Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bullikkkkk

Psy Agresywne

Polecane posty

Gość bullikkkkk

rasy uznane za groźne: Amerykański pitt bull terier Pies z Majorki Buldog amerykański Dog argentyński Pies kanaryjski Tosa inu Rottweiler Akbash dog Anatolian karabash Moskiewski pies stróżujący Owczarek kaukaski Amstaff ja bym dorzucil Owczarka niemieckiego,Dobermana,Bullteriera bullteriery to tez bojowe psy ,dobermany tez sa agresywne owczarki niemieckie tez sa mojim zdaniem grozne bo wiekszosc jak obronne sluza ale ogolnie lubie te pieski i zalezy tez od wychowania psa jaki bedzie

Gość bullikkkkk
i soryze wtym dziale to zarzucilem ;p niespojrzalem na to hehehe

Gość katowice przepraszaja za feel
Ty masz pojęcie o psach takie jak ja o astronomii czyli żadne!!!!!!!! co Ty wypisujesz?:o OMG

Ja nie uwazam, aby owczarki niemieckie byly grozne i nalezaly do ras agresywnych. Mialam i suke i teraz mam psa owczarka. Dla dziecka sa cudowne i nie zamienilabym na zadne inne. To kwestia dobrego i odpowiedniego wychowania.

Gość bullikkkkk
a skad tywiewsz jakie mam?? pffff a czemutak uwazam owczarki niemieckie tez sa szkolone na obronne i przewznie moga zaatakowac i nieraz slysalem i widzialem ze pogryzl taki pies czlowieka nie jeden raz i co a amstaffy tez sa takie a bullteriery tez sa trudne w wycchowaniu mam bullteria i jest lagodny ale to nieznaczy ze jest potulny;p i moim zdaniem one maja cos w sobie kazdy mowi ze zle traktuja gownoi prawda przewaznie dla szopanu i nieumieja nad pieskiem zapanowac i robi sie zle;p

Gość u mnieee
to ludzie sa grozni nie psy:o

Gość ratlerek tez moze pogryzc

A co powiesz o zwyklych kundlach? Tez bylo wiele razy, ze bezpanskie czy porzucone i pogryzly dzieci... tu juz nawet nie chodzi o rase. Czlowiek, ktory bierze pod opieke psa musi zdawac sobie sprawe, ze wychowanie zwierzaka nie jest latwa sprawa. Jesli ktos nie ma do tego reki, to pozniej sa skutki takie a nie inne. Mawet jamnika mozna wychowac na takiego, co pogryzie kazdego, ktory wyciagnie reke.

Gość bullikkkkk
a kundelki sa fajne !! moja suczka dogaduje sie z malymi psami ale jak widzi jakiegos amstaffa albo pitbulla to szczeka niewiemczemu i jakos niemacha ogonem ;p a przeciez nieuczylem agresji do psow taka juz jest

Pies w stosunku do psa.. to chyba norma, ze niektore sie nie lubia. To tak jak z ludzmi :) Tez mialam kundelka... nie lubial zadnych psow plci meskiej, ale dzieci kochal i uwielbial, nigdy na zadnego czlowieka nie warknal chyba, ze powiedzialam "bierz" wiec jak widzisz kazdy piesek jest do ulozenia, niektore tylko potrzebuja odpowiedniej tresury i zelaznej reki.

Gość blada gienia
a chiułała :D:D:D: pogryzie Ci spodnie :D:D:D:D i co też niebezpieczny:>?:D:D:D prosze cie:O

Gość dopisz jeszcze yorki i durnych
forumowiczow (patrzac przy tym w lustro, moze wyciagniesz jakies wnioski).

Gość zgadzam sie moj owczarek
jak widzi idiote to robi si agresywny

Gość ludzie dajcie spokoj
przeciez zawsze winny jest czlowiek. zwierze to zwierze, nawet jesli sa "rasy agresyne" to zostaly przez czlowieka stworzone. pies dobrze wycowany (podobnie jak czlowiek) ne zrobi nikomu krzywdy jesli jemu sie krzywdy nie zrobi. zwierzeta nie sa zle. czasem sie bronia przez zlymi ludzmi.

Gość ludzie dajcie spokoj
*wychowany

Faktem jest, że niektóre rasy są agresywne i w niektórych przypadkach nawet dobre wychowanie nie pomogło. Moim zdaniem ludzie, którzy się decydują na zakup psa rasy uznanej za agresywną powinni nie tyle przejść jakieś testy psychologiczne co szkolenie na temat jak wychowywać takiego psa. Na temat dobermanów to słyszałam i czytałam, że te psy mają problemy w póżniejszym wieku, ponieważ ich mózg rośnie całe życie i potem występuje ucisk, bo wiadomo czaszka już nie rośnie- ale nie wiem na ile to jest prawdziwe. Ja nie uważam owczarków niemieckich za agresywną rasę- to jest po prostu rasa, która jest wszechstronna- nadaje się i jako pies przyjaciel i jako przewodnik i jako stróż czy ratownik, wszystko zależy od wyszkolenia. Ja osobiście nie zdecydowałabym się na psa typu rottweiller czy doberman albo amstaff- sama odczuwam lęk wobec tych psów, więc na pewno nie byłabym odpowiednim właścicielem. Mam za to Malamuta Alaskana i to był strzał w 10:) Tyle, że te psy naprawdę potrzebują bardzo dużo ruchu, bo inaczej są po prostu nieszczęśliwe...

Gość chcem bokserka
ja chcialbym boksera miec nigdy nie mialem psa chcialemmiec amstaffa lub te inne pieski tegotypu ale mam lek przednimi ale chcialbym miec takiego co przypomina troche czy bokser byl by dobry czy maja lagodne usposobienie ?