Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carramba

Zamieszkanie razem - czy coś zmieni?

Polecane posty

Gość Szurum Burum
To on trochę jest taka święta krowa….zakupów nie robi??? Rodzice wszystko kupują? Chociaż kasę im daje na życie czy siedzi jako darmozjad??? i czeka ąż mam mu obiad poda....i zmyje za niego???

Gość carramba
biało-czarna---pewnie że nie tragedia ;) to akurat spory wydatek - wiadomo. On wie, że chciałby mieć rodzine, dzieci, czesto o tym mówi, tylko jego zachowanie temu zaprzecza - nie dążył nigdy do tego i wcale nie za bardzo wsakzuje coś na zmianę. zaprasał, jak nie było rodziców :D szurum---kiedyś go o to delikatnie zapytałam - rachunki w domu go nie obchodzą, matka jego jest juz na emeryturze, ojciec pracuje na pół etatu (starsi ludzie) czasem mówi, ze cośtam im zapłaci bo nie za wesoło u nich z kasą, tzn. srednio, wiadomo. Nooo nie wygląda to najlepiej, wiem :O A do tego on naprawde nieźle zarabia, dorabia dodatkowo po pracy (jest pracownikiem umysłowym) nie ma żadnych większych opłat, długów itd, wydaje na swoje przyjemności. Ja natomiast mam o wiele mniej ciekawą sytuację materialną (spłacam pożyczkę, raty, rachunki, opłaty, wydatki na codzienne zycie...) Reczywiście mam mieszkanie ale coś za coś :D :P nie mam lekko. Jednak w tym wieku nie wyobrażam sobie mieszkania z rodzicami i już :)

Gość Szurum Burum
Oooojjjjjj Jak dla mnie to lipa :O Gościu świetnie zarabia, mieszka z rodzicami i żyje na ich koszt, mimo, że są starsi ….a emerytury za pewne nie za duże….”czasem coś tam im zapłaci” – jak dla mnie 1/3 opłat za mieszkanie, za rachunki to jego zasrany obowiązek, a do tego zakupy, albo kasa na zakupy…. W końcu mięsko, ziemniaczki, warzywa, chlebek i mleczko też kosztują nie mało …i proszek do prania też nie jest za darmo. Pewnie! Po co ma się wyprowadzać???? I sam ponosić koszty swego utrzymania?? Teraz pytanie…czy Ty chcesz z kimś takim mieszkać??? I iść przez życie? Pewnie jaby się do Ciebie wprowadził to byś Ty płaciła za mieszkanie, bo jest Twoje…. A On by mieszkał na prawach gościa…. Wyprowadź mnie z błędu, jeśli coś źle zinterpretowałam.

dla mnie fakt ze samotny nawet i dorosły facet mieszka z rodzicami nie jest powodem do tragizowania. nie jest milo wracac po pracy do pustej chaty i sieziec w niej wieczorem samemu. jak sie z nimi dogaduje dobrze, ma zapewnioną swobodę, doklada się do utrzymania a nie pasozytuje to co sie dziwic.

Gość carramba
:( dobrze zinterpretowałaś :O no właśnie nie chce ale chyba nie potrafie sie sama przed soba przyznac jeszcze :O bo jednak cośtam miedzy nami jest i on nie zawsze jest taki do końca bee Nie wiem czy on pojmuje to swoje zachowanie, często mu to mówie, mówie jak się z tym czuję. Obiecuje że się zmieni, że sie postara, że mu zależy, ale chciałby żebym ja mu w tym pomogła... żebym była z nim. Czasem powiem coś ostrzej bo już nie wytrzymuje, kisze w sobie różne uczucia i wybucham przy jakiejś okazji - ostatnio w sprzeczce zapytał czy to wszystko znaczy że on nie ma prawa do sczęścia, do rodizny, do bycia z kimś...? :O jezuuuu nie wiem, musiałby zobaczyć siebie jakby 'z boku' oczyma innych ludzi i to ocenić.

Gość carramba
w.w.w.-- tak, nie jest milo wracac po pracy do pustej chaty i sieziec w niej wieczorem samemu ---a ja tak właśnie siedze często :( bo on jest zajęty... różnymi sprawami. I nie dziwiłabyś się że facet w tym wieku nie ma potrzeby usamodzielnienia sie? i chce mieszkać tak ciągle z rodzicami, ile tak mozna?

niektorzy i po slubie mieszkaja z rodzicami, bo tak jest - nie ukrywajmy - wygodniej i czasami taniej. tyle że Twoj mi patrzy na pijaweczkę. mama go przyzwyczaila ze za niego zapierdziela, OK, faceci tak mają, ale żeby im nie dołożyć do rachunków, nie wspomóc a kase przepuszczac... to nieładnie. uwierz mi, nie chcesz z nim mieszkac...

Gość carramba
w.w.w.---"uwierz mi, nie chcesz z nim mieszkac..." :D rozbroiłas mnie szczerze ależ sobie spieprzyłam życie :O i to chyb ana własne życzenie :O nie wiedziałamże tak to bedzie wyglądąc, serio nie zapowiadało się tak..

nie nie kochana spieprzylabys sobie dokumentnie zycie wpuszczając do niego pasożyta. tak naprawde - pomysl - bedzie czego zalowac?...

Gość carramba
czy coś strace? - ponad rok zmarnowany na niego no i fajny sex :P :D bo akurat w tym był dobry :D :D dzięki dziewczyny ;)

Co to jest rok…w perspektywie do całego życia? Może tak zupełnie nie był zmarnowany np. ze względu na udany i satysfakcjonujący sex ;)

Gość carramba
biało -czarna -- ;) :D:D

Gość ei76t58lot68ol

Gość carramba
On sam zaczął rozmowę... po sprzeczce(kolejnej) powiedział,, ze chciałby ze mną zamieszkać... Wg niego lekiem na nasze nieporozumienia, brak poczucia bliskości jest zamieszkanie razem, że od jakiegoś czasu myślał o tym i miał mi to już jakiś czas temu powiedzieć. W ciągu tej rozmowy kilka razy to powtórzył, własciwie nalegał, żebyśmy spróbowali i mieszkali razem. Co o tym sądzicie?

Gość carramba
uupp

Gość wysztafirowana diva
niech zamieszka

Gość upupuppupp

Gość nieeevtb
:O