Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość B.tter

Cel, Chęć, Plan - obecne! Czas - do skutku 1.01.09

Polecane posty

Gość B.tter

Witam. Jestem założycielką milionowego wątku o odchudzaniu i próbach podjętych żeby wyglądać jak szkieletory z gazet. Zdałam sobie sprawę, że nie w tym rzecz! Nie na tym polega życie. Nie chcę się wysuszyć, być chudą szkapą, ale smukłą i delikatną kobietą :) PRZYKŁaD : wg mnie przy 170cm lepiej wygląda 60 kg niż 50 (MOJE ZDANIE). Rozpisałam sobie ogólny plan, który wprowadzam jutro w życie (nie besztajcie mnie, że nie od dziś! Mam swoje powody, żeby zacząć jutro). Zaraz Wam go tu wkleję. Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś chętna osoba, która chciałaby mnie wspierać ;). Moje dane (jutro uzupełnię) : wiek: 17 waga: 71/72 wzrost: 170 bf: ~30 % poziom akt. ruchowej: wysoki (30 min ćwiczeń codziennie) OBWODY : talia: - brzuch: - biodra: - uda: - ramiona: - CELE: 31.12 - ~60 kg, 25 % bf, spadek obwodów o 2 rozmiary, lepsza wytrzymałość 3majcie kciuki :) ...bo tak niewiele trzeba! :)

Gość jaggga27
poziom akt. ruchowej: wysoki (30 min ćwiczeń codziennie) hahaha żartujesz leniu?? ja Ci rtadzę do ksiazek zasiąść, wiecej pożytku bedzie

Gość B.tter
Plan Dieta ok. 1000/1200 kcal, Białko~50%/Tłuszcze ~30%/Węglowodany~20% im wcześniejsza pora, tym więcej ww (im później, tym więcej białka) Ś: (ok 7:00) jogurt naturalny (150g), 1/4 kubka płatków owsianych /grapefruit 2Ś: (ok 10:30) kanapka z kromki chleba razowego (70g) z warzywami /jabłko L: (ok 13:30) sałatka warzywna z kurczakiem/fetą/szynką/jajkiem z łyżką oliwy z oliwek O: (ok 16/17 - zależy od rozkładu lekcji) chudy drób/ryba/jajka + warzywa z łyżką oliwy z oliwek K: (ok 20) twaróg półtłusty/chudy (50-100 g) oczywiście to jest taki ogólnikowy plan i będę stosować artykuły wymiwnnie ( '/ ' oznacza LUB). Rano piję szklankę wody przed jedzeniem, 2 kapsułki błonnika z ananasem. Później ok 2 kubki PU-ERH, zielonej herbaty...jeśli mam chęć na słodkie - rooibos ze słodzikiem/kakao na wodzie ze słodzikiem (do 6 pastylek słodzika MAX) TRENING PON: rano - stretching 10 min, basen 30 min (w szkole), wieczór - 30 min rowerek stacjonarny WT: rano - stretching 10 min, w-f 45 min, wieczór - 40 min ćw, siłowych ŚR: rano - stretching 10 min, w-f 45 min, wieczór - HIPHOP 1h, rowerek stac. - 30 min CZW: rano - stretching 10 min, basen 1h (w szkole) PT: rano - stretching 10 min, ćw. siłowe 40 min SOB: odpoczynek NIE: stretching, siłowe, aeroby - w sumie ok 1h

Gość B.tter
jagga - poczytaj plan treningów, to wtedy porozmawiamy :) nie mam zamiaru być kulturystką, chcę spalić nagromadzony tłuszcz... więc nie wiem dlaczego od razu na mnie siadasz? Masz jakąś satysfakcję z tego, że obraziłaś drugiego człowieka? Jeśli tak to cieszę się, ze pomogłam Ci rozładować Twoje napięcie...:)

zastanawiam się tylko, czy aby nie pobyć testowo tydzień na 1 fazie SB - w celach czysto badawczych :D Po prostu chciałam się pozbyć szybciej tych pierwszych kg (wiem, że woda) żeby się jeszcze bardziej zmotywować. Polecacie?

Gość jaggga27
poziom aktywności ruchowej 30 min to dla Ciebie wysoki?? i jak tu sie nie ponabijać?? :-D

mialam napisać MIN ale...chyba przeoczyłam ;) z reszta widzisz ile ruchu mam kazdego dnia i nie wmawiaj mi, ze to taki pikus ;]

szkoda, że nie można edytować postów. w PT jeszcze mam godzinke HIP HOPu ;)

Gość jaggga27
no dużo to nie jest - ot normalna aktywnośc nastolatki poza tym nie oszukujmy się, gdyby twoja aktywność była wysoka to byś taka gruba nie była :-O

gdybym nie wpieprzała tyle słodyczy to nie byłabym taka gruba. Taka jest niestety prawda.

Do autorki : A ja uwazam ze masz swietny plan i jak najbardziej twoja aktywnosc nie jest mala,duza tez moze nie ale taka srednia czyli w sam raz ,a nawet powyzej sredniej przecietnej :P Niektorzy nie potrafia sie zmusic nawet do 10 min ruchu wiec jest czego pogratulowac! 3mam kciuki za Ciebie!!! i bede tu kukac i patrzec na efekty! :-)

Dziekuje, że ktoś w końcu pochwalił :) Zaglądaj jak najczęściej i motywuj :D

Gość Jordan.pl
ja też uważam że masz świetny plan:) może niektórzy po prostu zazdroszczą kreatywności:P trzymam kciuki!

dziekuje :) ale jakoś nikt sie nie przylacza :o p.s. lece wlasnie na trening :)

a no bo na treningu sie meczysz ;DD mam nadizeje,ze jakos trafimy na siebie ;)

Za duzo aerobow, za malo jedzenia. Ta aktywnosc fizyczna powoduje, ze dieta 1000-1200 staje sie dieta 700-800kcal :o Minimum dla Ciebie to 1800kcal!!!! zeby schudnac bez jojo i duzych strat zdrowotnych. Poczatek Twojej wypowiedzi byl bardzo obiecujacy, ale nad reszta nalezaloby popracowac.

paula - przyłącz sie :) zapraszam :D dr Szpec - cenie Twoje uwagi, i mysle ze zrobie testowy tydzien jak to bedzie wygladalo i wtedy cos pokombinuje ;) Pewnie mimowolnie zwieksze kalorycznosc, ale na razie sprobuje po mojemu :) p.s. treningu nie bylo :( przerwe swiateczna sobie dzis zrobili :/

B.tter :-) siemaneczko :-) Jak tam dzisiaj,rozumiem ze pelna motywacji i sily na "Walke" z kg ? :-) Ja wlasnie jestem po sniadanku i mysle co zrobie na obiad itd.....Pasowalo by sie na zakupki wyb rac,bo lodowka zaczyna swiecic pustkami w moje dietetyczne jedzonko...... Pozdrawiam i zycze Ci powodzonka i nie poddawaj sie!!!! pisz jak Ci leci :-) paula005 a ty ile wazysz i ile masz wzrostu jesli moge zapytac? Stosowalas juz kiedys jogurtowa? Nie boisz sie jojo? Za Ciebie tez trzymam kciuki bo ja bym nie dala rady na takiej diecie.......

Ja sie chetnie do Ciebie przylacze bo musze schudnac 5kg. Jesli moge Ci doradzic co do cwiczen to powinnas zrobic sobie chociaz 2 dni odpoczynku. Akurat znam sie na tym bo studiuje na AWF. Jesli bedziesz tak cwiczyc to mozesz sobie zrobic krzywde. Doradzilabym Ci rozwnie jogging poniewaz nie dosc ze wplywa na sylwetke to rowniez na zdrowie, wydolnosc

Witam :) Sporo nas już :) Cieszy mnie to że już nas tyle :) Ja dzis mam kiepski dzien :/ Wmusilam w siebie tylko maly jogurt 1,5 % tł. bo nie mam nic innego w domu... Jade dzis na wies (do niedzieli wieczor) wiec nie bede mogla na biezoca wpisywac co u mnie :p. Ale zapisze w zeszycie i po powrocie podziele sie z Wami moimi MAM NADZIEJE sukcesami :) Ja mam zamiar schudnac ok 10 kg do konca roku ;) Mam nadzieje ze to realny plan i wytrwam. Wlasnie czuje jak guzik od spodni wbija sie w moj brzuchol :( Biore na wies laptopa i 2 DVD z Shape\'a i bede cwiczyc :) Jeszcze dojada spacery po lesie, moze jakis jogging sie wykombinuje :D Full mozliwosci :) A do Was towarzyszki mam prośbe: nie pozwolcie zeby topik upadl! :) Pozdrawiam cieplo :)

samotnsc w sieci ---> ja teraz cos kolo 80 sie krece bo ostatnio mi sie przytylo sporo ;// mam 173 wzrostu. nie jogurtowej nie opriobalam ale nie wiem czy bardziej ygyrostycznych nawet juz nie mam za soba. ja jem dziennie maxymalnie jedna maslanke. jojo jak to jojo zawsze sie pojawia mniejsze lub wieksze ae ja inaczej nie moge. nie pozwole sobie juz przytyc!!

B.tter ---> nie pozwolimy ;) w takim razie zycze milego wypoczynku i wytrwalosci przedewszystkim ;)) trzymaj sie;**

Witam :) Juz wrocilam z wiochy :) Bylo calkiem fajnie - przynajmniej poobcowalam z natura ;) W sobote mialam male problemy zoladkowe wiec zjadlam: jogurt 1,5% tl, 2 jablka, troche surowki z selera, 2 kawaleczki sledzia i 100 g serka wiejskiego...nie powiem zebym byla z siebie dumna ale inaczej nie moglam :/ tylko to mi przeszlo przez gardlo. Do tego 40 min na rowerku stacjonarnym, brzuszki i cw na posladki. Dzisiaj bylo lepiej :) Sniadanko to 2 plasterki wlasnej roboty szynki, 120g sera bialego chudego, pozniej bylo pol gruszki i na obiad troche bigosu...teraz zjadlam 250g sera bialego chudego i juz koniec na dzis. Wybralam sie dzis na marszobieg do lasu (ok 7 km) i czuje juz to w nogach :D dodatkowo 15 min na rowerku (potem jeszcze pojezdze :)) i seria brzuszkow. A u Was jak panienki?

a ile brzuszkow robisz tak srednio?:>> ja wczoraj odpuscilam celowo mozna powiedziec ale mniejsza o to. zapominam o wczorajszym dniu. dzisiaj nic nie zjadlam a od jutra na maslaneczce przepysznej ;D w koncu dieta jogurtowa;)

paula ja robie 3 serie po 8 brzuszkow...ale 1)3x8 zwykle 2)3x8 \'na dwa\' (raz,dwa - w gore, raz, dwa- w dol) 3)3x8 \'na trzy\' 4)3x8 klade zlaczone nogi na bok, gorny odcinek tulowia na plecach i brzuszki (dobre na skosne miesnie ;) ) ...prawa i lewa str. po 3 serie 5)3x8 z nogami podniesionymi ...wiec troche daje wycisk brzusiowi :) Ja jutro ide na imprezke wiec pewnie bedzie cos sie dzialo ;)

dziendoberek :D dzis imprezka wiec oszczedzam sie lekko :) jak na razie - jajecznica z 2 jaj i maaaasa grzybkow :) Pije wlasnie zielona herbate z opuncja, wczesniej poslodzikowana kawa... za godzinke wybieram sie na zakupy :D trzeba kupic dietetycze produkty. Zlosnico, gdzie sie podzialas ?? Paula, zalamanie przeszlo ?? Pozdrawiam Was mocno :) p.s. jutro zaczne chyba South Beach :)

a dzien dobry ;) przeszlo przeszlo ;) wczoraj caly dzionek nic nie jadlam zeby sie trszke oczyscici a dzisiaj na maslaneczki przechodze ;) nie odpuszcze kochane nie odpuszcze ;)