Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Filipinka88

Czy małe stupki mogą być....?

Polecane posty

przyczyną tego że corcia jeszcze nie chodzi.Ma 13 miesięcy jakieś 75 cm wzrostu a rozmiar bucika 17.Czy tak małe stupki mogą jej przeszkadzac w utrzumaniu równowagi czy może jest to wina zadużych kapciuszków bo najmniejsze jakie znalazłam to 18.Prosze o odpowiedz bo strasznie mnie to nurtuje.

Gość UGFY
STÓPKI!!!!!!!!!!!

Gość marta....
Powiem ci ,ze moj syn w domu chodzi bez kapci w samych skarpetach i tak mu najlepiej.

Gość nie mowi sie stupki
to raz! pisze sie stopki przez O z kreska, to dwa. a poza tym stopy - stopki przez O!

Gość ekati
mój synek w tym wieku dopiero zaczynał chodzić. poczekaj trochę. moje maleństwo jak już załapało o co chodzi to już po tygodniu biegało..

Gość rtrtyrtybvwtertv
przeciez to analfabetka!!!!!!!!!! nic nie robi tylko siedzi na internecie i zmienia obsrane pieluchy i jest ograniczona.

Gość marta....
Dlaczego ograniczona ? znasz ja.Kazda zmienia obsrane pieluchy ,taki urok maciezynstwa:)

Gość mój synek ma 14 miesięcy
i też jeszcze nie chodzi

W roli wyjeśnienia mam w nsie to czy robię błędy czy nie bo to w tym temacie nie ma znaczenia.i nie życze sobie żeby mnie ktos obrażał.Dla mnie zmienianie pieluch i zajmowanie się córcią to sama przyjemność.

A bez kapci nie chcę małej puszczac bo mamy w domu panele i kafelki a one są śliskie.Sama stoi ładnie w chodziku zasuwa jak szalona i nie wiem czemu nie chce sama chodzic.

mysle ze male stopy nie maja nic do tego, ja w wieku 13mies tez nie chodzilam podobno jeszcze jak masz cieplo w domu to pozwol malej chodzic na bosaka albo w skarpetach antypoślizgowych nieodpowiednie obuwie (za duze /za male) moze bardzo zaszkodzic dziecku ktore dopiero uczy sie stawiac pierwsze kroki

Gość marta....
To moze skarpetki z abs-ami .

Gość marta....
Moze tez nie chce sama chodzic bo ma chodzik ? a raczkowala twoja corka?

Skarpetki ściąga z nog szybciej niż ja jej zakładam a nigdzie nie moge dostac rajstopek z ABS-em.

w chodziku? hmm moze w tym tkwi problem? ja swojego do chodzika nie wkladalam, chodzic zaczal w wieku 11 miesiecy, ale moje kolezanka wkladala do chodzika i tam mala ladnie chodzila ale jak miala isc sama to juz byl problem,dopiero w wieku 15 miesiecy zaczela chodzic bez trzymanki chodzi o to ze w chodziku dziecko nie cwiczy dobrze miesni, tam wzystko jest podtrzymywane dlatego bez chodzika mala nie umie sobie poradzic radze odstawic wkoncu chodzik

filipinka sa takie rajstopki, u nas w kazdym sklepie dzieciecym a na targach jest ich od groma ;) radze dobrze sie popytac

Gość marta....
Taka jej natura , moj tez zaczal smigac w 10 miesiacu a inne pozniej.Trzeba poczekac :)

Chodzik jest ustawiony tak że jak mała chce iśc to musi stanąć na nogi chodzik ją tylko "asekuruje" żeby nie upadła.Jużod ponad miesiąca nie wkładam jej do chodzika.Jak się czegoś chwyci np krzesła to zasuwa jak szalona.

Gość UGFY
masz w nosie błędy?? kobieto ty masz dziecko, za parę lat będziesz mu zeszyty sprawdzać i co chcesz żeby pisało JÓTRO MORZE PUJDE DO SKLEPÓ zastanów się jaki przykład dajesz... ono też pewnie w tedy powie że w nosie ma błędy.. współczuję. jak matka powinnaś przyjąć poprawę błędu z pokorą i zapamiętać że pisze się stópki

Pytałam we wszystkich sklepach gdzie mają dziecięce rajstopki i nigdzie nia mają.Po prostu nie przyworzą.

moja Ola też ma małe stpoy i jej w bieganiu nie przeszkadzaja ;) wiec nie masz sie co martwic ;) a zaczęła samodzielnie ( na dłuższe dystanse chodzic ) jak miała własnei 13 mies ;)

Nie bedę dziecku sprawdzac zeszytów bo mam dysleksję.A jek bedę musiała sprawdzic wezme słownik.Tak jak to robie gdy musze napisac jakieś pismo czy cos w tym stylu.Zeszyty bedzie sprawdzał tatuś.

Gość piękna wandziaa
"W roli wyjeśnienia mam w nsie..." kur...co t oznaczy "w roli wyjaśnienia" ?? ty debilko coś usłyszysz nie do końca dobrze i tak piszesz bzdury, widzę.... Zamiast się pierdolić po kontach było się szkołą zająć, nie dziwię się że dziecko opóźnione w rozwoju psychoruchowym - od kogo niby ma się uczyć???

nie przejmuj sie ,Twoja córcia ma jeszcze duzo czasu na samodzielne chodzenie. co do chodzika ,to sama przekonalam sie przy mlodszym synku,ze bardzo zle wplynal na jego postawe,tez chodzi przytrzymujac sie mebli,zrobi sam kilka krokow,a gdy jest pewny siebie utrzyma rownowage to po paru krokach przechyla sie za bardzo do przodu,wlasnie z winy chodzika.

jej az dziwne, ja kupowalam je dla syna a wczoraj dostala je moja 3 mies corcia u nas sa w kazdym sklepie, na allegro tez sa chodzik mogl opoznic naturanly rytm chodzenia pozostaje teraz nie uzywac go WOGOLE i czekac az corka sama wkoncu sie posci i zacznie chodzic po pokojach

Gość piękna wandziaa
ja też mam stwierdzoną dysortografię i wiem na pewno , że " w roli wyjaśnienia " nie jest objawem tej przypadłości tylko zwyczajnie braków w edukacji i skrajnej głupoty

Gość UGFY
to wystarczyło napisać sorry dysleksja bo takie błędy u matki są rażące a nie że masz to w nosie bo to nie na miejscu gdy ktoś Cie poprawia i chce dobrze

no wlasnie taki chodzik jest jak asekuracja, ktorej brakuje pozniej jak dziecko samo stoi bez chodzika, dlatego moze sie bac wyciagaj raczki do malej na odleglosc paru cm, wez cos ciekawego do reki i trzymaj w odleglosci paru cm od malej - moze bedzie tak zainteresowana ze ruszy w Twoja strone poza tym Twoja corka ma jeszcze czas :) ma dopiero 13 miesiecy