Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamadzidziusia

Ułozenie poprzeczne miednicowe płodu

Polecane posty

Gość Mamadzidziusia

Witam mamy.W 23 tygodniu ciąży mój mały lezał sobie poprzecznie miednicowo.Przeczytałam ze u pierwiastek płód z takiego ułozenia rzadko sie odwraca główka w dół i poród zawsze przez cc(to wiadomo), no i wkrótce po 33 tygodniu ciąży.Jakie są wasze doswiadczenia?Czy Wasze dzieci tez sobie tak lezały i jakos sie odwróciły?

Witaj U mnie jeszcze w 36 tyg. było położenie poprzeczne, lekarz dał mi na 2 tyg za zmiane :) było cc zaplanowane :) a potem mały dał rade sie przekręcić i było już główką do dołu. poród odbył sie siłamu natury. spokojnie macie czas ułoży sie :) a jeśli nie to trudno ważne żeby maleństwo było zdrowe.

mój malutki w 30 tygodniu przekręcił się z poprzecznego na główkowe. później znów coś wykombinował i leżał poprzecznie kilka dni. w 34 tygodniu był znów główkowo, ale z tego co czuję znów się przekręcił, tym razem nie zupełnie poprzecznie ale tak dziwnie leży. on jest baaaaaardzo ruchliwym dzieciaczkiem, więc pewnie do wieczora znajdzie odpowiednią pozycję :P jest dość duży, ale ja mam dużo wód (górna granica normy) więc może sobie tak fikać. spokojnie macie jeszcze dużo czasu na przyjęcie odpowiedniej pozycji :)

Ja tak miałam ale młoda się później przekręciła wprasowała w kanał rodny a i tak się skończyło cc:-/ ni ma na to rególy:D

Gość Mamadzidziusia
Dzięki dziewczyny , mały dzisiaj kopał bardzo wysoko, to moze trochę się odwrócił.Narazie jest 25 tydzień, wiec poczekam cierpliwie:)