Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BedeMama

Ile u was trwało krwawienie,plamienie po CC?!?!

Polecane posty

Gość BedeMama

Bardzo proszę o odp... Na początku zapewne podpaski tradycyjune nie wystarczą?Poźniej pewnie zmniejsza się krwawienie i wystarczą podpaski? Jak długo taki stan może sie utrzymywać oraz po jakim czasie pojawił sie u Was "normalny okres"??? Dzięki....:)

Gość BedeMama
pozwolę sobie podnieść ;)

jakies dwa tygodnie...a co do podpasek to od poczatu uzywalam always ze skrzydelkami i bylo ok-te specjalne niby poporodowe sie nie sprawdzily,przynajmniej u mnie

a co do okresu to zalezy czy bedziesz karmila piersia.jak tak to chyba dosyc pozno,nie orientuje sie za bardzo bo nie karmilam piersia wiec ja dostalam dokladnie po miesiacu.pozdrawiam

U nie to trwało ok. 3 tygodni. Też uzywałam alwaysów ze skrzydełkami, takich większych. W zupełności wystarczyły. A co do okresu to jeszcze nie miałam (syn 3,5 miesiąca), bo karmie piersia i dodatkowo biorę tableki anty dla mam karmiących piersią, a przy nich okresu sie nie ma.

Gość ok 3-4 tygodni
podpasek poporodowych używałam tylko na obchodach leżąc w szpitalu ;) później rewelacja sprawdziły sie zwykłe bella ze skrzydełkami tyle że te duże chyba na noc.....

Gość Lola.....240
U mnie natomiast niecałe dwa. W pierwszych dniach używałam podkładów poporodowych, później dużych podpasek, później normalnych aż przeszłam na wkładki.

Gość Mama 2008
U mnie po pierwszym porodzie (cesarka) krwawienie trwało 4 tygodnie, potem od razu dostałam okres. Nie karmiłam dziecka piersią wcale. Natomiast po drugim porodzie (też cesarka) krwawienie trwało.......9 tygodni (słownie: DZIEWIĘĆ :) ). A potem od razu dostałam okres. Karmiłam dziecko piersią. Tak więc, jak widać, bywa różnie.

Ja po cesarce używałam tych podkładów poporodowych tylko w szpitalu przez 5 dni, potem w domu Bella ze skrzydełkami, ale tych normalnych, chyba przez ok 1,5 tyg aż przeszłam na wkładki. Łącznie krwawiłam ok 5 tygodni, w sumie nie można nazwać tego krwawieniem, tylko plamieniem lub brudzeniem (pod koniec nie była to raczej krew). Pierwszy okres dostałam po 7 miesiącach, a karmiłam piersią. To jest jednak sprawa indywidualna ;)