Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mixi

Od kiedy produkty mleczne?

Polecane posty

Gość mixi

Mój synek kończy niedługo 7 miesięcy i zastanawiam się, czy mogę zacząć mu podawać jakieś produkty mleczne, a jeśli tak to jakie? Poradźcie proszę.

Gość Zupkowa mama małej zosi
Jogurty dopiero od 10 miesiąca,i nie polecam podawania juz danonków(bo zaraz posypią sie lawiny mam dajacych od 4 misiąca danonki).

Gość ja daje nestle od 6
jogurciki smakowe, są tez musy owocowe z jogurtem w sloiczkach, tez daje, narazie skazy nie widac

he he to dziwne bo moja mama , moja babcia i ja pilysmy mleko od najmlodszych lat i jakos zadna z nas kaleka nie jest ... Nie jestem zwolennikiem mleka , ale nie ma co popadac w skrajnosci - akurat produkty z mleka sa zdrowe

zacznij od sloiczkow ktore maja w skladzie twarozek jak dziecku nic nie bedzie to mozesz zaczac inne produkty mleczne

mini55 oczywiście piłyście takie mleko jak jest teraz tak? czyli chemia i zero składników odżywczych? Ja nie rozumiem, dlaczego kobiety tak się upierają, żeby mleko wprowadzać tak wcześnie. Przecież pomijając skład dzisiejszego mleka to dzieci w wieku 7 miesięcy raczej nie są przygotowane na trawienie tego mleka. Gdyby tak było to po co by te mleka modyfikowane wprowadzali? Tylko żeby kasę zarobić? Wątpię.

Gość Małgorzata F
Zgodnie ze schematem żywienia możesz wprowadzić pierwsze deserki zawierające nabiał właśnie w 7 miesiącu życia. Ja zaczynałam od owocowych deserków z jogurtem i twarożkiem Gerbera

Gość pyzunia to ja
Polecam też misiowy jogurcik nestle - smak i konsystencja idealne dla małego dzieciaczka. Mój je uwielbia

Gość szyszolik
od którego miesiąca można dziecku podawać ten misiowy jogurcik?

Gość mala mleczka lysa..
misiowe jorurty sa na mleku MODYFIKOWANYM dlatego mozna podawac je malym skarbkom:) a jesli chodzi o produkty mleczne to moja mala, ma teraz 19 miesiecy a tak naprawde ok. 10 dawalam jej sprobowac wszystkiego po odrobince, ser bialy je od ok. 11 ale tylko troszke i nie czesto, a ostatnio tak z miesiac temu zaczelam jej dawac te danonki, i dostala wysypki, i juz nie daje... pije mleko nestle, i je tylko jogurty nestle, bo sa powtarzam na mleku MODYFIKOWANYM< ja bym nie ryzykowala z nabialem za wczesnie...

Gość Mleko
W 7 miesiacu???????????????????????????????????????????? Oszalałaś autorko??

mala mleczka lysa, nie wiem skąd masz takie wiadomości, ale to totalna bzdura. Misiowy jogurcik nie jest wyprodukowany na bazie mleka modyfikowanego, tylko KROWIEGO. Zresztą nie można zrobić jogurtu z mleka modyfikowanego, nie jest to możliwe, kiedyś interesowałam sie tym tematem i wiem co piszę. Po drugie, w nowym schemacie żywienia jest wyraźnie napisane, że od 7 miesiąca można podawać deser mleczno-owocowy dzieciom karmionym sztucznie, karmionym naturalnie odpowiednio później i oczywiście chodzi tu o deser na bazie przetworów z mleka krowiego Pozdrawiam

Misiowy jogurcik nestle jest dla dzieci po 6 miesiącu życia. Gdzieś na kafe był temat o tym jogurcie, wrzuć w wyszukiwarkę to dowiesz się o nim więcej.

Gość parapara
Mleko - przecież są koktajle gerbera dla dzieci po 6 miesiącu. Nie wiem, czy wiesz, że niedawno zmienił się schemat żywienia i wiele produktów można teraz podawać dzieciom znacznie wcześniej niż kiedyś.

Gość makosia
Mój synuś ma 7,5 m-ca i dawałam mu już te koktajle gerbera - żadnych sensacji nie było, a wręcz przeciwnie, bo aż się do nich mały trzęsie.