Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana kompletnie...

Policystyczne jajniki plus mięśniak macicy, 26 lat

Polecane posty

Jak w temacie - taką mam diagnozę:( czy ktoś z was zna się na tym? może też choruje? mam 26 lat i chciałam za jakieś 5, 6 lat urodzić dziecko, a okazało się, że pewnie nie będę już mogła ;( nie mam teraz partnera i szans na szybkie zajście w ciążę:( jestem załamana:( pomocy ;(

Gość specjalniespecjalnaspecjału
Ja mam to całe pco i do tego torbiel.. lat 19. fajnie... to jest przesrane, ze pozniej jest tak ciezko z dzieckiem...

Łączę się w bólu:( masz o tyle dobrze, że jesteś młodsza... gdybym wiedziała o tym pco choć 3, 4 lata wcześniej, zupełnie inaczej ułożyłabym sobie zycie:( nie wiedziałam, że tak szybko może być u mnie za późno na dzieci:(

heh, no tyle tylko ze ja tez jestem sama i nie zanosi sie na zwiazek... zanim sie dowiedzialam to planowalam, ze pierwsze3 dziecko urodze jak bede miala ok. 21 lat... jesli znajde meza;) no ale teraz juz nie chce nawet planowac...

a co lekarz Ci powiedzial?... ze masz szanse?

Powiedział, że za pół roku mam przyjść z jakimś narzeczonym... myślałam, że mu przywalę, bo skąd ja mu narzeczonego wytrzasnę? z łapanki? ale chodzi o to, że ten mięśniak jest jeszcze na tyle mały, ze gdyby teraz udało się rozruszać jajniki i mnie zapłodnić, to jeszcze miałabym szansę na donoszenie ciąży:(

glupia sytuacja... a tego miesniaka to nie da sie.. usunac(niewiele wiem o miesniakach)?? a nie masz kogos takiego z kim.. moglabys ulozyc sobie zycie..? a co z kolejnymi dziecmi? bylas u innego lekarza?

Powiedział, że za pól roku mam do niego przyjśc z jakimś narzeczonym:( myślałam, że mu przywalę, bo skąd ja mu narzeczonego wytrzasnę?:( z łapanki? :( cholera mnie bierze, tacy lekarze mogliby być trochę delikatniejsi w wypowiedziach... inny lekarz, który robił mi pierwsze usg, powiedział mi niby to samo, ale w zupełnie inny sposób, tak, że nie zrobiło mi się przykro:( chodzi o to, że teraz ten mięśniak jest na tyle mały, że gdyby udało się rozruszać te jajniki i zaszłabym w ciążę, to byłaby szansa na to, że ją donoszę:( za parę lat tej szansy może już nie być:( :(

Najpierw system stwierdził, że nie mogł wysłac postu, a potem okazało się, że jednak go wysłał... stąd ten dubel... Nie można usunąć tego mięśniaka, bo rozcięcie macicy spowoduje, że na pewno nie donoszę żadnej ciąży:( macica pękłaby:( a ja i dziecko od pęknięcia macicy najprawdopodobniej obydwoje ...zeszlibysmy, po prostu:(

Nie mam nikogo takiego. Mam bliskiego przyjaciela, ale nie sypiamy ze sobą i pewnie nigdy nie będziemy. Nie jestem w jego typie, tak to ujmę. Na codzień nie doskwierała mi samotność, do niczego się nie spieszyłam i nie chciałam robić nic na siłę:( i co? lipa:(

Gość ....finka
Doradze jak wyleczyc medycyna naturalna .......

Doradź, proszę

Gość w jaki sposob naciecie
macicy moze spowodować późniejsze jej pęknięcie przy ciąży? Przecież przy cc też nicina sie macicę...

Gość ....finka
.Na gg................