Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlaZłotoRyj

Ból Jajników !! POMOCY

Polecane posty

Gość OlaZłotoRyj

Witam .. Od paru dni pobolewał mnie jajnik z prawej strony myślalam że jestem przed miesiączką bo zazwyczaj mam takie objamy ale wczoraj gdy leżalam w łozku nagle zaczoł mnie boleć tak mocno dół brzucha dostałam momentalnie gorączki pot ze mnie leciał niesamowicie i zaczełam wymiotować do tego traciłam świadomość pojechalam wczoraj do lekarza gdzie nie chcieli mnie wogole przyjąć czy któraś z was miała coś podobnego i coś u niej wykryto ? Z Góry Dziekuje

Gość martnka82
torbiel jajnika to moze być. ?? U mnie tak było. Idz do ginekologa. Nie moza tego lekceważyć.

Gość stara mysz co traci szczurem
albo do chirurga bo moze to byc tez wyrostek

Gość OlaZłotoRyj
Czy u was tak samo zlikwidowali pogotowia ?! wczoraj gyd chcialam pojechac to nigdzie mnie nie chcieli przyjac ginekologa mam od 10.00 wiec szybko pobiegne mam nadzieje ze nic powarznego teraz juz mnie tak nie boli ale jak kaszlne kichne to masakra :( albo jak wcigam brzuch to to samo :(

Gość mi pękł
jajnik. Zaczęło się to od bólu jak bym miała mieć biegunkę( przed okresem też tak mam).Jakieś takie kręcenia nieokreślone.W ciągu całej nocy nasilił się tak , że nad ranem dwa razy zemdlałam.Przyjechało pogotowie i stwierdzili że to jakaś kolka lub nerwoból międzyżebrowy. Po zastrzyku przeciwbólowym odrobinę przestało boleć ,ale nie tylko troszkę.Mąż zawiózł mnie do lekarza ,który stwierdził zapalenie wyrostka robaczkowego( brzuch bolał wszędzie, ale przy ucisku najmocniej po prawej stronie).Później był szpital,kilka razy powtarzane badanie usg i operacja.Po wybudzeniu GINEKOLOG (miał mnie operować chirurg) bardzo mnie przepraszał za pomyłkę w diagnozie. Okazało się , że po otwarciu miałam w jamie brzusznej krwotok wewnętrzny. Wyrostek był w porządku , ale jak już mnie rozcięli to go usunęli. Okazało się że pękł mi prawy jajnik i aby go usunąć rozcięli mi jeszcze brzuch jak do cesarki. Najlepsze w tym to ,że lekarz z karetki twierdził ż nic mi nie jest. A na pytania męza o to czemu zemdlałam stwierdził że widocznie mam bardzo niski próg bólu i byle kolka doprowadza mnie do utraty przytomności.

Gość OlaZłotoRyj
Aż się boje iść do ginekologa :( jak się okaże że nie bede mogła miec dzieci to wogole sie zalamie :( mi pekł - a jak z tobą było możesz mieć dzieci wszystko w porządku u Ciebie ? 3maj się ciepło :*

Gość OlaZłotoRyj
Byłam u tego ginekologa i przepisał mi antybiotyk i tabletki Kaflex Diclac czy ktoś je też zażywał ?

Gość mi pękł
na szczęście już miałam dwójkę i raczej więcej mieć nie chcę . Ale ordynator na ginekologii zapewniał ,że jeden jajnik wystarczy do owulacji.

Gość mi pękł
keflex to antybiotyk a diclac jest przeciw bólowy i przeciw zapalny