Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaa123456

FAJNA WYPOWIEDZ Z TOPIKU Nie ma czegoś takiego jak miłość Strasznie mnie wkurw

Polecane posty

Gość onaaa123456

zacytuję: [07.11.2008] 00:30 [zgłoś do usunięcia] onaaa123456 Miłość - tu rozróżniam dwa jej rodzaje: Stan zakochania i stabilizacja. Stan zakochania jest jak napój wyskokowy, jak narkotyk, jak skok na linie, jak miód z goryczą, jak oszołomienie, euforia, rozmarzenie, jak upicie się szampanem, jak motyle w brzuchu. Jest piękna jak grzmiąca burza z piorunami, ekscytująca, jedyna w swoim rodzaju, ale w pewnym sensie jej piękno polega na odczuciu ciągłego niedostytu i przyśpieszonym biciu serca na bliskość wybranej osoby. Polega na tzw. słodkim cierpieniu. Częstotliwość myślenia o wybranej osobie przypomina wręcz jakieś natręctwo. Prawie jak choroba psychiczna. Stabilizacja jest już inną miłością. Nie ma tu już euforii. Motyle w brzuchu gdzieś się rozleciały. Ekscytacja zniknęła. Ale jest za to poczucie bezpieczeństwa. Uspokajające oparcie się na czyimś ramieniu. Wspólne problemy i rozwiązywanie ich. Stabilizacja jest jak ciepło i blask ognia w kominku podczas gdy za oknem prószy śnieg. Jak mruczenie kota głaskanego na kolanach. Jak bujanie się w fotelu na biegunach podczas oglądania ulubionego filmu. Jak przykrywanie się ciepłą kołderką i czytanie książki. Przyjemne bezpieczne i uspokajające choć już nie elektryzujące. Czym tak naprawdę jest miłość ? I kiedy jest ona prawdziwa a kiedy nie ? Tego nie wie nikt.

Gość onaaa123456-podziwiam

Gość dsasdawweertwwer
tylko jest jedna zasadnicza roznica miedzy byc zakochanym a kochac. A milosc to nie jest stan zakochania wiec nie podchodzi pod definicje. Poza tym zerzniete z podrecznika:)

Gość chyba cię nie pocieszę
a ja wygrałem życie: weź korepetycje u bardziej doświadczonych, żeby nie powiedzieć bardziej dojrzałych emocjonalnie kolegów

Stan zakochania sie wiaze sie z fascynacja druga osoba, milosc jest to wiez miedzy osobami. Stabilizacja, poczucie bezpieczenstwa bardziej kojarza mi sie z dobrym samopoczuciem, wygoda niz miloscia. To pierwsze co opisujesz kojarzy mi sie ze stanem odurzenia i uzaleznienia.