Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olalalalalalalalalala

Czy w tej sprawie nalezy i mozna naciskać na faceta??

Polecane posty

Otoz historia skomplikowana, bylam w pracy za granica, poznalam swietnego faceta ale postanowilam wrocic na stałe do Polski do szkoly. I tak sobie mysle ze to swietny facet znamy sie prawie 1.5 roku tz tyle ze soba jestesmy i ja nie bardzo wiem jak mam z nim o tym wszystkim pogadac. Bo ja juz niechce mieszkac za granica tylko w polsce On natomiast chce jeszcze pobyc za granica i wrocic do polski ale za ile to on niewie.A i w polsce mieszkamy od siebie o 400 km No i powiedzmy moglabym jak skoncze szkole wrocic do niego i pomieszkac z nim max 3 lata za granica i wrocic do polski i niebardzo wiem jak mam mu to powiedziec zeby si ejakos zdeklarowal. No i jeszcze jedna kwestia raczej woalabym jak pojechalabym do niego na te max 3 lata zeby sie jakos zdeklarowal zareczyny czy cos, bo raczej nie usmiecha mi sie po szkole w polsce rzucanie kariery (co prawda jeszcze jej nie zaczełam) rodziny zanjomych zeby wyjechac do niego bez zadnych deklaracji. I pytanie jak mam mu to powiedziec zeby nie pomyslal ze jestem zdesperowana czy cos.Doradzcie mi prosze

Gość ReC
Myślę, ze dla Ciebie to dobry moment by zobaczyć czy facet myśli o Tobie poważnie... a swoją drogą zaręczyny powinny wyjść z jego strony a nie tylko dlatego, że Tobie się widzi pierścionek na palcu jako ewentualne koło zapasowe gdy Twoja "kariera" się nie powiedzie...smutne to.

nie bardzo mnie zrozumialas/es ja mam 27 lat a on 30 i zastanawiam się czy zostac wr Polsce i tu robic kariere czy wyjechac dla niego za granice na kolejnych pare lat. Widzisz niebardzo mi sie usmiecha jechac bez zadnych deklaracji, bo rownie dobrze te deklaracje moga nigdy nie nastapic a ja wroce do polski przykladowo w wieku 32 lat bez doswiadczenia zawodowego w polsce i co gorsza bez tego jedynego. Wiesz zalezy mi na nim bardzo, i moge wcale nie pracowac w zawodzie tylko byc z nim zagranica z tym ze z mojej strony to wlasnie deklaracja- deklaruje ze z nim bede na kolejne lata na rzecz mojej kariery rodziny domu znajomychwiec on tez moglby jakos sie zdeklarowac o to mi chodzi

Gość ReC
Moje zdanie---> każda kobieta powinna być w stanie sama siebie utrzymać, zarabiać tyle by w razie czego móc facetowi powiedzieć "baj baj" Masz 27 lat tak? pracujesz? Zamij się pracą, ugruntowaniem swojej pozycji zawodowej...a jesli jemu na Tobie zalezy to sam Ci się oświadczy. jesli nie... to jest dupkiem:) Swoją drogą nie rozumiem dlaczego to Ty masz rezygnować z pracy i wyjechać? Przecież on może znaleźć pracę blisko Ciebie? nie warto tak poświęcać się...

jasne ze go kocham i to bardzc co (co prawda jeszcze nie powiedzialam mu tego ani on mnie) i chce z nim byc i to bardzo ale tak srednio usmiecha mi sie mieszkac za granica i pracowac w jakiejs bylejakiej pracy i zyc z chlopakiem - miedzy bogiem a prawda pomyslcie to sa wyspy nawet nie moge sobie nic kupic telewizora lodówki bo w razie czego jak z tym wroce ? nie moge mieszkac tak jak lubie bo nie bede malowala mojemu chlopakowi mieszkania, no ale jak bysmy byli nazeczestwem to zmienilo by sie wiele - przynajmniej wiedzialabym na czym stoje atak echhh latka leca

z deklaracji można się zawsze wycofać nawet się rozwieść można :P ale karierę można też robić za granica... chyba nie chcesz tam siedzieć 3 lata tylko mu piorąc i gotując

Gość ReC
PRZECIEZ TO FACET POWINIEN LATAĆ ZA KOBIETĄ A NIE ODWROTNIE...;/ czemu on nie miałby zrezygnować dla Ciebie z pracy tam i przenieść się do Twojego miasta???? czy tylko ja mam idealnego faceta??? w głowie nie miesci mi sie zeby dziewczyna iegała za facetem?;/;/;;

ReC- no wlasnie niby tak on moze znalesc prace blisko mnie z tym ze ja w polsce jak narazie chodze do szkoly i usilnie szukam pracy ,w moim zawodzie kariere buduje sie latami a on ma tam swietna prace swoje mieszkanie (no i trzymaja go jakies tam zobowiaania finansowe tz co do mieszkania tz splaca je i musi robic to jeszcze z 10 lat no moze krocej )wiec nie moge mu wpoeidziec rzucaj prace olej mieszkanie i przyjedz do mnie j ani emam pracy a i z mieszkaniem srednio

a ja wygrałem życie - hmmm ni ekazda kariere mozna robic za granica a pracowac tam gdzie jest praca to takie srednie dla mnie

na przyklad zajmowac sie energia słoneczna w kraju gdzie pada caly czas deszcz i nie ma słońca zajmować sie energia wiatrową w karju w którym nie ma wiatru pracować w przemyśle koksowniczym w kraju w którym nie ma kopalń byc prawnikiem polskim w innym kraju bez minimum 4 letniego przeszkolenia no jest jeszcze wiele prac

Uwazaj kochana na swoje decyzje. Ja podjelam podobna i bardzo tego zaluje, chyba cale zycie bede placic jej konsekwencje.