Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ludzika

ciaza po tabletkach ? - podzielcie sie doswiadczeniami PLS

Polecane posty

Witam! Czy ktoras z Was zaszla w ciaze w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek anty? Jeszcze nie bylam u lekarza, mam dopiero termin na 20 listopada. Z internetowych kalendarzy wychodzi, ze bede rodzic okolo 6 lipca i jestem 7 tygodniu ciazy! ach... mam metny mocz? martwi mnie to! i 2 testy pozytywne! ale gdzies przeczytalam, ze testy bywaja pozytywne, gdy sie ma problemy z ukladem moczowym. Poza tym, to mam JUZ wypukly brzuch!

Jak ci wyszly 2 testy to napewno jestes:) ja nie bralam tabletek,ale moja kolezanka zaszla miesiac po odstawieniu. Idź na usg:)

Kochane zajscie w ciaze mozliwe jest jak sie zapomni wziac tabletke przez 1 dzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja zaszłam zaraz po odstawieniu tabletek :) Synuś rozwija się prawidłowo, ciąża przebiega idealnie - to obecnie mój 27 tydzień :) W razie jakichśkolwiek pytań chętnie odpowiem.

Gość BraaaBruuBriii
ja bylam u dwoch ginekologow. jeden powiedzial, ze po tabletkach szybko sie zachodzi, drugi ze troche czasu minie aby wszystko sie unormowalo.. sama nie wiem, ale dla profilaktyki nie biore tabletek ani innych hormonow juz od roku :)

Nawet!!!!!!!!!!!!!! A co dopiero po odstawieniu miesiac wczesniej????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość malinka z poziomka
ja zaszłam szybko też odstawilam tabletki kupilam folik w aptece nim zdażyliśmy z mężem zaplanowac a tu już ciaza zaraz po odstawieniu powodzenia.

Gość victoria_poznan
moja kolezanka zaszla, nieplanowana , bo ale zaszla. wiec jak widac mozna.

Gość victoria_poznan
dziecko jest zdrowe ma 7 miesiecy

Dzieki piekne:)) za odpowiedzi! Haydi:)) dzieki o to mi chodzilo;))) Jest zdrowy!!!! ciesze sie i gratulacje;)))))))) napisze:) To, ze jesli zapomni sie jedna tabletké to mozna zajsc w ciaze to wiem. WIem rowniez, ze przy tabletkach czesto zdarzaja sie poronienia, ze wzgledu na slaby przygotowanie organizmu do noszenia ciazy, czy jak to tam nazwac. Kolezanka tam miala. Przeciez tabletki wstrzymuja owulacje i zmieniaja godpodarke hormonalna. Poza tym POWINNA mi sie przydarzyc MEGAOWULACJA! no wlasnie ile ja tam jajeczek wyplulam z jajnika? Mam od 6-tego tyg wystajacy brzuch. Co do USG to jest 'NAJPIERWSZA' rzecz ktora chce od lekarza. Boje sie ciazy pozamacicznych (moja kolezanka miala) WIec juz nie dlugo bede wiedziec GDZIE:) a potem ILE mam zarodkow;)) Co do tego ze po tabletkach roznie sie zachodzi to przypuszczam,ze tak jest. Niektore kobiety nie maja owulacji przez kilka nawet miesiecy, bo organizm nie moze zaskoczyc do funkcjonowania fizjologicznego po sztucznym sterowaniu hormonami pochodzacymi z tabletek, a u niektorych kobiet wrecz przeciwnie, wszytsko HULA od poczatku. Moja kolezanka nie miala okresu przez 9 miesiecy po rzuceniu tabletek, zas inna 3 miesiace. Ja za kazdym razem kiedy je odstawialam mialam krwawienie w pierwszym cyklu, przy czym zwykle byl to okres spozniony. To byl moj trzeci raz z odstawieniem tabletek. w kazdym razie co kobieta to jest inaczej! Wolalabym wlasnie poczekac z ciaza kilka miesiecy po odstawieniu i taki byl plan... ale moj maz ustrzelil MI MALUCHA lub maluchy! W sumie to sie bardzo ciesze! W naszym spoleczenstwie mowi sie raczej o tym, ze NIE MOZNA zajsc w ciaze, niz o tym, ze taka sie trafila od pierwszego razu. Ale to tez bywa roznie;) te co nie chca zajsc- zachodza, a te co pragna dzidziusia, staraja sie miesiacami, latami.