnie kwota na jedzenie jest podobna, ale generalnie na dwie osoby... czasami zaszaleje, a czasami kombinuje tak jak ty, wczoraj np. mialam pusty portfel, ale wyobraz sobie zrobilam obiad z dwóch dan nie wychodzac do sklepu mialam w domu jakąs kosc z miesem, ziemniaki, marchewke, kasze gryczaną, kostki rosolowe, jajka, ogórki konserwowe wiec na tej kosci zrobilam krupnik z kaszą i ziemniakami, a na drugie danie ziemniaczki z jajkiem sadzonym + ogórek konserwowy, naprawde sie najedlismy :) a rosół o ktorym mowisz...skoro porcja rosołowa wynosi jak pisalas 2.80 to naprawde lepiej jest kupic ze 2 udka i zrobic na nich zupe, a pozniej wyciagnąc i podac je np. z ziemniaczkami :) i masz dwa dania :) z rosolu na drugi dzien mozna zrobic pomidorówke, ja tak nie robilam nigdy, bo nie wiem szczerze powiedziawszy jak, wody dolac czy co? ale wiem, ze tak sie robi ;) a obiad ktory ci opisalam, jest naprawde pyszny, tylko posyp jajka wegetą i smaż tak by byly kruche, tzn. tak jakby przypieczone ;)

do autorki topiku.> to ty sie nie zesraj, bo nigdy tak nie zylas i nie wiesz !!! jeden potrafi, drugi nie !!! niektorzy mają 1 000 zl. na samo jedzenie, a i to im nie wystarcza, wiec nie biadol tutaj i nie zasypuj swoimi pseudo mądrościami...:O do autorki> a na surówkę, albo inne rzeczy zawsze mozesz kupic kapustękiszoną na wagę, wychodzi ok. 2 zl. kg i mnostwo wychodzi tej kapusty, troche pieczarek i masz krokiety ;)

a ja wogole przestalam zupy gotowac moi męzczyźni nie potrafia ich odgrzac - zawsze przypalają jest tylko w niedzielę rosołek a na codzień robie tylko 2 danie niestety pracuje w roznych godzinach czasami nawet po 13 godzin a moj syn musi obiad w mikrofali podgrzewac ...... ale sie nasłucham jaka to wyrodna matka jestem

to ja wam cos powiem, znaojoma mojej mamy przez pewien okres w zyciu (ok.3 lat) zyla za 750 zl. (5- osobowa rodzina) i jakos zyli, dawali radę, dzieci teraz dorosle, jedne studiują, drugie juz pracują po studiach, albo siedzą za granicą... da sie wyzyc, jesli ktos jest gospodarny i rodzice go nauczyli, ze ze wszystkiego da sie cos zrobic, a nie wyrzucac..to da sie przezyc!!! choc nie twierdze ze to latwo, ja z jedzeniem umiem kombinowac, co nie znaczy ze jestem oszczedna, bo niestety nie jestem, a by sie przydalo, zaoszczedzialbym na innych pierdolach, a jednak nie potrafię !!!

a może Ci którzy liczą tak dokładnie niech wezmą jeszcze pod uwagę kilka faktów: mozna kupowac warzywa ale można mieć własne-więc odpadają koszty dodatkowe. Podobnie ma się sprawa z nabiałem, mięsem, można mieć własny lub kupować w gospodarstwie! Jak chcecie policzyć koszta cukru i soli do każdego dania, autorka ma je ważyć???? To jakiś absurd, przecież można zaokrąglić sumę, nie da się zawsze wydać dokładnie tychże umówionych 15 zł, czasem jest np. to 14, 20 !!! Jeśli ktoś nie wierzy jego sprawa, ja osobiście wierzę, ludzie żyją za takie pieniądze, jedzą smacznie i stosunkowo zdrowo.

Gość do autorki topiku.
Sweet Dreams------------- sama nie wiesz nic o mnie więc się nie wymądrzaj, żyłam nieraz za mniej ale przed nikim nie mówiłam jaka jestem gospodarna i mogę za 100zł impreze zrobić :-O

Gość olasda
bardzo sycący obiad to kluchy, ziemniaki + mąka ziemniaczana i są kluski śląskie, polać zasmażką z cebuli i np kawałeczki kiełbaski jak jest na zbyciu bardzo mi smakuje kasza jęczmienna pomimo że wielu ludzi śmieje sie że jest tania i dla ptaków najlepsza najlepiej tak jak dzisiaj zaszalałam i kupiłam kawałek mięsa, robię sos na kilka dni.Później codziennie z czymś innym podawać - kasza, ziemniaki, ryż, kluski, makaron itd + surówka jakaś