Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryba076

Kto zna dobry sposób na pozbycie się torbieli na jajnikach!!!

Polecane posty

Gość ryba076

Mam po jednym na obydwu jajnikach, na lewym ma już prawie 5 cm, na prawym 2,5cm. Tabletki nie pomagają, chcę uniknąć operacji. Poradzcie jakieś dobre sprawdzone sposoby, prosze!!!

Gość ryba076
ginekolog wie, operacja, dał mi jeszcze dwa miesiące, przez ten czas mam używać progeteronu w żelu. Ale pytam, o wszystkie mozliwe sposoby, niekonwencjonalne też, cokolwiek co komuś pomogło... To dla mnie bardzo ważne.

Gość ryba076
progesteronu*

Gość ryba076
Finka, proszę napisz tutaj.

mojej matce pomógł czosnek wiem ze jadła dużo 3 lub 5 ząbków ale tylko polski jadła bo chiński nie ma lepiki co po przekrojeni sie czuje

Gość ryba076
ale jak długo jadła ten czosnek? i wątroba jej nie padła?

Gość paulusia88
5 i 2,5 cm to dość duże torbiele... Nie sądzę, że da je się wyleczyć hormonalnie albo nawet czosnkiem... Ja jestem ewenementem w kwestii torbieli na jajnikach... a właściwie torbieli okołojajnikowych... Miałam torbiel wielkości 12x8 cm... Ostro co? :D To tak, jakbym cały czas nosiła w brzuchu półlitrową butelkę... :D Była operacja, wszystko w porządeczku :) Nie bój się operacji, lepiej uciąć to i tamto, a ochronić jajniki i drogi rodne...

Gość też o tym słyszałam
niestety torbiele powstają od zaburzeń hormonalych i mają tendencje do nawrotów wszystko przez zachwianą równowagę między estrogenem (za dużo) a progesteronem w II fazie cyklu (za mało) mam ten sam problem ale u mnei przez te zaburzenia pojawiają się mięśniaki i polipy

Gość kkkkkk...
pij siemię lniane

Gość sdfsdfsdfsdf3465tg
wybierz sie do "znachora" na pewno ktos z Twoich znajomych zna medykow naturalnych!

Gość medycyna nniekonwencjonalna
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3900771 przeczytaj nowy post zamieszczony przeze mnie. mojej kolezance oczyscilo jajniki z torbieli, po ziolach chinskich. poza tym miala jedem 8 cm. i pomoglo. warto sprobowac ja tez probuje.

Gość medycyna nniekonwencjonalna
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3900771 przeczytaj nowy post zamieszczony przeze mnie. mojej kolezance oczyscilo jajniki z torbieli, po ziolach chinskich. poza tym miala jedem 8 cm. i pomoglo. warto sprobowac ja tez probuje.

czosnek jadła tylko na kontrole chodziła do lekarza na badania czy się zmniejszają

Gość martulkaaaaa
ja jestem po operacji, naprawde nie ma się czego bać mam pytanie: czosnek polski to taki różowawy? a chiński ten biały? to gdzie dostać ten polski poza krótkim okresem w lecie? bo w sklepach zawsze jest tylko tej biały...

Gość ....finka
Choroby kobiece ---porady ---temat na forum

Gość ostatni moheranin
tasznik przy krwawieniu miesięcznym ,wypadaniu macicy ciśnienie normalizuje wzmacnia mięśnie , ogólnie całego organizmy np wypadanie odbytnicy przepuchlina