Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .....................--.

Masturbacja jedyną przeszkodą w religijnym życiu

Polecane posty

Gość te autor
czyli ty nie odbierasz bogu tego prawa (bo niby i jak?) ale twierdzisz ze jak robią to autorytety to jest ok?

Gość -=
do ślubu bym chciał mieć kochanke a pozniej to juz z zonka :o tak bym chciał zrobic ale nie mozna 😭

Gość te autor
odnosze wrazenie ze tobie sposób rozumowania zatrzymal sie nie na poziomie podstawówki (tak jak to juz ktos stwierdzil) ale na pozimie sredniowiecza.

Gość a ja jestem mężątką
wiesz co...znajdź sobie dziewczynę...skończą się Twoje problemy ( a najlepiej taką z duuuużymi potrzebami ;) )

> ja nie odbieram Bogu jego prawa do decydowania tylko mówię, że z > tego co wyczytałem to mały procent ludzi pójdie do nieba poczytaj trochę więcej i dowiesz się, że Kościół nie powiedział nigdy ani o jednej osobie, ze poszła do piekła, natomiast jest mnóstwo takich które zostały ogłoszone świętymi i wiadomo że są w niebie :P pomyśl o tym przez chwilę ;)

Gość te autor
Nie tak do konca wiadomo poniewaz my tego wiedziec nie mozemy. Kosciół tez nie. Święci to nie ludzie którzy sie dostali do nieba tylko ci, których kosciół daje nam jako przyklad do nasladowania. Ale zgadzan sie z twoją rada aby autor tego tematu poczytal troche wiecej... i to niekoniecznie ksiązek ze kasięgarni sw Jscka ;)

Gość te autor
Jacka mialo byc

> Nie tak do konca wiadomo poniewaz my tego wiedziec nie mozemy. > Kosciół tez nie. Święci to nie ludzie którzy sie dostali do nieba tylko ci, > których kosciół daje nam jako przyklad do nasladowania. Święci są ogłaszani przez Papieża, spadkobiercę św. Piotra któremu Jezus powiedział: "Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie" tekst według Biblii Tysiąclecia

Gość darthvader
Ludzie, czytam wasze posty i ubolewam nad tym że w 21 wieku żyją jeszcze tacy ludzie jak wy. Istniały przed człowiekiem tysiące innych gatunków zwierząt które utorowały drogę dla powstania człowieka, nasz czas też kiedyś minie i powstaną kolejne gatunki. Najgorsze w całym waszym obłędzie jest to że nie rozumiecie że istota ludzka okazała się tak egoistyczna że stworzyła sobie wyimaginowanego boga i nazwała się synem bożym. Religie powstają w celach politycznych po to aby na świecie panował względny porządek, aby człowiek bał się czegoś ( coś w stylu, jak bedziesz nie grzeczny to przyjdzie baba jaga) Nazywacie się katolikami a jeśli się nie mylę (raczej nie, byłem 6 lat ministrantem i 7 lektorem) to bóg ma być mądrością tak?, na pewno ten wasz bóg chciałby widzieć was mądrymi, niestety ale on siedzi i się śmieje z was (czemuż by sądzić że bóg nie ma poczucia humoru) rozżalającymi się nad waleniem konia, gdzie wasza męskość? chce ci się walic konia to robisz to bo jest to twoja potrzeba biologiczna jesli nie masz obeznie partnera sexualnego. Przetrzymywanie zbyt długo materiału genetycznego w jądrach prowadzi do mutacji i stanów nowotworowych. Ja wierze że istnieje jakaś moc która stworzyła ten jeszcze nie pojęty dla ludziego umysłu wszechświat, ale to nie znaczy że musze go nazywac panem bogiem (za pewnie nie ma penisa) ani nie muszę klekac przed zlotym ołtarzem, patrzeć się jak cielak w malowanie niebo i powtarzac dziesiątki razy tą samą regółkę zwaną zdrowaś maryjo. Stworzyła mnie moja matka, mam swój czas na tym świecie i żaden bóg nie będzie nakładał na mnie nakzów czy zakazów, wiem bez niego co to dobro a co zło, gdy mogę to pomagam, gdy się należy to opluję. W głowie mi się nie mieści jak czytam takie bzdety co wypisujecie. jakiś pierdolniety niedorobiony ksiązulek powidział wam że to życie to marny pył i liczy sie to co bedzie później, pewnie że się liczy, ale dojdę tam swoją drogą, po drodze onanizując się pare razy, zostanie coś po mnie, ale nie żadne niebo czy piekło, co to kurwa jest niebo czy piekło, posłuchajcie sami siebie... jeśli wasz wszechmocny bóg zatopił swego czasu tysiące egipskich żołnierzy ( którzy mieli żony i małe dzieci ) i ocalił żydów ( co teraz wyprawiają w palestynie ?) to ja dziękuję za taką kłamliwą, wstrętną, wyimaginowaną i nadającą się dla idiotów wersje boga. liczy sie wiara w 2 czlowieka bo to on sie liczy i tylko on moze ci pomóc. Jesli powiedział Jezus jesli twoje oko jest przyczyna grzechu to wydłub je itd. ja dodam że na upartego mozecie sobie uciąć jaja jeśli tak bardzo boli was wasza męskość... weźcie sie w garść zagubieni bo kazda religia i kazdy jej wytwór to kłamstwo i celowy cios w ludzki rozwój intelektualny. Nie bójcie się żyć bo życie jest realne i dzieje się tu i teraz, nie bójcie się otworzyć zamkniętej księgi ani zerwać owoc z drzewa zakazanego, bowiem gdyby sie nie upadało nisko nie wiedziało by się co to upadek czyli zatraciła by sie granica między dobra ze złem, tym samym tracilibyśmy nasze człowieczeństwo tak pełne kontrastów i stali sie marionetkami. Ja jestem człowiekiem!! ( dla skrajnych fanatyków: nie przemawia przeze mnie szatan ) mówie co myśle, mysle wiec jestem. P.S. moje gg dla chcących pogadać... i Pań żądnych wrażeń... :) 9907294

no wkońcu jeden mądry.Jak kościół chce zakazać masturbacji to niech zacznie od siebie.A pozatym kto powiedział, że to co czytamy teraz w piśmie świętym to prawdziwe słowa Jezusa, skoro biblie przez setki lat ulegały przekładom,tłumaczeniom i były dostosowywane do ówczesnych potrzeb kościoła.Tylko po to żeby kościól, miał większą władzę nad ludźmi.A w biblii jakoś nie doczytałam, że masturbacja jest zła.Może mnie na religii wtedy nie było.

a pozatym nie wiem czy to tylko moje odczucie ale koścół zabrana wszystkiego, czego sam robic nie może i potępia to co sam robi wiec gzie tu sens i logika..sami sie pogubili we własnych kłamstwach

i oto do czego prowadzi religia katolicka, nie rozumiem jakie pranie mozgui trzeba przejsc zeby uwazac ze naturalna odwieczna potrzeba czlowieka jest jak wy to nazywacie grzechem, to wynika z natury czlowieka i nie jest niczym zlym, tak nie stosuj antykoncepcji narob sobie 10 dzieci i biegaj do mopsu poracha

Gość darthvader
szatan wali Cię w dupe

Gość satanistyczny mistrz wojny
666 AVE SATAN 666 666 AVE SATAN 666 666 FUCK CHRISTIANITY 666