Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzidziadzia

tabu

Polecane posty

Gość Dzidziadzia

moja przyjaciółka powiedziała mi ostatnio, że poroniła kilka lat temu. Zdziwiłam się, bo znamy się dosyć dobrze i nie takie rzeczy sobie mówiłyśmy. Ocyzwiście to była dla niej trauma i koszmarne przeżycie, to jasne, ale czemu to ma taki status strasznego sekretu? zastanawiam się na czym polega to tabu, że wyszscy jakby wstydzą się o tym mówić. spotkałyście się z tym?

Gość Nineczka000
ja mysle, ze to sprawa zalu i traumy wlasnie. Niechetnie mowimy o rzeczach tak bardzo bolesnych.

Gość wewewewe
Ale rzeczywiście jest coś takiego że się nie mówi. Tyle kobiet przecież poroniło a wydaje się, że to zawsze taka indywidualna tragedia....

Gość 300-350 zl za bawienie
ja bym nie mowila z obawy, ze ktos pomysli, ze sie nad soba uzalam. jak stracilam kogos bliskiego to tez staralam sie o tym nie mowic. to byla taka moja wlasna tragedia, ktorej raczej nikt by nie zrozumial.

Gość Mimozu88
pamiętam jak bohaterka serialu "Sześć stop pod ziemią" poroniła i jej matka właśńie tak ją pocieszała, że to się strasznie często dzieje tylko nikt o tym nie mówi. Ale nwiem, czy jej ulżyło.

Gość Dzidziadzia
Nie chodzi mi nawet o ulgę ale o jakieś ogólne, wiecie, WSPArcie wzajemne kobiet. Wiadomo, że każda z nich cierpi, ale nie ma czego ukrywać!

Gość Nineczka000
a moze niektorzy wola cierpiec po cichu...

Gość Dzidziadzia
OK, dzieki,:)

Gość rzeczywiście1111
No tak, tam chyba wszystkie panie po poronieniu, trochę ich jest. nie mawięc dlamatu, chodziaz ja tez zauwazylam jakis strach przed tym tematem i w ogole tym slowem...

Gość Wegrowiec
Może obracasz się w środowisku ludzi przesądnych ;)