Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinaaaaaaaaaaaa6765

ciąża a okres próbny-proszę o rade

Polecane posty

Gość karolinaaaaaaaaaaaa6765

czy jesli bylam zarejestrowana na okres próbny i w tym czasie zaszłam w ciąże to szef może i tak mimo wszystko nie przedłużyc ze mną umowy?

oczywiście, to nie jest zwolnienie tylko konczy ci sie umowa i tyle ciąża nie zobowiązuje go do przedłużenia ci umowy

Gość adelka001
a ja nie jestem pewna ,musi byc jakas formoa ochrony Ciebie jako przyszłej matki, w sensie że Panstwo musi Ci dac jakies pieniądze

Ja czytałam, że jeśli umowa się kończy po ukończeniu 3 miesiąca ciąży to pracodawca ma obowiązek przedłużyć umowę do dnia porodu. Ale z okresem próbnym to nie wiem- one są raczej krótkie, więc chyba nie realne jest żeby już skończyć 3 miesiąc ciąży...

Gość kjoi
nie musi przedłużać z Tobą umowy. Może powiedzieć że po prostu nie sprawdziłaś się na danym stanowisku ( bo po to jest okres próbny) i nie ma to nic związanego z ciążą. Nawet jeśli prawda byłaby inna to nie udowodnisz mu tego okres próbny do niczego pracodawcy nie zaobowiązuje

Gość mikolajamama
musi przedluzyc z toba umowe jesli w dniu jej zakonczenia jestes w wiecej niz 3 miesiacu.na 100 % tak jest bo ja tak mialam i siedze na l4 teraz a umowe mam do dnia porodu automatycznie przedłużoną

Też się martwiłam, ale już wiem jak to wygląda więc się z tobą podzielę: Jeśli twoja umowa na okres próbny była na 3 mies i jesteś w 12 tc, to pracodawca ma obowiązek przedłużyc ci umowę do dnia porodu. Musisz jak najszybciej dostarczyć mu zaświadczenie od gin, że jesteś w ciąży, Pozdrawiam