Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvvvvvvvvvvvvvv

maca, l-karnityna, pomogla komus zajsc w ciąże??

Polecane posty

Gość vvvvvvvvvvvvvvv

moj mąz ma słabej jakosci sperme, od tygodnia bierze l-karnityne, witamine e, c, cynk, no i od przyszlego tyogdnia zabieramy się oboje za mace, czy po tym będą w ogole jakies efekty, bo juz przestaje wierzyc..

Moj maz bral wlasnie l-karnityne, mace, cynk i selen. Po trzech miesiacach wykonalismy ponowne badanie. Wyniki poprawily sie: -ilosciowo o 100% -jakosciowo...troche. Pojawilo sie 5% plemnikow w ruchu A, a wczesniej nie bylo ich wcale. W ruchu B wzroslo chyba o 10% o ile dobrze pamietam. Tylko co z tego, jak nadal byly ponizej normy:( Moje zdanie jest takie: Zaszkodzic nie zaszkodzi wiec warto brac, ale cucow nie nalezy oczekiwac.

Ja tez mieszkam w UK i nam GP przekazal w wyniki w podobny sposob. Poczekaj jeszcze troche. Na pewno w ciagu najblizszych kilku tyg dostaniesz list z wyznaczonym terminem wizyty u specjalisty. Potem na pewno powtorza badania, Tobie zrobia badanie na droznosc jajowodow, a potem zaproponuja jakies rozwiazania. Uzbroj sie w cierpliwosc, bo ta cala diagostyka zajmie troche czasu. Jesli masz jakies pytania to pisz smialo na maila:)

Gość nie wiem co doradzic
jedzcie dużo ryb, owoców morza, pestki dyni i słonecznika, owoce i kolorowe warzywka w tych pokarmach znajdziecie wszystko co jest potrzebne dla Was i dla Waszych panów

Gość vvvvvvvvvv
dominka , dzięki za wsparcie:), wczoraj bylam na pierwszej wizycie, wszystko tak jak mowilas, tyle ze z 50% wyszło 91% czyli 3 stopien teratospermi, dostalam skierowanie na monitoring cyklu, jest napisane ze jak owulacja zostanie wykryta to mam się kochac z męzem, nie wiem czemu to ma sluzyc tak na prawde, przeciez mogę sobie zrobic test owulacyjny sama w domu i zrobic to samo, pielęgniarka zapewniala ze da się naturalnie a z tego co ja czytam to jedyne wyjscie to ivf , bo na iui nasienie jest za slabe, dostalam skierowanie na hsg, mąż na prywatne , szczegolowe badanie nasienia, ma wykazac czy są zmiany genetyczne, przeciwciala, bakterie itp, to narazie tyle, dobrze ze w ogole cos sie ruszylo, niezadowolona jestem jedynie z tego ze po mi klamala baba jedna ze da się naturanie skoro szanse są 0

Gość vvvvvvvvvv
i cholera teraz moj mąz wierzy ze nic mu nie jest, i jest zdolny zaplodnic, az sie gotuje we mnie, by w ogole nic nie mowila

Nam tez lekarka powiedziala, ze nie ma sie czym przejmowac, bo przeciez do zaplodnienia potrzebny jest tylko jeden plemnik!?! Brak wiedzy u niektorych lekarzy jest zastraszajacy!:( Tutaj w UK jeden czasami dwa, a w niektorych regionach nawet trzy cykle in vitro sa sponsorowane przez NHS. To chyba jedyna pocieszajaca wiadomosc w tych okolicznosciach. Nam zadnych dokladniejszych badan M nie zaproponowano, ale mnie rowniez zlecono HSG i badania hormonow.

Gość Gryzliiii
Nam też lekarz powiedział, że jeden plemnik jest potrzebny-i faktycznie wystarczył. Mąż ma dobre podejście. Moj tez miał takie i jest efekt "ciążowy" :) ja panikowałam, rozpaczałam, a on brał witaminy, ćwiczył i wyszło. ruch był kiepski, bo zaledwie 35% w klasie B, a A=0%. Co do monitoringu tez miałam, ale nie pomogło. Stres odgrywa także niebagatelną rolę.Życzę powodzenia!

Gość Może nie ma znaczenia ale ..
Polecam Salfazin firmy Puritan's Pride na poprawę spermy. Mam nadzieję, że komuś pomoże jak i nam :)

Gość vvvvvvvvvv
u nas z objętoscią, ruchliwoscią wszystko jest w normach, jedyne co, to te cholerne 91% anomalii, dlatego te dodatkowe badania, mają wykazac czy jego plemniki mają wady genetyczne, przeciwciała itp, z tego co wyczytałam morfolgii nie da się zmienic:( wczesniej bylam w ciązy, ale ciąza obmuarła i to prawdopodobnie przez jego pleminiki.. ryczec mi sie chcę.. juz wlalabym zeby mial ten brak ruchu, czy mniejszą ilosc , tylko nie to

Gość busqueda
smiechu warta ta anglia!!!!nie uwierzycie ale nam gp tez powiedziala ze jeden plemnik wystarczy:/ a gin w polsce patrzyl na nas jak na idiotow jak mu to powiedzielismy:/i trzy razy pytal czy ona sobie zarty robila???dostalismy od niego CLOSTILBEGYT mamy nadzieje ze pomoze:)