Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wpadeczka

czy tak za pierwszym razem mozna

Polecane posty

Gość wpadeczka

pekla gumka w dni płodne jakie sa szanse ze bede w ciazy .to byl 11dzien cyklu .czy ktorejs z was sie to przytrafilo

Gość wpadeczka
czytam na forum jak kobiety staraja sie po kilka miesiecy, lat.

no owszem, różnie bywa :) niektórym trzeba kilku lat a inne od jednej pękniętej gumki zachodzą :)

Gość wpadeczka
po jakim czasie moge sprawdzic.sa jakies poczatkowe objawy? bo ja od myslenia o tym wszytkie objawy chyba mam. dodam ze jakbym wpadla nic zlego by sie niestalo

Gość polipol
zrób test w dniu spodziewanej miesiączki. jesli takową miałaś niedawno to możesz zrobić już teraz (teoretycznie test wykrywa już po 5-6dniach od zapłodnienia) albo idz do lekarza na badanie, z krwi wykrycie ciąży jest bardziej niezawodne :) i faktycznie w dniach płodnych łatwo złapać takiego jednego plemnika, który... :P

Gość wpadeczka
to jak to jest ze niektore kobiety staraja sie miesiacami ,czekaja na odpowiednie dni, stosuja odpowiednie pozycje itp a ja szczesciara by tak za pierwszym razem?? z mezem wpasc...ale to smiesznie brzmi

Gość wpadeczka
miesiaczke mialam 23.10 a wpadka 2 listopada

no może tak być :) jeśli nie byłoby to nieszczęście to fajnie :) nie ma co myślec, test w dniu spodziewanej miesiaczki bedzie najlepszym rozwiązaniem

Gość wpadeczka
czyli czekac ... 2 tyg .ja oszaleje. dzieki za odpowiedzi ale zeby tak za 1 razem

Gość polipol
ja z testem bym jeszcze odczekała parę dni. ewentualnie możesz kupić dwa. jeden zrobić teraz, a drugi za parę dni. no chyba, że od razu ginekolog i badanie krwi (ok 20zł wyjdzie to badanie, więc teoretycznie tyle co 2 testy :D) no niestety często tak bywa, wystarczy się rozejrzeć ile w okól nas młodych mam :)

jak teraz robic test? co wy za pierdoły piszecie? jak dopiero 4 dni minęły!! Skoro test wykrywa ciaze 6 dni po zapłodnieniu - to madre osoby ktore sie wypowiadaja i doradzaja powinny pomyslec ze do zaplodnienia nie koniecznie dochodzi minute po stosunku... Nie wczesiej niz 10-12 dni po stosunku test - a jak wyjdzie niegatywny i nie bedzie okresu to powtorzyc

Gość wpadeczka
juz mialam dzis test w rece,,,, wariuje od tego czekania. kilka dni jeszcze wytrzymam. ale tak mysle co bedzie jak okaze sie ze jestem. czuje ze coraz bardziej bym chciala by tak wlasnie sie stalo. a jak nie bede czy to moze znaczyc ze jak zaczne naprawde sie starac o dziecko to moge miec problemy z zajciem i oczekiwac przez kilka miesiecy badz lat??

Gość polipol
Poziomka umiesz czytac metaforyczne 'teraz'? logiczne, że nie kazałam jej robić testu TERAZ, od razu jak przeczytała moją odpowiedź :) poza tym czułe testy (25ml/U/ml moczu lub więcej) sa wstanie wykryć ciąże 6 dni od zapłodnienia. a od jakiego dnia można przeprowadzac test? najlepiej od dnia, gdy nie pojawi się miesiączka, gdyż często bywa tak, że podcza sokresu następuje samoistne poronienie. tak pisze na ulotce i wierze bardziej im, bo tworzyli ją specjaliści a nie użytkownickzi kafeterii ;))