Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piszcie

Co wziaść do szpitala, na sale porodowa, jedzenie! HELP

Polecane posty

Gość piszcie

Hejka dziewczyny, powiedzci mi co mam zabrac dla osoby ktora bedzie rodzic?????? Co bedzie mogla jesc po porodzie??? Soki? owoce- jakie?? ciastka- jakie?? Mam delicje, wafelki, jablka, winogoron, mandarynki, Czy osoba po porodzie bedzie mogla to jesc?? Na co mialyscie ochote - i co moglyscie jesc po porodzie?

Gość miaaa...23
Hmmm...jeżeli mama będzie karmiła piersią to niestety nie może jeść wszystkiego :( Ja np.napiłam się czekolady i mała dostała wysypki. Niestety bardzo krótko karmiłam piersią więc nie wiem dokładnie czego nie można jeść w tym okresie.

Z cytrusami Cie pogonią(nie można jeść) więc nawet nie zabieraj.Możesz wziąść wode nie gazowaną,Delicje tez odpadają bo z czekoladą.Mozesz zabrać jabłka.Ciastka bez orzechów i czekolady,krakersy.....

Gość miaaa...23
A odwidzałam kiedyś koleżankę, która miała cesarkę i poprosiła żebym przyniosła jej serki Danio waniliowe i jakię sok ale nie pamiętam już jaki.

Gość kochanie od teraz
zero cytrusów jabłka najlepiej gotowane - musisz dużo pić więc kompocik jabłkowy polecam - mało słodki !!! i odstawiamy słodycze, a zwłaszcza czekoladę (delicje, wafelki - papa) dla zdrowia dziecka - kolki, alergie, wartościowy pokarm (słysząłaś o tym? ) i z pozytkiem dla sigury poporodowej będzie, prawda?

Gość kochanie od teraz
dla figury* :D

Cytrusy i owoce pestkowe nie są zalecane po porodzie przez jakiś czas, bo jedne uczulają a drugie wzdymają ( oczywiście dziecko , które jest karmione piersią). jabłka jak najbardziej i winogrona i banany też. Wafelki, delicje , biszkopty itd. tez są ok. A do picia to sok z jabłek, czarnej porzeczki albo woda mineralna. ja osobiście jadłam też jogurty.

Gość knjkjokljokj
ja miałam ochote na sen;) A tak na serio, jabłka tak delicje raczej nie bo czekolada, winogrona tak, mandarynki nie bo to z cytrusów ciastka - zwykle biszkopty albo herbatniki, Ja miałam ochote na kanapki z szynką bo przy dziecku łatwo się jadło, tylko świeży chlebek żeby nie kruszyć Soki - jabłko + maliny z caprio, a najlepiej woda i herbatka na laktacje np. Hipp Ale to na po porodzie bo na poród nic nie wolno. W razie cesarki lepiej być na czczo a nawet jak nie to w długim porodzie mogłaby się po jedzonku kupka zdarzyć;)

Co do czekolady to tak jak dziewczyny piszą- może uczulać albo żle na figurę wpływać ale bez przesady- 2 delicje czy kostki czekolady są ok.

Gość sok marchewkowy moze byc

Gość piszcie
oj DZIEKI dziewuszki!!!:) Hmm nigdy nie rodzilam wiec skad mialam o tym wiedziec: Jjeszcze raz dzieki, bo ta wiedza mi wiele zaoszczedzi :) 🌼

Gość knjkjokljokj
hehh.. moja teściowa rodziła 2 razy a do szpitala wpadła ze wszystkim czego nie wolno:/ zapomniało jej się niby;)

zgodze sie,ze cytrusow nie i czekolady....ale czytalam gdzies tu nawet,ze winogrona sa niewskazane (jakas kobietka niby ekspert pisala..w sumie to az krzyczala,ze jak mozna byc tak glupim),bo to potem sie zamienia w alkohol (wino)...jakby tak latwo bylo,to wszystkie zulki jadlyby winogrona.wydaje mi sie,ze przesadzac tez nie mozna.tak liczac to najlepiej,zeby w ogole nie jadlai nie pila,bo woda tez moze byc skazona

A ja myślałam, że tylko mój tata taki udany był:) Nie dość, że przytargał 2 wielkie siaty jakbym tam miała miesiąc być to jeszcze wszystko, owoce i soki- cytrusy!! A i jeszcze mi koszulę nocną kupił w prezencie od szyi aż po kostki, że ledwo w niej chodzić można było heh

Gość piszcie
a jeszcze moze Ktos z Was pamieta ile dni trzymaja w szpitalu po porodzie??? jesli wszystko jest ok ?:)

Gość piszcie
acha juz doczytalam ze po 4 :)

To zależy od szpitala, w niektórych jak czytałam już po 2 dobach potrafią wypuścić:(