Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dostalam worki ciuchow

niemowlak i ciuchy z drugiej reki

Polecane posty

Co do tematu - ja bym się nie zastanawiała - skoro są w dobrym stanie :) przecież i tak je zapewne wypierzesz i wyprasujesz prawda? a jak w sklepie kupisz nowiutkie to tak samo je chyba będziesz prać i prasować, bo nawet jak będą nówki to nie wiadomo ile osób je wcześniej \"wymacało\"... i jakimi rękami... zatem ja nie widzę różńicy czy zakładać wyprasowane ubranko co było prane raz czy też kilka razy...

Gość ciocia dobrarada
Dokładnie blondyna d zgadzam się z Tobą w zupełności

Wystarczy porządnie wyprac i wyprasować. Nierozumiem podejścia że używane ciuchy dla dzieciaczków są bleee! A czy ktoś pomyślał że kogoś może być nie stać na nowe ORYGINALNE ciuszki???? Ja sama też dostałam używane ciuszki po córce mojej kolezanki i bede swoje dziecko w nie ubierać. Czy się to komuś podoba czy nie! To jest każdego indywidualna sprawa.

Ja mam niewiele rzeczy nowych, ze sklepu. Niektóre ubranka moi synkowie odziedziczyli jeszcze po mojej chrześnicy, a ona ma już 15 lat... Uprane, uprasowane. Świeżością pachnące... Kuba w takich chodził od urodzenia i teraz Maciuś też. Piorę w Jelpie, bo dzieciaki maja delikatna skórę, ale czasem odplamiam coś w Vanishu. Potem jednak piorę jeszcze raz w Jelpie i dodaję płynu Jelp do płukania. Kiedys próbowałam prać w proszku dla dorosłych, ale skóra Kuby nie zniosła tego najlepiej. Na Maciusiu wolę nie eksperymentować.

Gość moje zdanie jest takie
nie warzne czy nowe czy po kimś warzne żeby czyste i nie poplaminone.ja też jak moja córka była mała to miałam żeczy urzywane.Edyta26 --Mariquita,Coccodrillo,Reserved i czym tu zaświeciłaś??tandetnymi firmamy??gdzie nie ma co wybrać??

Gość a najprosciej to
wiesz co edita26? ten reeeeeservd..czy jak to sie pisze...to raczej wersja dla lubiacuch byle co :)to zadna marka i zadna jakosc jak chcesz sie tak madrzyc to powinnac o tym wiedziec.ciuchy made in tajwan panienko. wiec jak chcesz zaszalec ze swoim potencjalem portfela to polecam duoz lepsze marki :0 a wam drogie mamy-nie przejmujcie sie editka-dupa nie wie co pisze...chyba tez nie wie na jakim swiecie zyje...no chyba, ze jej krolestwo wystrzelono w kosmos-a nie zdziwila-bym=sie... panienka zapomniala, ze czesc polskich rodzin mimo solidnej pracy, kwalifikacji...nie stac na taki bajer jak ubrania z resssssevd...dzidostwo

ja dostałam ciuszki i sie z tego bardzo cieszę, nie wiem skąd te dylematy. Dzięki ciuszkom nie musiałam kupować wielu rzeczy.

Gość lolka ta od bolka
nie przesadzajcie drogie mamy, za naszych czasow odzidziczalo sie ubranka po wilu kuzynach, w sumie po kim tylko bylo, i co? kazdy byl zdrowy i nie mu nie bylo. A teaz to sie boja nie waidomo czego. Wystarczy ubrac z razy, wyprasowac i git. No chyba ze masz az tyle kasy zeby wydawac na ubranka.

Wypierz, wyprasuj i ciesz się, że Ci się tak udało. Jeszcze zdążysz nakupować ubranek. Pozdrawiam

Przeczytalam tylko poczatek i nie wiem jakie wyrazilyscie opinie, ale nie mam pojecia co maja " zwyczaje panujace w domu " do body przylegajacego na cialo dziecka ??? Pralka wypierze, zelazko wyprasuje i mozna uznac za swieze. Niejednokrotnie spotkalam sie z opinia poloznej, ze noszone ciuszki dla dziecka sa lepsze, bo jest z nich sprana cala chemia , ktorymi sa nafaszerowane jako nowe. Nie potrafilabym zniesc jedynie uzywanych rzeczy przesiaknietych dymem z papierosow. To nie musza byc ubranka, ale zabawki i inne dodatki.

Gość gość
Ja polecam ubranka dla dzieci ze strony allinside.pl, często robię tam zakupy i jestem z nich bardzo zadowolona :D Kupuję przeróżne ubranka, od bucików, bielizny, po sukienki, kurteczki, zawsze modne i po niskiej cenie

Gość gość
nowe ciuchy trzeba wyprać 2 razy zanim się załozy więc juz nie sa takie nowe wystaczy kilka prań i już są uzywane ja mam ciuchy po siostrze i jej synku i teraz nosi je mój syn nie widzę róznicy, mały nie ma alergii, nawet niektóre ciuszki są ładniejsze od tych co ja kupiłam jako nowe piorę w loveli w wysokich temperaturach i daję na dodatkowe płukanie piorę oddzielnie białe a oddzielnie kolorowe białe w wyższej temperaturze tak 60 stopni a kolorowe tak przy 40-50 stopni myslę że to wystarczy daje też płyn do płukania lovela by ładnie pachniało pranie dokładnie prasuję w wysokiej temperaturze żelazka i naprawdę jest dobrze, nic sie nie dzieje, ciuszki pachną po praniu, aż miło, ładnie się prezentują na dziecku, czasem warto od kogoś coś dostać bo po co kupowac wszystko nowe? Nowe niektóre kosztują tyle co ubrania dla dorosłych a dziecko małe tak szybko wyrasta że czasem się coś 3-4 razy załozy i już za małe, mam ubranek dużo więc nie musze też codziennie robic prania piorę co 3-4 dni więc nie jest tak źle