Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam taka kolezanke ..

alkohol a dziecko w domu

Polecane posty

No własnie jak to jest pijecie np wino z mezem do kolacji majac małe dziecko w domu ( 2 mies ) ? Nie boicie sie ze np upuscicie dziecko? Moja kolezanka srednio 2 razy w tyg sobie takie wieczory urzadza to jest ok?

Gość nie wpieprzaj się...
pewnie że to jest ok dobrze że z mężem a nie chodzi gdzieś

wino do kolacji-czyli pewnie niewielką ilość-ok Ale ja zawsze miałam obawy, że "jakby co", to kto poprowadzi samochód np do szpitala. Ale takie schizy to miałam jak dziecko było b. małe

Gość mam taka kolezanke..
a własnie chodzi zostawia z nim małego i np raz w miesiacu wychodzi na impreze nie mówie ze jest zła matka co poł godz biega dzwonic sprawdzac co i jak tylko macie serce tak dziecko zostawic i na impreze ?

Gość jakas tam babka
wiesz, wszystko jest dla ludzi, nawet alkohol, ale zaznaczam - dla MADRYCH LUDZI!!! ja akurat nie pilam w ogole alkoholu, jak moj syn byl taki malutki, bo karmilam piersia - i to dosc dlugo, nie tknelam alkoholu do ukonczenia roku przez moje dziecko ale jesli matka nie karmi, to nie widze przeszkod, by napic sie lampke wina, zwlaszcza wieczorem - naturalnie osoba powinna pic (lub nie pic) tyle, ile uzna, ze mu nie zaszkodzi, ani nikomu z najblizszych zwyczajnie nalezy znac swoje mozliwosci uwazam, ze lampka wina, czy jedno piwo przy normalnym czlowieku nie zrobi nikomu krzywdy

Gość jakas tam babka
o nie! na imprezke pozwolilam sobie dopiero jak dziecko mialo 5 lat, no i mialam odpowiednia opieke w tym czasie dla niego

pierwsza impreza gdy dziecko miało 5 lat??? A nie jesteś przypadkiem trochę nadopiekuńczą mamą?

Gość Gabkkkkkoooooooo
No chyba nie zostawia dzieciaka samego tylko z jego wlasnym ojcem, prawda, to juz matka nie moze sie rozerwac i wyjsc do ludzi tak. No i jak nie karmi a napije sie lampke wina (o ile sie nie upija) do kolacji to nic sie nie stanie.

ona karmi butla z tego co wiem . Swoja droga uwazam za dzwne ze potrafiła zostawic 3 tyg malucha i isc na impreze .... Mi by było ciezko chyba

Gość jakas tam babka
hehe... nie, nie jestem nadopiekuncza :-) po prostu nie maialam nawet wczesniej w zwyczaju "balowac" ;-) taka moja natura, rzadko bawie sie na imprezach i nie mam nic przeciwko, jesli matka wychodzi na impreze, jak dziecko skoczy dopiero np. 1 rok najwazniejsze, by dziecko mialo opiekunke i bedzie git ;-)

Gość jakas tam babka
otoz to - w wieku kilku tygodni zostawic dziecko, by wyjsc na impreze, to troche nie teges

lepiej wyjść i się odstresować, a potem z radością zająć się maleństwem, niż robić z siebie cierpiętnicę i całą dobę kaszki, kupki itd Oczywiście cały czas mam na myśli sytuację, gdy dziecko zostaje z zaufanym opiekunem

Ja niestety nie miałam takiego komfortu(karmiłam piersią). pierwsze imprezy, gdy córka skończyła 9 mies

Gość jakas tam babka
wiesz, ja nie czulam sie jak cierpietnica, bylam szczesliwa to byly cudowne chwile, kiedy moglam mlodego przylozyc do cucusia ;-) szkoda, ze to juz nie wroci to bylo wyczekiwane dziecko i wiedzialam z czym sie wiaze macierzynstwo a jesli ma sie obok fajnego partnera, ktory dzieli z matka obowiazki przy dziecku, to juz pelnia szczescia! (u mnie, niestety z ta pomoca meza roznie bywalo :-O ale dawalam rade i baaardzo milo wspominam, kiedy syn byl malenki) ech, mysle o drugim dziecku, ale maz nie chce :-(

tak dla wyjaśnienia, bo chyba niejasno się wyraziłam-tych ograniczeń nie uważałam za jakieś nieszczęście. Decydując się na dziecko byłam ich świadoma i niczego mi nie żal Ale jeśli ktoś może wyskoczyć z domu i się "rozerwać" to nie widzę w tym nic złego :-D

Gość troche jakby
o mnie . Mam małe dzieko ma kilka tyg. Czasami wieczorem sobie wypijam lampke wina czy piwo na meczu ale z umiarem . Kocham moje dziecko nad zycie i nie uwazam zeby lampka wina do kolacji była przesada.Mój maz nie pije jak ja wypije troszke wina to on wstaje do małej w nocy a ja rano ( karmie dziecko butelka). Na impreze moze pojde ale jak mała podrosnie i oczywiscie zostawie ja z tata . Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem .

Gość Daj spokój
jeśli mama karmi mieszanką, lampka wina do kolacji nie jest niczym nadzwyczajnym. Wyjść co jakiś czas i odstresować się, też nie. Przecież dziecko ma w tym czasie zapewnioną opiekę drugiego RODZICA.

Gość troche jakby
u mnie sa 3 absoluty i nikt ich nie pije chcesz jozio?