Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła samotna z wyboru

Czy wymioty zawsze wystepuja w pierwszym trymestrze?

Polecane posty

Od tygodnia miewam dosyc uciążliwe wymioty jestem w 3 mc ciązy tez tak macie ?Jak przechodze kolo kebeba to od razu mam mdlosci a kiedys uwielbiamam samo mieso :-(

Gość kama23
Nudności i wymioty podczas ciąży dotyczą około połowy ciężarnych kobiet. Jest to spowodowane prawdopodobnie zmienioną gospodarką hormonalną organizmu. Wymioty w ciąży są zwykle nieprzyjemne, ale w większości przypadków nie są niebezpieczne. Tzw. poranne nudności występują głównie w I trymestrze ciąży jednak w przypadku ciąży bliźniaczej mogą utrzymywać się nawet do jej końca. Istnieje ścisły związek pomiędzy hipoglikemią (tj. niedocukrzeniem) a nudnościami, dlatego wskazane jest rozpoczynanie dnia od niezbyt obfitego posiłku i stosowania zasady małych porcji także w ciągu dnia. A oto kilka z wielu rad pomocnych w pokonywaniu opisywanych dolegliwości: * Zanim wstaniesz z łóżka zjedz sucharka, krakersa, płatki zbożowe, które powinnaś zawsze mieć przy łóżku * Po posiłku usiądź prosto a unikniesz sensacji żołądkowych * Nie przejadaj się, jedz małymi porcjami najlepiej co 2 - 3 godziny * Pij zupy i napoje pół godziny po posiłkach stałych * Unikaj potraw ciężkostrawnych * Jeżeli lubisz to pij herbatki ziołowe np. z mięty pieprzowej, maliny, mniszka lekarskiego, majeranku, rumianku a w szczególności z imbiru , który jest naturalnym środkiem zapobiegającym nudnościom i wymiotom * Zadbaj o odpowiednią ilość witamin z grupy B (B 6) * Unikaj zapachów związanych z jedzeniem * Więcej odpoczywaj

dzieki no wlasnie ja z rana to takie mdlosci mam ze szok,jej suchary,kiedys uwielbialam slodycze i tez mam mdlosci na sama mysl nawet,dzis kolezanka postawila w pracy eklerke ja na nia patzre i czuje ze zaraz zwymiotuje:-(dziewczyny ile czasu te wymioty mnie beda meczyc???????

Gość niestety nie zawsze
moja siostra rzygała przez całą ciążę i niestety od 6 m-c leżała z tego powodu w szpitalu.....

ehhhhhhh to mnie pocieszylaś:-(

Wymioty nie muszą Cię męczyć przez całą ciążę, ustępują zwykle po pierwszych 3 miesiącach. Oczywiście nie zdarzają się każdej kobiecie. JA obecnie jestem w 4 miesiącu ciąży, przy pierwszej nie wymiotowałam w ogóle, a w tej chwili do 3 miesiąca prawie non stop! Jeśli będziesz u ginekologa powiedz mu o tym, bo uporczywe wymioty mogą doprowadzić do odwodnienia, a do tego nie wolno Ci dopuścić! AJaprez te 3 miesiące schudłam 7 kg i znalazłam się 2 razy w szpitalu, musiałam byc dopajana kroplówkami. Ginekolog może ci również przepisać czopki przeciwwymiotne. Życzę powodzenia, obecnie też mi się to zdarza, czasem już nie mam siły, ale wierzę,że będzie lepiej!

Gość smutnaaaaaaaaaaaaaaa
kumpela miala do 5 misiaca, az w szpitalu wyladowala z podejrzeniem odwodniania, miala kroplowki,ale na razie ok

Hej ...wymioty moje nie sa takie uciążliwe jak mdlosci ktore mam non stop ... najbardziej i przeszkadza to w pracy ....Duzo pije wiec mam nadzieje ze odwodnienie mi nie grozi:-(

moje nudności zaczeły sie ok 7 tyg,trwaly jakieś 10 dni,nie wymiotowałam wcale:) Bądź dobrej myśli:)

Dzięki agawa ..och dzis caly dzień się zle czulam,wymiotowalam 4 razy:-( Mam nadzieje ze to minie ,bo jak tak ma byc to ja nie chce byc juz ponownie w stanie blogoslawienstwa